Arbetsplats

Allt du behöver i ett paket

Contour Travel Kit kombinerar några av Contour Designs populäraste produkter. Tanken är att du ska kunna bära med dig dem och sätta upp en ergonomisk arbetsplats var du än är.

Många som börjar arbeta hemifrån missar hur viktigt det är att ha ordentliga arbetsverktyg, men att släpa med sig tangentbord och styrdon kan vara bökigt. Och hur gör man när man inte har tillgång till en extern skärm?

Contour Designs lösning på problemet är ett behändigt Travel Kit bestående av några av företagets populäraste produkter: Rollermouse Red Plus Wireless, Balance Keyboard och ett hopfällbart stativ som lyfter laptopen till en bekväm arbetshöjd. Allting får plats i det medföljande fodralet.

– Vi ville göra det enkelt att sätta upp en ergonomiskt korrekt arbetsplats var som helst, oavsett om det är på köksbordet, på caféet eller kontoret. Det är också en idealisk lösning för företag som har flexibla skrivbordsplatser eftersom den är enkel att plocka ihop och förvara, säger Ole Vest, partneransvarig och certifierad ergonom på Contour Design.

Utvecklade med ergonomi i åtanke

Contour Design har arbetat med ergonomiska verktyg för datorn i 25 år och alla deras produkter är ett resultat av ett långt och noggrant utvecklingsarbete. Företagets Rollermouse genomgått en rad finjusteringar för att ge användaren en så bra upplevelse som möjligt. Rollermouse Red Plus Wireless har upp till tre månaders batteritid, programmerbara knappar och fungerar med pc, Mac och Linux.

Samma omsorg har lagts på tangentbordet Balance Keyboard:

– Tangenterna på Balance Keyboard har alla tangenter du behöver men är lite mer kompakt för att du ska kunna nå överallt utan att behöva lyfta händerna från din Rollermouse. Du kan också ställa in en lätt negativ lutning för att ge händerna en mer neutral position.

Nu när många har börjat arbeta hemifrån har intresset för ergonomiska produkter skjutit i höjden.

– Om du har bra arbetsverktyg, sitter bra och tar korta pauser för att stretcha och sträcka på benen kommer du att kunna arbeta och vara produktiv även i fortsättningen, avslutar Ole.