Guide: På jakt efter den perfekta bildskärmen?

Oavsett om du gillar att spela, vill ha en prisvärd kontorsskärm med bra färgåtergivning eller en högupplöst 4K-skärm för t.ex. rörlig produktion har Voxicon bildskärmar för alla behov.

Gemensamt för dem alla är att du får riktigt mycket kvalitet för pengarna. För den stationära arbetsstationen är en bildskärm ett måste. Frågan är mest vilken storlek. För dig som gamar ställs det högre krav på skärmens uppdaterings-frekvens. För dig som arbetar på en bärbar dator kan det vara bra med en stationär datorskärm när du jobbar vid skrivbordet. Först och främst får du en större skärm. Samtidigt ser bildskärmen till att du slipper ta del av för mycket blått ljus. Här hittar du de skärmar du kan tänkas behöva.

Skärmar för kontoret

När du köper en bildskärm avsedd för kontoret är det viktigt att skärmen är höj- och sänkbar, går att rotera och inte minst vinkla för bästa möjliga ergonomi. Voxicons kontorsskärmar återfinns i standardstorlekarna 24, 27 och 31 tum. Trenden är att fler och fler går upp i storlek vilket först och främst visar sig i att fler och fler väljer 27 tums-modellen.

De nya skärmarnas IPS-paneler innebär en bättre färgåtergivning och en skönare bild att titta på. Kort och gott är skärmarna som gjorda för 8h arbete. Med ett Antiblue-filter som reducerar blått ljus är det ännu behagligare att spendera tid framför skärmen.

Ska du jobba i Excel och liknande program kan det vara en bra idé med en lite större skärm. Voxicons skärmar ger dig en extra bred betraktningsvinkel för perfekt bild- och färgprecision som dessutom låter dig titta på skärmarna från nästan vilken vinkel som helst. Med widescreen-formatet 16:9 får du gott om utrymme att arbeta.

För gamern

För dig som är på jakt efter en bildskärm avsedd för gaming är det tacksamt med en hög uppdateringsfrekvens (144 MHz) för att kunna spela utan oskärpa. Bilden flyter helt enkelt bättre. Den välvda skärmen med sin slimmade design är naturligt anpassad för ditt synfält. Titta på skärmen från nästan vilken vinkel som helst och ta dig närmare spelet. Behöver vi ens säga att skärmen har alla anslutningar du behöver? DVI, HDMI, displayport och uttag för hörlurar.

High-end-skärm för rörlig produktion & bildbehandling

När du sysslar med grafisk design, bildbehandling eller rörlig produktion är det viktigt att skärmen är högupplöst med korrekt färgåtergivning. Skärmen bör därför ha en IPS-panel och klara av att visa minst 97 procent av Adobe RGB (aRGB). Förslagsvis bör du även titta på skärmar större än 24 tum, gärna med en upplösning på 2560 x 1440 pixlar eller mer.

Skärmen har självklart alla anslutningar du behöver.

Tillbehör

Vi har gjort det enkelt för dig. Oavsett vilken Voxicon-skärm du väljer har vi de tillbehör du kan tänkas behöva.

  • Skrivbordsfäste för datorskärmar
  • Kablar
  • Antiblue-filter
  • Sekretessfilter

Skrivbordsfäste för datorskärmar

Prokord Deskmount är ett gasdämpat skrivbordsfäste för datorskärmar upp till 9 kg som justerar datorskärmens läge utifrån din position. Monitorarmen monteras snabbt ihop fästes på skrivbordets kant. Höj, sänk eller luta skärmen med bara en hand. Justera skärmens läge utifrån dina arbets-uppgifter. Lätthanterligt och ergonomiskt. Fästet är kompatibelt med Vesa-standardfästen med måtten 100x100 mm och 75x75 mm. För att dölja sladdarna och slippa trassel finns en inbyggd kabelgömma med uttag för audio, MIC och USB-port.

Prokord O4 VESA Gas Lift Arm 10"-32" Dual Fixed Premium är en 3-ledad gasdämpad monitorarm. Det ergonomiska bordsfästet passar skärmar från 17"- 32" och kan hantera upp till 8 kg per skärm. Fästet hjälper dig att hålla alla kablar organiserade och har två monteringsalternativ. Du kan smidigt justera skärmens läge med hjälp av ett grepphandtag. Monitorarmen är kompatibel med VESA- standardfästen med måtten 75x75 mm och 100x100 mm.

Kablar

Prokord DisplayPort-kabel (20-stifts DisplayPort Hane 1m) låter dig titta på film och video utan att vara begränsad. Dessutom kan du vara säker på att du får en kvalitativ produkt som är noga utvald, testad och garanterar dig en hög bildkvalitet. Kabeln finns i en mängd olika längder och med en rad olika portar: HDMI, VGA, DisplayPort och DVI. Nämnde vi att det är livstidsgaranti?

Prokord HDMI 1.4-kabel (19-stifts HDMI typ A Hane) låter dig titta på film och video utan att vara begränsad. Kabeln är noga utvald, testad och garanterar dig en hög bildkvalitet. Kabeln finns i en mängd olika längder och med en rad olika portar: HDMI, VGA, DisplayPort och DVI. Det skadar inte att det är livstidsgaranti.

20-stifts DisplayPort (20-stifts DisplayPort Hane 19-stifts HDMI typ A Hane 1m) ser till att du enkelt kan ansluta DisplayPort till skärmen. Titta på film och video utan att vara begränsad. Kabeln är noga utvald, testad och garanterar dig en hög bildkvalitet. Den passar framför allt till Voxicons 24 tums-modell som endast har HDMI-port. Precis som övriga kablar från Prokord har den livstidsgaranti.

Antiblue-filter och sekretessfilter

24 tum

Cirafon Antiblue Filter (24 tum) skyddar dina ögon mot skadligt blått ljus. Antiblue-filtret är enkelt att installera och reducerar det blåa ljuset med upp till 30 % vilket minskar risken för trötta och torra ögon. Det skyddar dessutom din skärm mot repor och fingeravtryck.

Cirafon Privacy Filter (24 tum) är precis som det låter ett sekretessfilter som enbart låter personer som befinner sig direkt framför bildskärmen se vad som står. Skydda din privata information, bibehåll skärpa och minska reflexer. Inte minst skyddar filtret skärmen mot repor och fingeravtryck.

27 tum

Cirafon Antiblue Filter (27 tum) skyddar dina ögon mot skadligt blått ljus. Antiblue-filtret är enkelt att installera och reducerar det blåa ljuset med upp till 30 % vilket minskar risken för överbelastade ögon. Det skyddar dessutom din skärm mot repor och fingeravtryck.

Cirafon Privacy Filter (27 tum) är precis som det låter ett sekretessfilter som enbart låter personer som befinner sig direkt framför bildskärmen se innehållet på skärmen. Skydda din privata information, bibehåll skärpa och minska reflexer. Inte minst skyddar filtret skärmen mot repor och fingeravtryck.

32 tum

Cirafon Privacy Filter (32 tum) är precis som det låter ett sekretessfilter som enbart låter personer som befinner sig direkt framför bildskärmen se skärmens innehåll. Skydda din privata information, bibehåll skärpa och minska reflexer. Inte minst skyddar filtret skärmen mot repor och fingeravtryck.

31 maj 2019

Webinar: Smart samarbete och kraftfulla funktioner i Teams

Lär dig mer om hur du förenklar planering, underlättar distansarbete och effektiviserar digitala möten.

Webinar: Hur kan Teams skapa värde för din verksamhet?

I det här första webinaret om Teams går vi igenom de grundläggande funktionerna och förklarar hur Teams kan skapa värde för din verksamhet.

5 verktyg för videokonferensen

Det finns en ocean av verktyg för videokonferenser. Vi listar fem av de mest populära och går igenom deras viktigaste funktioner.

Jobbet är något vi gör, inte en plats vi går till

Det lönar sig att uppgradera till ett modernt operativsystem och ny laptop. Med Windows 10 Pro blir arbetet säkrare, enklare och mer effektivt. Dessutom gynnar det ett mobilt och flexibelt arbetssätt för medarbetarna.

Microsoft 365 Business Standard – en hel familj av smarta applikationer

Här berättar vi allt om hur ditt företag kan maximera produktiviteten och samarbetet med hjälp av Microsoft 365 Business Standard.

Fem skäl att välja Windows 10 Pro

Windows 10 Pro i kombination med en ny PC ger nya möjligheter för dig och ditt företag. Här är fem skäl att ta steget till ett modernt operativsystem och en ny dator.