Arbetsplats

Redo för det nya arbetslivet

I ett arbetsliv kännetecknat av flexibilitet och rörlighet behöver vi nya verktyg för arbete och samarbete. Microsoft Office 365 är byggt från grunden med det nya arbetslivet i åtanke.

De senaste åren har vår syn på arbete förändrats. Från att ha varit en plats vi går till har fokus skiftat till vad vi faktiskt gör. Det förändrade arbetsmönstret går naturligtvis hand i hand med den tekniska utvecklingen och de verktyg vi använder. Microsofts Office-paket är ett bra exempel. För bara några år sedan var det en samling program som installerades på en dator – idag är det en molntjänst som låter oss arbeta och samarbeta oavsett avstånd.

- Grundstenen I Office-paketet har alltid produktionssviten med Word, Excel och Powerpoint i spetsen, men Office 365 är långt mycket mer än så. Här samsas molnlagring, kraftfulla samarbetsverktyg och produktivitetsprogram under samma tak – och allting är ihopkopplat, säger Roger Westerlund, Senior Channel Executive på Microsoft.

Samarbete i molnet

Microsoft Office kan fortfarande köpas på det gamla vanliga sättet, i en kartong eller som en digital kod, men allt fler användare har fått upp ögonen för prenumerationstjänsten Office 365. Många företag uppskattar enkelheten i att kunna lägga till och ta bort användare och på så vis få en skalbar kostnad – men framförallt är det molnsamarbetet som lockar:

- Med Office 365 kan jag enkelt sätta upp ett videosamtal via Teams, bjuda in mina kollegor, öppna ett dokument och arbeta med det tillsammans i realtid. Om min chef ringer mig på väg till ett kundmöte kan jag öppna hans Powerpoint-dokument som ligger på hans Onedrive och uppdatera det, säger Roger Westerlund.

Det nya arbetslivet

Microsoft pratar ofta om det nya arbetslivet. Det vill säga ett arbetsliv där många prioriterar flexibilitet och möjligheten att styra sin egen dag, och där jobbet ses som en del av livet. Med Office 365 får varje användare en terabyte lagringsutrymme i molntjänsten Onedrive.

- Det fantastiska med molnlagringen är att jag som Microsoftanställd kan lika gärna sitta hemma vid köksbordet och ha full kontroll över mina dokument med bra säkerhet, oavsett vad jag har för enhet. När jag nyligen bytte dator tog det bara tio minuter eftersom allt var sparat i molnet, avslutar Roger Westerlund.

Läs även:

Klienthantering för det moderna kontoret
Nya möjligheter med usb-c
Pålitliga utskrifter när du behöver dem
Drömmen om det rena skrivbordet
Det bästa från två världar

Fokus

Roger Westerlund

Senior Channel Executive på Microsoft