En IT-partner för offentlig sektor

Som en av nordens ledande IT-leverantörer samarbetar vi på ett eller annat sätt med de flesta svenska kommuner, skolor och andra offentliga verksamheter, och vi arbetar dagligen med att lösa den typen av IT-utmaningar.

Vi har djup kompetens inom offentlig sektor.

Dustins Public-team

För större kunder och leveransavtal tillsätter Dustin alltid ett kundteam för att optimera kvalitén i leverans och logistik. Tillsammans med kunden tillsätter vi dedikerade personer för varje affärsområde och på alla berörda avdelningar.

 • Kundansvarig & affärsorienterad projektledare, Key Account Manager
 • Leveransavtals- & informationsansvarig
 • Inkommande order/beställningsteam, dedikerade innesäljare på en egen slinga för telefon, mail, fax, webb och online-beställningar
 • Back Office Support team, support, service, retur- & garantiärenden
 • Funktionsansvarig för webb & startsida
 • Klienttjänsteansvarig
 • Logistik-, leverans- och tjänsteteam (Dustin-lagret i Rosersberg)
 • E-sourcingansvarig
 • Kvalité-, miljö- & etikansvarig
 • Ekonomi-, faktura- & finansansvarig
 • Produktspecialistteam, dedikerade på samtliga produktområden

Effektiv distribution

Vår logistiklösning bygger på vårt skräddarsydda logistikcenter på 20 000 kvadratmeter i Rosersberg. Med oss slipper du att få olika leveranser från olika leverantörer vid olika tidpunkter. Integrerat i logistikcentret finns även ett konfigurationscenter där vi kan förbereda utrustning för användning direkt vid leverans, utan att leveranstiden förlängs.

Snabbfakta:

 • Över 5 000 leveranser per dag
 • ~ 120 anställda
 • 3/4 av alla ordrar är omedelbart tillgängliga för leverans
 • Över 97% leveransprecision

DistributionsprocessBeställning online

Leveransstatus visas tydligt.Plock- och paketering

Hanterar 15 000–18 000 produkter varje dagKonfig

Konfigtjänster såsom avemballering, imageladdning och DEPTransport

Över 90% av leveranserna kommer fram dagen efter beställningÅtertag

Återtag med säker radering, återvinning eller vidareförsäljning

De senaste åren har vi utökat vår specialistkompetens inom avancerade tjänster och lösningar för att bli en ännu bättre strategisk IT-partner.

Genom förvärv av en rad bolag i Norden och Nederländerna som är specialiserade inom nätverk, säkerhet, lagring, licenser, IT-drift, mobilitet, print och klient kan vi erbjuda helhetslösningar för såväl hårdvara som kundunika tjänster.

Idag ingår spetskompetens från DAV Partner, Core Services, Commsec, Idenet, IKT Gruppen, ITaito, JML-System, Norriq, Purity IT, Resolute, Saldab IT och Vincere Groep i Dustinfamiljen. Dustin Sverige AB har toppcertifieringar inom bl.a. Apple, Dell, Cisco, Citrix, Fortigate, HPE och Microsoft.

Läs mer om våra tjänster och lösningar

De senaste åren har vi utökat vår specialistkompetens inom avancerade tjänster och lösningar för att bli en ännu bättre strategisk IT-partner.

Genom förvärv av en rad bolag i Norden och Nederländerna som är specialiserade inom nätverk, säkerhet, lagring, licenser, IT-drift, mobilitet, print och klient kan vi erbjuda helhetslösningar för såväl hårdvara som kundunika tjänster.

Idag ingår spetskompetens från DAV Partner, Core Services, Commsec, Idenet, IKT Gruppen, ITaito, JML-System, Norriq, Purity IT, Resolute, Saldab IT och Vincere Groep i Dustinfamiljen. Dustin Sverige AB har toppcertifieringar inom bl.a. Apple, Dell, Cisco, Citrix, Fortigate, HPE och Microsoft.

Hur vi löser utmaningar inom offentlig sektor

AcadeMedia

Tidigare i år gick AcadeMedia ut i en stor upphandling av ny nätverksleverantör. De sökte en kostnadseffektiv lösning i kombination med en väl anpassad paketering.

Läs mer om hur vi samarbetar med AcadeMedia

Täby kommun

Täby kommun ville satsa på ett aktivitetsbaserat kontor med virtuell IT-miljö och valde Dustin som partner.

Läs mer om hur vi hjälper Täby kommun

Norlandia

För norska skol- och vårdkoncernen Norlandia är det grundläggande att alla deras skolor har en bra digital plattform med allt från datorer till 3D-skrivare. Tidigare var IT-utrustningen spretig och svår att underhålla. Skräddarsydd webbutik och standardiserad leverans blev lösningen.

Läs mer om hur vi hjälper Norlandia

Några av våra kunder

Med Dustin kan du känna dig trygg med en stark etisk kod och djupt rotade hållbarhetsinitiativ.Ansvarsfull tillverkning

Mål: 100 procent av våra leverantörer, där den totala inköpsvolymen överstiger 200 000 kronor eller motsvarande per år, ska anta de åtaganden som finns i Dustins uppförandekod för leverantörer.Minskad klimatpåverkan

Mål: Vi ska minska vår klimatpåverkan med 40 procent till år 2020 jämfört med 2014/15.Ansvarsfull resursanvändning

Mål: Vi ska ha återtagit 140 000 sålda produkter till år 2020.Affärsetik och korruption

Mål: 100 procent av våra verksamhetsområden ska genomgå en riskbedömning avseende affärsetik och anti-korruption. 100 procent av de rapporterade incidenterna ska följas upp.Mångfald och jämställdhet

Mål: Vardera kön ska senast år 2020 vara representerat till minst 40 procent i hela organisationen.

Ansvarsfull resursanvändning

Datorer, mobiler och andra IT-produkter som vi tar tillbaka, och kan användas, får ofta ett nytt liv hos andra företag, i skolor eller privatpersoner. De produkter som inte fungerar återvinns på ett ansvarsfullt sätt.

Återtag

Att återanvända elektronik är skonsamt för miljön och lönsamt för företag. Därför har Dustin utvecklat en återtagstjänst där vi ger gamla IT-produkter möjligheten till ett nytt liv.

Tjänsten har bland annat fördubblat antalet återtagna produkter under förra året och till dagsdato har 64 288 stycken produkter återtagits sedan 2014/15.

Forest

Miljö och hållbarhet

Som en av de ledande IT-leverantörerna i Norden, har vi en möjlighet att bidra till en hållbar samhällsutveckling; ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Steg för steg strävar vi efter att minska vår egen, våra kunder och leverantörers påverkan på klimat och människor.

En viktig satsning hos oss är de fabriksinspektioner vi gör, både bland de fabriker som tillverkar Dustins egna produkter, men även för att säkerställa att våra leverantörer efterlever våra krav.
Läs vår hållbarhetsredovising

Etik

Vår vision är att vara kundens förstahandsval och att sätta standarden för effektiv IT. För att vara ett pålitligt företag arbetar vi kontinuerligt på ett etiskt och ansvarsfullt sätt, med en öppen och transparent dialog med våra intressenter.

Dustins uppförandekod innefattar våra värderingar och affärsprinciper och beskriver vårt åtagande att göra affärer på ett ansvarsfullt, effektivt och transparent sätt.

Läs vår uppförandekod

Trender & Nyheter
Så återanvänds tekniken

I Sverige skrotas dagligen datorer som skulle överstiga världens högsta byggnad, Burj Khalifa, om de ställdes på varandra. Företaget Inrego vill ändra på detta genom att rekonditionera och sälja vidare uttjänt IT-utrustning.

Trender & Nyheter
Inspektion skapar bättre arbetsförhållanden

Med inspektioner vill Dustin säkerställa att alla produkter som lanseras under eget varumärke är etiskt och ansvarsfullt tillverkade. Satsningen har redan lett till att fem fabriker i Kina förbättrar sina arbetsförhållanden.

Arbetsplats
Cirkulär ekonomi - Slut på slit och släng

Elektroniskt avfall är den snabbast växande avfallstypen i världen, och återvinns ofta på sätt som är skadliga både för människor och miljö. Så hur kan vi göra elektroniken mer hållbar? Svaret är att tänka cirkulärt.

Ramavtal

Som representant för myndighet, landsting, kommun eller skola kan du göra avrop från ett stort antal offentliga ramavtal, både tecknade direkt med Dustin och tecknade med olika tillverkare.

Vill du veta mer?

Fyll i kontaktformuläret så hör en av våra specialister av sig till dig.