Dustin
Våra egna varumärken

Vi på Dustin har ett av marknadens bredaste utbud av IT-produkter och tjänster. Dustin har sedan 2016 en rad egna varumärken; Voxicon, Cirafon, Prokord, Tranzip, Gilford och Acutek, som alla motsvarar vårt löfte om att erbjuda bra kvalitet till bra pris.

Gällande dessa varumärken har vi långtgående samarbeten med våra leverantörer och som ger oss större inblick och påverkan under hela processen från start till slut. Detta ger oss inte bara kontroll över den initiala tillverkningen, utan ger oss även möjlighet att minska vårt klimatavtryck.

Ett högprioriterat område inom ramen för våra egna varumärken är produktutveckling, där vi ytterligare kan dra nytta av våra samarbeten genom att vara på plats i fabrikerna för att hitta nya, innovativa produkter. På så vis kan vi erbjuda moderna, attraktiva och prisvärda produkter inom flera kategorier och kvalitetsnivåer.

Vi vill att våra egna varumärken ska bli våra kunders förstahandsval.

Vi gör detta genom att:

  • Erbjuda attraktiva och innovativa produkter i flera olika kategorier
  • Erbjuda kvalitativa och prisvärda produkter i flera prisnivåer
  • Skapa valfrihet för kunden genom brett sortiment och löpande utveckling

Vi vill att du ska kunna känna dig trygg när du handlar våra varumärken. Därför samarbetar vi aktivt med våra leverantörer så att vi kan säkerställa att våra produkter är noga testade, dels i fabrikerna, dels av våra kvalitetsteam på Dustin.

Vår hållbarhetsstrategi

Vi arbetar kontinuerligt med att minska vårt klimatavtryck för våra egna produkter och vårt mål är att bli helt klimatneutrala innan 2030. Som en mindre aktör kan vi dra nytta av vår snabba omställningsförmåga samtidigt som vi kan ta rygg på de stora aktörernas initiativ för att minska våra koldioxidutsläpp, och därmed vår klimatpåverkan. En stor del av arbetet går ut på att välja det mest hållbara alternativet, men även genom att säkra våra produkter genom olika energimärkningar.

Vår förpackningsfilosofi

När vi utvecklar nya förpackningar för våra egna varumärken är miljöaspekten mycket viktig, inte minst vid val av material. Förpackningarna konstrueras för att undvika onödigt svinn och för att göra de enkla att återvinna. De ska också innehålla så lite luft som möjligt för att optimera platsutrymmet under transporten.

Tre fokusområden för att minska vårt klimatavtryck

Utfasning av svart plast

Svart plast är sämre för miljön än annan plast. Därför fokuserar vi på att fasa ut den svarta plasten så långt det går. Vi gör detta genom att minska på mängden plast i våra förpackningar, eller byta till mer hållbara alternativ som papper.

Mätning av CO2-utsläpp

Genom att mäta och jämföra olika alternativ vad gäller frakt, materialval och förpackningar, kan vi göra det mest hållbara alternativet för våra egna varumärken.

Komprimera förpackningsstorlekarna

Genom att komprimera förpackningsstorlekarna för våra produkter kan vi spara en ansenlig mängd volym och därmed även bespara miljön.

Säker tillverkning genom fabriksbesök

En annan del av vår hållbarhetsstrategi går ut på att säkra själva tillverkningen av våra produkter. De produkter vi säljer under sina egna varumärken tillverkas i olika fabriker runt om i världen. Dustin äger inga egna produktionsenheter - men vi har självklart ansvar att kontrollera aktuella arbetsförhållanden och ställa krav på åtgärder om vi upptäcker brister.

Alla våra egna märkesvaror genomgår tuffa tester och ska uppfylla våra krav på kvalitet, miljö, hälsa och socialt ansvar. Genom att besöka fabrikerna och kontinuerligt utföra fabriksinspektioner kan vi tillsammans med lokala ombud se till att våra standarder efterlevs och att brister rättas till. Genom utbildning, hjälp och motivation skapar vi förbättringar.

Läs mer
factory

Varumärken som skapar värde

Nedan finner du mer information om våra olika varumärken. Designade för dig, för arbetet eller i vardagen.

Flaggskeppet inom våra egna varumärken

Voxicon är det största varumärket inom våra egna varumärken och erbjuder högkvalitativa produkter utrustade med den senaste tekniken. I Voxicons sortiment ingår flertalet multimediaprodukter som hörlurar, möss, tangentbord, tv-apparater och skärmar. Oavsett vad du väljer från Voxicon kan du vara säker på att du får en noga utvald produkt av hög kvalitet.

Kvalitetsprodukter inom mobil och PC

Cirafon erbjuder ett brett utbud av kvalitetsprodukter inom mobil och PC-tillbehör. I sortimentet finns skärmskydd, sekretessfilter, laddare, datorväskor och powerbanks, för att bara nämna några. Produkterna är hållbara, smarta och tåliga tillbehör som förlänger livet på din tech-utrustning. Samtidigt som de gör livet lite enklare.

Jobba mer effektivt med rätt installationsprodukter

Prokord ser till att du kan arbeta effektivare genom ett brett utbud av installationsprodukter. Förutom kablar hittar du i sortimentet även adaptrar, skrivbord, dockningsstationer och väggfästen av olika slag. Prokords produkter är utvecklade med dig i fokus och med plånboken i åtanke.

Smidig. Enkel. Stilren.

Tranzip erbjuder smidiga, enkla och prisvärda USB-minnen i stilren design. Tranzip är designade i borstat stål för en bättre användarupplevelse och utrustade med funktioner som drag and drop för snabb och smidig överföring.

Smarta produkter som ger mer för pengarna

Gilford erbjuder noga testade och särskilt utvald kringutrustning för skrivare, såsom toner och bläck. Smarta produkter för dig och din skrivare.

Kontorsprodukter för alla tillfällen

Acutek erbjuder kontorsprodukter i enkel design och sparsam paketering. På så vis kan vi hålla nere kostnaderna utan att göra avkall på kvaliteten. Kolla in utbudet och hitta dina favoriter inom Acutek.