En lösning för all kommunikation

Trenden går mot att allt fler av oss jobbar från andra platser än det fysiska kontoret. Med sin konferensrumslösning Slice vill HP ge alla deltagare samma upplevelse – oavsett var de befinner sig.

Ny teknik och nya arbetsmönster har fått allt fler av oss att jobba från andra platser än det fysiska kontoret, vilket inte minst har lett till ett ökat behov av digitala möten.

- Framförallt finns det nästan inga fysiska möten där ingen är uppkopplad digitalt. Någon är kanske hemma för vård av sjukt barn, sitter på en flygplats eller åker tåg, säger Jenny Gustavsson, Area Category Manager inom Business Desktops and Services på HP.

Kvaliteten blir allt viktigare

En förutsättning för att alla ska kunna delta på samma villkor är att tekniken fungerar och att kvaliteten är bra. Om bilden laggar och ljudet faller bort finns det en risk att den som jobbar hemifrån tappar fokus och börjar pyssla med annat, menar Jenny:

- Egentligen börjar HP:s fokus kring samarbete i våra datorer, och kanske framförallt i notebooken. Vi bygger in mikrofoner och högtalare med fokus på röst och använder inbyggd brusreduceringsmjukvara som tar bort kända oljud i kontorsmiljöer.

Det är den tekniken som nu har tagits vidare till konferensrumslösningen HP Slice, som är en modulär dator anpassad för det moderna mötesrummet. Slice for Meeting Rooms levereras med högtalare, mikrofoner och en manageringsplatta.

- HP Slice lämpar sig för möten med upp till ett tjugotal deltagare och installeras i mötesrummet tillsammans med en extern skärm. I och med att den är modulär krävs inga verktyg för att sätta ihop den och om du inte vill dra en kabel till skärmen finns det en trådlös adapter som tillval, berättar Jenny.

Nu med Skype Room Systems

Nytt för den senaste generationens HP Slice är att den har stöd för Skype Room Systems. Många använder Skype eller Microsoft Teams i sin övriga verksamhet, och genom att använda samma lösning i konferensrummet kan man bespara sig mycket jobb, menar Jenny.

- När du bokar rummet så bokas Slicen automatiskt, så när den första deltagaren kliver in i rummet är det bara att trycka på en knapp för starta det digitala mötet. När du ansluter HDMI-kabeln till din dator delar du ditt innehåll fysiskt på skärmen i rummet samtidigt som den delas över Skype. Så man gör ingen skillnad på det digitala mötet och det fysiska. Eftersom Slice håller i mötet kan deltagarna gå in och ut ur mötet hur de vill.

Konferensrummet – ett säkerhetshål?

En annan viktig aspekt är säkerheten. Konferensrummet är speciellt på så vis att man tenderar att släppa in vem som helst för att koppla upp vad som helst – och inte sällan helt obevakat. Jenny menar att konferensrummet kan bli nästa stora dolda ingång i företagens nätverk och att man därför har lagt stort fokus vid säkerheten.

- Om säkerhetstänket saknas hos användaren måste det finnas i produkten. HP Slice har till exempel självläkande bios och i och med att det i grunden är en pc kan IT-avdelningen managera den precis som företagets övriga datorer. När den ska patchas eller uppdateras spelar det alltså ingen roll om man har tio enheter eller tusen, avslutar Jenny.

Läs även:

Bättre samarbete
Jobba bättre tillsammans
Videokonferenser och hemmajobb utan strul
Whiteboardtavlan har fått konkurrens

Fokus

Jenny Gustavsson

Area Category Manager inom Business Desktops and Services på HP

12 november 2018

Bättre konferensrum med rätt teknik

Utrusta konferensrummen med den senaste tekniken för att underlätta möten och presentationer. Med rätt prylar undviker ni teknikstrul och kan vara kreativa istället. Vi har valt ut fem innovationer som tar konferensrummet till nästa nivå.

21 maj 2019

5 bästa prylarna för dig som pendlar

Med rätt prylar blir pendlingen inte bara smidigare utan riktigt njutbar. Vi har valt ut ett antal smarta saker som gör att du kommer att längta efter transportsträckorna.

13 maj 2019

Modern Workplace sparar tid för Handelsanställdas förbund

Handelsanställdas förbund ville ha en mer användarvänlig IT-miljö. Mobil, säker och utan krångel. Lösningen blev tjänsten Modern Workplace från Dustin, som direkt gav tydliga fördelar för både användare och IT-avdelning.

7 maj 2019

Förenkla dina videokonferenser med smarta inbyggda videolösningar

Om du är på jakt efter en konferenslösning vid ditt skrivbord kan du sluta leta. Lösningen är inte långt borta. Faktum är att den redan är här.

24 april 2019

Enkel och samordnad kommunikation på riktigt

Plug and play, att enkelt kunna plugga in och komma igång, kan låta som en självklarhet. Men är det det? På Jabra jobbar man konsekvent med att kika på hur man hela tiden kan underlätta för sina kunder.

24 april 2019

Från tio minuter till tio sekunder

Statistik visar att majoriteten av alla videomöten som hålls blir försenade på grund av teknikstrul. Den genomsnittliga förseningen är 10 minuter och 40 sekunder. Den tiden tycker Lenovo att du ska använda till någonting bättre.

24 april 2019