Arbetsplats

Mobil arbetsplats – det här behöver du

Med rätt prylar blir pendlingen inte bara smidigare utan riktigt njutbar. Vi har valt ut ett antal smarta saker som gör att du kommer att längta efter transportsträckorna.

Smidig styrning

Med en mus eller trackball i väskan går det lättare att arbeta effektivt med din laptop, var du än är. Två alternativ för den mobila arbetsplatsen är Voxicon Wireless Optical Travel mouse S10WLB och Kensington Advance Fit Wireless Mobile Trackball.

Om du vill arbeta ergonomiskt även när du är på språng, så är Mousetrapper Flexible ett mångsidigt alternativ. Dessutom är den gjord för att lätt följa med i väskan.

Ryggläge för utrustningen

Genom att använda en datoranpassad ryggsäck kan du bära med dig prylarna på bästa sätt. I Thules ryggsäck Crossover 2 är utrustningen extra skyddad tack vare den patenterade SafeEdge-konstruktionen av datorfacket och det krossäkra facket för de mindre prylarna.

Allt på plats

Du som hellre använder en traditionell väska bör se till att den rymmer mycket – samtidigt som den är smidig. De kraven uppfyller Kivocase Pro Business Case som klarar de flesta förvaringsbehov för en kortare jobbresa eller daglig pendling.

En mer exklusiv variant är Cirafon Leather Indiana med fack för dator och tillbehör. Väskan är tillverkad av slitstarkt läder som bara blir snyggare med åren.

Extra skydd för datorn

Om det är enbart datorn du ska bära med dig kan det räcka med ett skyddande slimmat fodral. Kombinera funktion och stil med ett fodral från Targus som har en urban, modern look.

Perfekt för plattan

Du som arbetar mycket med surfplatta i varierande miljöer kan ha stor nytta av ett fodral som tål tuffare tag. Griffin Survivor All-Terrain Rugged Case blir en enkel försäkring för din iPad.

I mindre utsatta miljöer kan det istället vara intressant att välja ett fodral som samtidigt kan ge dig en skön, datorliknande skrivupplevelse. Logitech Universal Folio har ett inbyggt tangentbord och kan stå stadigt olika typer av underlag. Dessutom är fodralet spilltåligt för extra skydd.

Vill du enbart ha med själva tangentbordet är Kanex MultiSync Foldable Travel Keyboard helt klart ett bra val – ett supertunt, dubbelvikt tangentbord som enkelt slinker ner i din väska.

Minnesmästare

Att föra över filer mellan olika enheter hör till vardagen på den mobila arbetsplatsen. Många gånger är en molnlösning det bästa alternativet, men ibland passar det bättre att använda ett USB-minne – det är trots allt ett av de snabbaste och mest säkra sätten att flytta eller säkerhetskopiera dokument av olika slag.

Tranzip Flip är ett installationsfritt minne med gott om utrymme och stöd för såväl Mac som pc.

Fler liknande tips:
5 smarta prylar för att jobba på distans
TIPS: 5 poddar för IT-proffs
Jobba smartare – 5 teknikprylar som lyfter arbetsdagen

Batterireserven

Se till att inte stå utan energi; ha alltid med dig en fulladdad kraftfull powerbank i väskan. Cirafon Powerbank Quick charge 20100mAh har kapacitet nog att ladda din mobil upp till åtta gånger.

Passa också på att tanka energi under bilfärden. Med Cirafon Billaddare Premium 3,1A kan du ladda upp till två mobiltelefoner, en surfplatta eller andra USB-kompatibla enheter i bilen snabbt och säkert. Till råga på allt har den en inbyggd säkerhetshammare (!) om du snabbt behöver krossa glaset för att ta dig ur bilen…

Undvik nyfikna blickar

Det är omöjligt att veta vem som sitter intill dig på tåget eller passerar bakom din rygg på kaféet när du sitter och jobbar. Se till att inte obehöriga kan se vad du håller på med – företagsintern information kan vara känslig i fel händer.

Med ett sekretessfilter på datorskärmen håller du informationen för dig själv.

Utskrifter på plats

Även om den digitala arbetsplatsen är till största delen papperslös, så kan det finnas behov av att skriva ut en offert, ett avtal eller en faktura när du är på språng. Brother Pocketjet PJ-762 A4 är en kompakt mobil skrivare för A4-format med inbyggd bluetooth- och USB-anslutning.

Bort med smutsen

När datorn och andra prylar åker upp och ner ur väskan, och används på allehanda ställen, är det oundvikligt att det hamnar smuts på prylarna. Låt några rengöringsdukar ligga i väskan för att snabbt kunna få utrustningen fräsch på nytt.

Disko rengöringsservetter är lätt fuktade, miljövänliga och luddfria rengöringsdukar perfekt för tangentbord och andra plast- eller metallytor. Vid rengöringen bildas en antistatisk film som skyddar ytan från nedsmutsning i sex till åtta veckor.

Koppla in och börja jobba

Skaffa en dedikerad dockningsstation till hemmakontoret som gör att du blixtsnabbt kommer igång med jobbet. Med en enda kontakt kopplar du din laptop till in en eller två skärmar, tangentbord, mus, hårddiskar eller laddare.

Prokord Workplace Charging Dockingsstation 5K är en universal dockningsstation med stöd för laddning via USB-C. Den tar minimalt med yta på skrivbordet, samtidigt som den har alla portar du kan tänkas behöva. Här är ett exempel på en mobil dockning.

Autoanpassat ljus

Bra belysning vid arbetsbordet är en viktig detalj som många bortajobbare glömmer bort. Leitz Style LED skrivbordslampa har förmågan att anpassa sig till dina arbetsförhållanden i realtid, genom att automatiskt reglera ljusnivån för att uppfylla dina krav. Med den tillhörande appen kan du lagra förinställda ljusinställningar eller individuella anpassningar.

16 oktober 2019

Taggar