Whiteboardtavlan har fått konkurrens

Om den digitala touchskärmen ska bli lika självklar i mötesrummet som den beprövade whiteboardtavlan måste den vara lika intuitiv och enkel att använda, menar John Lindén, Group Manager Display på Samsung.

Skärmar som fungerar som interaktiva whiteboardtavlor är ingenting nytt, men med tanke på hur snabbt mycket annat runt våra möten har digitaliserats är de fortfarande en ovanlig syn. Enligt en studie som Samsung har gjort med 700 deltagare handlar det framförallt om att lösningarna som finns idag för krångliga och svåra att lära sig.

- När vi pratade med företagen förstod vi att en majoritet av dem fortfarande använder analoga hjälpmedel. Whiteboardtavlan är bra för att undvika envägskommunikation men det finns också en risk att bra idéer går förlorade när deltagarna ska fota av och anteckna, säger John Lindén, Group Manager Display på Samsung.

Nyckelordet är enkelhet

Samsungs lösning på problemet med krångliga interaktiva skärmar blev Samsung Flip, en roterbar 55-tumsskärm som antingen kan monteras på väggen eller flyttas omkring och göra vilket rum som helst till ett uppkopplat mötesrum.

- Den typiska användningen är att den står antingen i ett mindre mötesrum eller utanför flera mötesrum så att du kan rulla in skärmen där den behövs. Under mötet använder du den för att rita och anteckna som om det hade varit ett blädderblock. När mötet är klart får alla deltagare anteckningarna skickade till sig, berättar John Lindén.

John berättar att det är lätt att vilja lägga till så många funktioner som möjligt men att Samsung istället gjorde det motsatta.

- För att du ska kunna använda den direkt, utan att behöva lära dig hur den fungerar eller läsa en manual, behövde vi ta bort allt utom det mest nödvändiga. Den har till och med en sensor som känner av när du kommer in i rummet, så att den kan göra sig redo att sätta på skärmen i samma ögonblick som du lyfter pennan.

Den tunnare sidan av pennan används för att rita finare detaljer och den lite grövre sidan för större. Detaljer raderas med pekfingret och större misstag raderas med hela handflatan.

Extraknäcker som datorskärm

Eftersom skärmen är utrustad med ett Samsungs operativsystem Tizen behöver du inte ansluta en dator för att använda den, men den kan också användas som datorskärm. Det finns till och med en hylla för den bärbara datorn.

- När skärmen roteras höjs den samtidigt upp för att hamna i rätt höjd. När skärmen används med till exempel Microsoft Office PowerPoint kan den beröringskänsliga skärmen användas för att rita, göra markeringar och anteckna direkt i presentationen, avslutar John Lindén.

Läs även:

Bättre samarbete
En lösning för all kommunikation
Jobba bättre tillsammans
Videokonferenser och hemmajobb utan strul

Fokus

John Lindén

Group Manager Display på Samsung

19 999:- 621 kr/mån Exkl. moms
img
Samsung Flip Digital Flipboard 55tum 300cd/m² 4K UHD (2160p) 16:9
Samarbeta och digitalisera enkelt
  • Skärmstorlek 55 tum
  • Ljusstyrka 300 cd/m²
  • Bildformat 4K UHD (2160p)
  • Bildförhållande 16:9
8 kvar

12 november 2018

Denna artikel taggas

Öka din effektivitet

Dina arbetsdagar rymmer säkerligen många timmars framför datorn, och då är det förstås ytterst viktigt att du kan ha en bra arbetsställning. En centrerad mus är ett tillbehör som gör arbetet vid datorn mindre krävande och mer effektivt.

18 december 2018

Det helt virtuella kontoret – så funkar det

Arbeta utan arbetsplats? Javisst, i dag finns det många företag som skippar kontor och konferensrum. Istället samarbetar de via nätet och smarta digitala tjänster. Så här jobbar de.

11 december 2018

Klienthantering för det moderna kontoret

Trenden är tydlig. Under de senaste åren har mer och mer av den lokala infrastrukturen lyfts ut i till molnet. Näst på tur är att själva klienthanteringen.

10 december 2018

Pålitliga utskrifter när du behöver dem

Slut ögonen och föreställ dig en arbetsplats där skrivaren bara fungerar och där du inte ens behöver tänka på förbrukningsmaterial. Med HP:s användarvänliga multifunktionsskrivare och ett serviceavtal kan den drömmen bli verklighet.

10 december 2018

Redo för det nya arbetslivet

I ett arbetsliv kännetecknat av flexibilitet och rörlighet behöver vi nya verktyg för arbete och samarbete. Microsoft Office 365 är byggt från grunden med det nya arbetslivet i åtanke.

10 december 2018

Det bästa från två världar

Med Meraki Go vill Cisco Meraki ge småföretagare en enkel och lättanvänd nätverkslösning utan att kompromissa med säkerheten.

10 december 2018