Whiteboardtavlan har fått konkurrens

Om den digitala touchskärmen ska bli lika självklar i mötesrummet som den beprövade whiteboardtavlan måste den vara lika intuitiv och enkel att använda, menar John Lindén, Group Manager Display på Samsung.

Skärmar som fungerar som interaktiva whiteboardtavlor är ingenting nytt, men med tanke på hur snabbt mycket annat runt våra möten har digitaliserats är de fortfarande en ovanlig syn. Enligt en studie som Samsung har gjort med 700 deltagare handlar det framförallt om att lösningarna som finns idag för krångliga och svåra att lära sig.

- När vi pratade med företagen förstod vi att en majoritet av dem fortfarande använder analoga hjälpmedel. Whiteboardtavlan är bra för att undvika envägskommunikation men det finns också en risk att bra idéer går förlorade när deltagarna ska fota av och anteckna, säger John Lindén, Group Manager Display på Samsung.

Nyckelordet är enkelhet

Samsungs lösning på problemet med krångliga interaktiva skärmar blev Samsung Flip, en roterbar 55-tumsskärm som antingen kan monteras på väggen eller flyttas omkring och göra vilket rum som helst till ett uppkopplat mötesrum.

- Den typiska användningen är att den står antingen i ett mindre mötesrum eller utanför flera mötesrum så att du kan rulla in skärmen där den behövs. Under mötet använder du den för att rita och anteckna som om det hade varit ett blädderblock. När mötet är klart får alla deltagare anteckningarna skickade till sig, berättar John Lindén.

John berättar att det är lätt att vilja lägga till så många funktioner som möjligt men att Samsung istället gjorde det motsatta.

- För att du ska kunna använda den direkt, utan att behöva lära dig hur den fungerar eller läsa en manual, behövde vi ta bort allt utom det mest nödvändiga. Den har till och med en sensor som känner av när du kommer in i rummet, så att den kan göra sig redo att sätta på skärmen i samma ögonblick som du lyfter pennan.

Den tunnare sidan av pennan används för att rita finare detaljer och den lite grövre sidan för större. Detaljer raderas med pekfingret och större misstag raderas med hela handflatan.

Extraknäcker som datorskärm

Eftersom skärmen är utrustad med ett Samsungs operativsystem Tizen behöver du inte ansluta en dator för att använda den, men den kan också användas som datorskärm. Det finns till och med en hylla för den bärbara datorn.

- När skärmen roteras höjs den samtidigt upp för att hamna i rätt höjd. När skärmen används med till exempel Microsoft Office PowerPoint kan den beröringskänsliga skärmen användas för att rita, göra markeringar och anteckna direkt i presentationen, avslutar John Lindén.

Läs även:

Bättre samarbete
En lösning för all kommunikation
Jobba bättre tillsammans
Videokonferenser och hemmajobb utan strul

Fokus

John Lindén

Group Manager Display på Samsung

19 999:- 623 kr/mån Exkl. moms
img
Samsung Flip Digital Flipboard 55tum 300cd/m² 4K UHD (2160p) 16:9
Samarbeta och digitalisera enkelt
  • Skärmstorlek 55 tum
  • Ljusstyrka 300 cd/m²
  • Bildformat 4K UHD (2160p)
  • Bildförhållande 16:9
2 kvar

12 november 2018

Bättre konferensrum med rätt teknik

Utrusta konferensrummen med den senaste tekniken för att underlätta möten och presentationer. Med rätt prylar undviker ni teknikstrul och kan vara kreativa istället. Vi har valt ut fem innovationer som tar konferensrummet till nästa nivå.

21 maj 2019

5 bästa prylarna för dig som pendlar

Med rätt prylar blir pendlingen inte bara smidigare utan riktigt njutbar. Vi har valt ut ett antal smarta saker som gör att du kommer att längta efter transportsträckorna.

13 maj 2019

Modern Workplace sparar tid för Handelsanställdas förbund

Handelsanställdas förbund ville ha en mer användarvänlig IT-miljö. Mobil, säker och utan krångel. Lösningen blev tjänsten Modern Workplace från Dustin, som direkt gav tydliga fördelar för både användare och IT-avdelning.

7 maj 2019

Förenkla dina videokonferenser med smarta inbyggda videolösningar

Om du är på jakt efter en konferenslösning vid ditt skrivbord kan du sluta leta. Lösningen är inte långt borta. Faktum är att den redan är här.

24 april 2019

Enkel och samordnad kommunikation på riktigt

Plug and play, att enkelt kunna plugga in och komma igång, kan låta som en självklarhet. Men är det det? På Jabra jobbar man konsekvent med att kika på hur man hela tiden kan underlätta för sina kunder.

24 april 2019

Från tio minuter till tio sekunder

Statistik visar att majoriteten av alla videomöten som hålls blir försenade på grund av teknikstrul. Den genomsnittliga förseningen är 10 minuter och 40 sekunder. Den tiden tycker Lenovo att du ska använda till någonting bättre.

24 april 2019