En lösning för all kommunikation

Trenden går mot att allt fler av oss jobbar från andra platser än det fysiska kontoret. Med sin konferensrumslösning Slice vill HP ge alla deltagare samma upplevelse – oavsett var de befinner sig.

Ny teknik och nya arbetsmönster har fått allt fler av oss att jobba från andra platser än det fysiska kontoret, vilket inte minst har lett till ett ökat behov av digitala möten.

- Framförallt finns det nästan inga fysiska möten där ingen är uppkopplad digitalt. Någon är kanske hemma för vård av sjukt barn, sitter på en flygplats eller åker tåg, säger Jenny Gustavsson, Area Category Manager inom Business Desktops and Services på HP.

Kvaliteten blir allt viktigare

En förutsättning för att alla ska kunna delta på samma villkor är att tekniken fungerar och att kvaliteten är bra. Om bilden laggar och ljudet faller bort finns det en risk att den som jobbar hemifrån tappar fokus och börjar pyssla med annat, menar Jenny:

- Egentligen börjar HP:s fokus kring samarbete i våra datorer, och kanske framförallt i notebooken. Vi bygger in mikrofoner och högtalare med fokus på röst och använder inbyggd brusreduceringsmjukvara som tar bort kända oljud i kontorsmiljöer.

Det är den tekniken som nu har tagits vidare till konferensrumslösningen HP Slice, som är en modulär dator anpassad för det moderna mötesrummet. Slice for Meeting Rooms levereras med högtalare, mikrofoner och en manageringsplatta.

- HP Slice lämpar sig för möten med upp till ett tjugotal deltagare och installeras i mötesrummet tillsammans med en extern skärm. I och med att den är modulär krävs inga verktyg för att sätta ihop den och om du inte vill dra en kabel till skärmen finns det en trådlös adapter som tillval, berättar Jenny.

Nu med Skype Room Systems

Nytt för den senaste generationens HP Slice är att den har stöd för Skype Room Systems. Många använder Skype eller Microsoft Teams i sin övriga verksamhet, och genom att använda samma lösning i konferensrummet kan man bespara sig mycket jobb, menar Jenny.

- När du bokar rummet så bokas Slicen automatiskt, så när den första deltagaren kliver in i rummet är det bara att trycka på en knapp för starta det digitala mötet. När du ansluter HDMI-kabeln till din dator delar du ditt innehåll fysiskt på skärmen i rummet samtidigt som den delas över Skype. Så man gör ingen skillnad på det digitala mötet och det fysiska. Eftersom Slice håller i mötet kan deltagarna gå in och ut ur mötet hur de vill.

Konferensrummet – ett säkerhetshål?

En annan viktig aspekt är säkerheten. Konferensrummet är speciellt på så vis att man tenderar att släppa in vem som helst för att koppla upp vad som helst – och inte sällan helt obevakat. Jenny menar att konferensrummet kan bli nästa stora dolda ingång i företagens nätverk och att man därför har lagt stort fokus vid säkerheten.

- Om säkerhetstänket saknas hos användaren måste det finnas i produkten. HP Slice har till exempel självläkande bios och i och med att det i grunden är en pc kan IT-avdelningen managera den precis som företagets övriga datorer. När den ska patchas eller uppdateras spelar det alltså ingen roll om man har tio enheter eller tusen, avslutar Jenny.

Läs även:

Bättre samarbete
Jobba bättre tillsammans
Videokonferenser och hemmajobb utan strul
Whiteboardtavlan har fått konkurrens

Fokus

Jenny Gustavsson

Area Category Manager inom Business Desktops and Services på HP

12 november 2018

Tjänstefieringens många fördelar

Övergången från att handla med produkter till att handla med tjänster, den så kallade tjänstefieringen, ökar i en rasande takt. För dig som företagare innebär tjänstefieringen att du kan frigöra resurser som du istället kan lägga på kärnverksamheten.

9 juli 2019

Hur du skapar en användarvänlig arbetsplats som samtidigt är säker?

Verksamheter digitaliseras och allt fler jobbar mobilt vilket ökar efterfrågan på säkra och användarvänliga arbetsplatser. Med Modern Workplace från Dustin får din verksamhet en komplett arbetsplatstjänst med alla nödvändiga verktyg.

1 juli 2019

Guide: På jakt efter den perfekta bildskärmen?

Voxicon har med stor sannolikhet den skärm du är på jakt efter. Oavsett vilken skärm du väljer får du riktigt mycket kvalitet för pengarna.

31 maj 2019

När är du som mest fokuserad?

Vi fokuserar alltför mycket på vad vi ska göra, och tänker för lite på när vi gör det, enligt den amerikanske författaren Daniel Pink, som själv är noga med vad han planerar in på eftermiddagarna.

28 maj 2019

Nya Dell Latitude – skapad för den moderna användaren

Dells bärbara Latitude-familj för företagsmarknaden har fått en helt ny design och flera smarta funktioner, skapade med den moderna användaren i åtanke.

27 maj 2019

Bättre konferensrum med rätt teknik

Utrusta konferensrummen med den senaste tekniken för att underlätta möten och presentationer. Med rätt prylar undviker ni teknikstrul och kan vara kreativa istället. Vi har valt ut fem innovationer som tar konferensrummet till nästa nivå.

21 maj 2019