Hur förbereder sig Dustin för Black Friday?

De flesta ser väl Black Friday framför allt som en rea riktad till konsumenter, men i år satsar vi på Dustin även stort på erbjudanden för företag. Förberedelserna involverar många delar av vår organisation långt innan själva dagen och helgen.

 • Våra kanalspecialister arbetar under lång tid med att ta fram topperbjudanden från ledande varumärken på områden som är intressanta även för dig som företagskund.
 • Våra erbjudanden är skräddarsydda för specifika kundgrupper. Oavsett typ av elektronik eller användningsområden kommer du att hitta fantastiska fynd under årets Black Friday-rea.
 • Logistiken är som alltid i stort fokus för oss. Vi bygger upp rejäla lager och ser till att leveranserna fungerar.
 • Kundtjänsten är väl förberedd för att hjälpa dig vid behov och har extra öppettider.
 • Vi förbereder våra egna IT-system för att minimera risken för överbelastning när kunderna rusar till under Black Friday.
Products collage Black Friday

När är Black Friday?

Black Friday inträffar den 29 november. Hos Dustin börjar vår Black Friday-rea för företag kl 08.00 den 29/11 och våra mycket fördelaktiga erbjudanden på elektronik finns sedan under hela Black Weekend, fram till kl 23.59 den 1/12. Om du anmäler dig som prenumerant på Dustins nyhetsbrev ser vi till att du inte missar starten. Samma sekund som våra erbjudanden börjar gälla skickar vi ut ett särskilt nyhetsbrev med en direktlänk till rean.

Vad händer i Dustins konceptbutik?

Utöver utvalda erbjudanden i själva butiken kommer du på dustin.se under Black Friday och Black Weekend kunna beställa din varuleverans till konceptbutiken. Sedan kan du under öppettiderna gå till butiken och hämta din vara. Leveranstiden dit planeras till högst tre timmar.

Till Konceptbutiken

Dustins Konceptbutik

Dustins Konceptbutik, Sveavägen 44, Stockholm.

Att tänka på inför vår Black Friday-rea

 • Var redo i startblocken eftersom det kan bli rusning efter de bästa erbjudandena.
 • Du har väl Dustins nyhetsbrev? Anmäl dig annars för att få det, så påminner vi dig med en direktlänk när Black Friday drar igång.
 • Se till att du redan har ett Dustin-konto. Du vill inte ödsla tid på det under Black Weekend.
 • Du måste slutföra ditt köp för att säkra upp produkten, det räcker inte med att bara lägga till den i kundvagnen.
 • Behöver du göra slut på budgeten för IT-inköp innan året slutar? På Black Friday-rean kan du få ut mesta möjliga för pengarna!
 • Utlandsfynd kan stå sig dyrt! Handlar du utomlands kan det tillkomma dryga tullavgifter och fraktkostnader. Dustins priser är däremot alltid tydligt angivna på webbplatsen och du undviker alla tråkiga överraskningar.

Varför ska du köpa från Dustin på Black Friday?

 • För att säkra leveranserna under den peak som Black Friday medför har vi tagit fram en noggrann produktions- och transportplan, som innefattar extra logistikbemanning under hela veckan.
 • Som alltid har vi full uppsättning av all kringutrustning, så att du direkt kan köpa alla tillbehör – som sladdar, kablar, telefonskydd eller liknande – som behövs till din produkt. Här erbjuder vi också attraktiva paketerbjudanden för företagskunder.
 • Den som befinner sig i Stockholm kan dessutom välja att beställa leverans till Dustins konceptbutik på Sveavägen som har extra öppet under helgen. Gör du det kan du hämta produkten där inom 3 timmar från beställningen (under öppettiden).

Vad är Black Friday?

Black Friday-rean hänger ihop med den amerikanska högtiden thanksgiving som inträffar den fjärde torsdagen i november varje år. Då samlas familjen från när och fjärran för att sätta sig och äta en festmåltid med kalkon i huvudrollen. Dagen efter kallas Black Friday. Eftersom många har ledigt från jobbet inleds traditionsenligt den amerikanska julhandeln denna fredag. Handeln har en massa bra Black Friday-erbjudanden och med den växande näthandeln har rean spridit sig till internet.

Varför heter det Black Friday?

Namnet ”svarta fredagen” kan leda tankarna till olika historiska hemskheter, men det har andra förklaringar. Vissa hänvisar till att polisen i staden Philadelphia använde begreppet om denna dag för att det var så mycket trafik och folk i rörelse på stan. Andra säger att det var dagen då siffrorna började bli svarta (= vinst) för handeln.

Oavsett vem som har rätt, kallas nu fenomenet Black Friday i USA. Under 2010-talet har det spridit sig till många andra länder. Man behöver ju inte fira thanksgiving för att vilja göra reafynd!