Guide: På jakt efter den perfekta bildskärmen?

Oavsett om du gillar att spela, vill ha en prisvärd kontorsskärm med bra färgåtergivning eller en högupplöst 4K-skärm för t.ex. rörlig produktion har Voxicon bildskärmar för alla behov.

Gemensamt för dem alla är att du får riktigt mycket kvalitet för pengarna. För den stationära arbetsstationen är en bildskärm ett måste. Frågan är mest vilken storlek. För dig som gamar ställs det högre krav på skärmens uppdaterings-frekvens. För dig som arbetar på en bärbar dator kan det vara bra med en stationär datorskärm när du jobbar vid skrivbordet. Först och främst får du en större skärm. Samtidigt ser bildskärmen till att du slipper ta del av för mycket blått ljus. Här hittar du de skärmar du kan tänkas behöva.

Skärmar för kontoret

När du köper en bildskärm avsedd för kontoret är det viktigt att skärmen är höj- och sänkbar, går att rotera och inte minst vinkla för bästa möjliga ergonomi. Voxicons kontorsskärmar återfinns i standardstorlekarna 24, 27 och 31 tum. Trenden är att fler och fler går upp i storlek vilket först och främst visar sig i att fler och fler väljer 27 tums-modellen.

De nya skärmarnas IPS-paneler innebär en bättre färgåtergivning och en skönare bild att titta på. Kort och gott är skärmarna som gjorda för 8h arbete. Med ett Antiblue-filter som reducerar blått ljus är det ännu behagligare att spendera tid framför skärmen.

Ska du jobba i Excel och liknande program kan det vara en bra idé med en lite större skärm. Voxicons skärmar ger dig en extra bred betraktningsvinkel för perfekt bild- och färgprecision som dessutom låter dig titta på skärmarna från nästan vilken vinkel som helst. Med widescreen-formatet 16:9 får du gott om utrymme att arbeta.

Nytt lägre pris 949:- Ord. pris 1 181 kr Exkl. moms
img
Voxicon O24FHD IPS 23.8" 1920 x 1080 16:9
Kristallklar Full-HD IPS-skärm med fantastisk färgåtergivning och djup svärta
 • Skärmstorlek 23.8 "
 • Upplösning 1920 x 1080
 • Bildförhållande 16:9
 • Anslutning HDMI, VGA (DB-15)
+100 kvar
-25% 1 795:- Ord. pris 2 395 kr Exkl. moms
img
Voxicon D27QO IPS Ergonomic 27" 2560 x 1440 16:9
Högupplöst höj & sänkbar ADS-IPS skärm med slimmad design och fantastisk färgåtergivning
 • Skärmstorlek 27 "
 • Upplösning 2560 x 1440
 • Bildförhållande 16:9
 • Paneltyp ADS-IPS
+100 kvar
-21% 2 199:- Ord. pris 2 799 kr 68 kr/mån Exkl. moms
img
Voxicon G32QHD IPS Ergonomic 31.5" 2560 x 1440 16:9
Höj och sänkbar Kontorsskärm med högupplöst IPS-panel med slimmad design och fantastisk färgåtergivning
 • Skärmstorlek 31.5 "
 • Upplösning 2560 x 1440
 • Bildförhållande 16:9
 • Paneltyp IPS
+100 kvar

För gamern

För dig som är på jakt efter en bildskärm avsedd för gaming är det tacksamt med en hög uppdateringsfrekvens (144 MHz) för att kunna spela utan oskärpa. Bilden flyter helt enkelt bättre. Den välvda skärmen med sin slimmade design är naturligt anpassad för ditt synfält. Titta på skärmen från nästan vilken vinkel som helst och ta dig närmare spelet. Behöver vi ens säga att skärmen har alla anslutningar du behöver? DVI, HDMI, displayport och uttag för hörlurar.

2 595:- 81 kr/mån Exkl. moms
img
Voxicon G32FHDC 31.5" 144 Hz 31.5" 1920 x 1080 16:9
Curved skärm med slimmad design och fantastisk uppdateringsfrekvens 144 Hz
 • Skärmstorlek 31.5 "
 • Upplösning 1920 x 1080
 • Bildförhållande 16:9
 • Paneltyp VA
+100 kvar

High-end-skärm för rörlig produktion & bildbehandling

När du sysslar med grafisk design, bildbehandling eller rörlig produktion är det viktigt att skärmen är högupplöst med korrekt färgåtergivning. Skärmen bör därför ha en IPS-panel och klara av att visa minst 97 procent av Adobe RGB (aRGB). Förslagsvis bör du även titta på skärmar större än 24 tum, gärna med en upplösning på 2560 x 1440 pixlar eller mer.

Skärmen har självklart alla anslutningar du behöver.

-20% 3 189:- Ord. pris 3 999 kr 99 kr/mån Exkl. moms
img
Voxicon G32UHD Proffesional 31.5" 3840 x 2160 16:9
Höj och sänkbar 4K-skärm med slimmad design och inbyggt anti-blue filter
 • Skärmstorlek 31.5 "
 • Upplösning 3840 x 2160
 • Bildförhållande 16:9
 • Paneltyp VA
+100 kvar

Tillbehör

Vi har gjort det enkelt för dig. Oavsett vilken Voxicon-skärm du väljer har vi de tillbehör du kan tänkas behöva.

 • Skrivbordsfäste för datorskärmar
 • Kablar
 • Antiblue-filter
 • Sekretessfilter

Skrivbordsfäste för datorskärmar

Prokord Deskmount är ett gasdämpat skrivbordsfäste för datorskärmar upp till 9 kg som justerar datorskärmens läge utifrån din position. Monitorarmen monteras snabbt ihop fästes på skrivbordets kant. Höj, sänk eller luta skärmen med bara en hand. Justera skärmens läge utifrån dina arbets-uppgifter. Lätthanterligt och ergonomiskt. Fästet är kompatibelt med Vesa-standardfästen med måtten 100x100 mm och 75x75 mm. För att dölja sladdarna och slippa trassel finns en inbyggd kabelgömma med uttag för audio, MIC och USB-port.

Prokord O4 VESA Gas Lift Arm 10"-32" Dual Fixed Premium är en 3-ledad gasdämpad monitorarm. Det ergonomiska bordsfästet passar skärmar från 17"- 32" och kan hantera upp till 8 kg per skärm. Fästet hjälper dig att hålla alla kablar organiserade och har två monteringsalternativ. Du kan smidigt justera skärmens läge med hjälp av ett grepphandtag. Monitorarmen är kompatibel med VESA- standardfästen med måtten 75x75 mm och 100x100 mm.

Kablar

Prokord DisplayPort-kabel (20-stifts DisplayPort Hane 1m) låter dig titta på film och video utan att vara begränsad. Dessutom kan du vara säker på att du får en kvalitativ produkt som är noga utvald, testad och garanterar dig en hög bildkvalitet. Kabeln finns i en mängd olika längder och med en rad olika portar: HDMI, VGA, DisplayPort och DVI. Nämnde vi att det är livstidsgaranti?

Prokord HDMI 1.4-kabel (19-stifts HDMI typ A Hane) låter dig titta på film och video utan att vara begränsad. Kabeln är noga utvald, testad och garanterar dig en hög bildkvalitet. Kabeln finns i en mängd olika längder och med en rad olika portar: HDMI, VGA, DisplayPort och DVI. Det skadar inte att det är livstidsgaranti.

20-stifts DisplayPort (20-stifts DisplayPort Hane 19-stifts HDMI typ A Hane 1m) ser till att du enkelt kan ansluta DisplayPort till skärmen. Titta på film och video utan att vara begränsad. Kabeln är noga utvald, testad och garanterar dig en hög bildkvalitet. Den passar framför allt till Voxicons 24 tums-modell som endast har HDMI-port. Precis som övriga kablar från Prokord har den livstidsgaranti.

Antiblue-filter och sekretessfilter

24 tum

Cirafon Antiblue Filter (24 tum) skyddar dina ögon mot skadligt blått ljus. Antiblue-filtret är enkelt att installera och reducerar det blåa ljuset med upp till 30 % vilket minskar risken för trötta och torra ögon. Det skyddar dessutom din skärm mot repor och fingeravtryck.

Cirafon Privacy Filter (24 tum) är precis som det låter ett sekretessfilter som enbart låter personer som befinner sig direkt framför bildskärmen se vad som står. Skydda din privata information, bibehåll skärpa och minska reflexer. Inte minst skyddar filtret skärmen mot repor och fingeravtryck.

27 tum

Cirafon Antiblue Filter (27 tum) skyddar dina ögon mot skadligt blått ljus. Antiblue-filtret är enkelt att installera och reducerar det blåa ljuset med upp till 30 % vilket minskar risken för överbelastade ögon. Det skyddar dessutom din skärm mot repor och fingeravtryck.

Cirafon Privacy Filter (27 tum) är precis som det låter ett sekretessfilter som enbart låter personer som befinner sig direkt framför bildskärmen se innehållet på skärmen. Skydda din privata information, bibehåll skärpa och minska reflexer. Inte minst skyddar filtret skärmen mot repor och fingeravtryck.

32 tum

Cirafon Privacy Filter (32 tum) är precis som det låter ett sekretessfilter som enbart låter personer som befinner sig direkt framför bildskärmen se skärmens innehåll. Skydda din privata information, bibehåll skärpa och minska reflexer. Inte minst skyddar filtret skärmen mot repor och fingeravtryck.

31 maj 2019

När är du som mest fokuserad?

Vi fokuserar alltför mycket på vad vi ska göra, och tänker för lite på när vi gör det, enligt den amerikanske författaren Daniel Pink, som själv är noga med vad han planerar in på eftermiddagarna.

28 maj 2019

Nya Dell Latitude – skapad för den moderna användaren

Dells bärbara Latitude-familj för företagsmarknaden har fått en helt ny design och flera smarta funktioner, skapade med den moderna användaren i åtanke.

27 maj 2019

Bättre konferensrum med rätt teknik

Utrusta konferensrummen med den senaste tekniken för att underlätta möten och presentationer. Med rätt prylar undviker ni teknikstrul och kan vara kreativa istället. Vi har valt ut fem innovationer som tar konferensrummet till nästa nivå.

21 maj 2019

5 bästa prylarna för dig som pendlar

Med rätt prylar blir pendlingen inte bara smidigare utan riktigt njutbar. Vi har valt ut ett antal smarta saker som gör att du kommer att längta efter transportsträckorna.

13 maj 2019

Modern Workplace sparar tid för Handelsanställdas förbund

Handelsanställdas förbund ville ha en mer användarvänlig IT-miljö. Mobil, säker och utan krångel. Lösningen blev tjänsten Modern Workplace från Dustin, som direkt gav tydliga fördelar för både användare och IT-avdelning.

7 maj 2019

Förenkla dina videokonferenser med smarta inbyggda videolösningar

Om du är på jakt efter en konferenslösning vid ditt skrivbord kan du sluta leta. Lösningen är inte långt borta. Faktum är att den redan är här.

24 april 2019