TIPS: 5 poddar för IT-proffs

Oavsett om det är på bussen, i löpspåret eller under en lugn helgmorgon så är en bra podd ett av de absolut smidigaste sätten att få inspiration, kunskap och nya tankar. Men poddutbudet är enormt och det är lätt att missa godbitar. Här är Dustin-redaktionens 5 poddtips för dig som jobbar med IT och vill ha koll på tekniken, affärerna och kulturen i techbranschen.

Recode Decode with Kara Swisher

Teknikjournalisten Kara Swisher har bevakat Silicon Valley längre än de flesta. Hon har träffat och intervjuat alla från tidiga stjärnor som Steve Jobs och Bill Gates till representanter för det nya gardet som Facebooks Sheryl Sandberg och Snapchats Evan Spiegel. Hon är känd för att våga vara stenhård mot de uppburna Silicon Valley-stjärnorna, samtidigt som hon är respekterad som få i branschen. I Recode Decode intervjuar hon personerna som styr och sätter agendan för teknikutvecklingen.

Recode Decode »

a16z

Riskkapitalfirman Andreessen-Horowitz är en av Silicon Valleys absolut mest framgångsrika och har investerat i bolag som exempelvis Airbnb, Facebook, Buzzfeed och Coinbase. De producerar också en riktigt bra podcast som går på djupet med trender och fenomen i teknikvärlden.

a16z »

The Wired podcast

Prisbelönt podd från brittiska Wired som tar upp aktuella och intressanta frågor inom teknikvärlden, ofta med ett europeiskt perspektiv som kan vara svårt att hitta hos amerikanska techpoddar.

The Wired podcast »

The Tim Ferriss show

En av världens största podcasts som gillas av entreprenörer, teknikintresserade och människor som vill optimera sina liv. Succéförfattaren och investeraren (Twitter, Facebook och Uber med flera) Tim Ferriss intervjuar världens mest framgångsrika människor inom olika områden. En podd som kanske många känner till, men har du inte lyssnat så finns här en guldgruva av ingående intervjuer med några av världens mest inflytelserika och intressanta personer inom teknik, startuppföretag och IT.

The Tim Ferriss show »

Vergecast

För dig som vill ha järnkoll på veckans teknik- och prylnyheter är denna podd från techsajten The Verge ett självklart val. Här synas aktuella produkter, tjänster och företag i sömmarna. Ibland är det flamsigt och något ostrukturerat men det är alltid insatt och fyllt av intressanta analyser.

Vergecast »

Fler smarta tips hittar du här »

Dustin,


Visa alla artiklar av Dustin


Denna artikel taggas

Vill du bli kontaktad?

eller ring

08-553 44 553

Så blir staden smartare

Dustin,

Andelen människor i världen som bor i städer kommer att öka från fyra till fem miljarder fram till år 2030. Det ställer höga krav på allt från infrastruktur till hållbarhet och social omsorg. Städerna måste helt enkelt bli smartare.

11 oktober 2018

Så kommer 5G att revolutionera din vardag

Dustin,

Nästa generations mobilteknik, 5G, väntar alldeles runt hörnet. Den här gången blir det inte bara snabbare, mer och bättre, utan 5G har även potential att revolutionera ett antal teknikområden. Här ger vi fem exempel på hur 5G kommer att påverka vår teknikvardag.

1 oktober 2018

Styr datorn med tankekraft – och andra trender inom gränssnitt

Dustin,

Musarm och mobilnacke är kanske snart minnen blott när vi börjar interagera med vår teknik på nya sätt. Här är fem trender som kommer att förändra hur vi kontrollerar våra datorer och mobiler i en nära framtid.

26 september 2018

Här har Virtual Reality tagit plats i klassrummet

Dustin,

VR-tekniken har kommit starkt på senare år, men i vilken mån är det något som passar skolan? Det är något som ett pilotprojekt i Saltsjö-Boo strax utanför Stockholm försöker att utröna.

20 september 2018

Kvantdatorn – så funkar nästa tekniska jättekliv

Dustin,

Vi befinner oss på randen av en helt ny era inom datortekniken. Kvantdatorn har funnits som begrepp i över 30 år men nu ser det ut som om teorierna faktiskt kan bli verklighet. Den gåtfulla tekniken kommer att vända upp och ner på allt från IT-säkerhet till medicin, tillverkningsindustri och artificiell intelligens.

17 september 2018

4 affärsmodeller för den digitala framtiden

Dustin,

Digitaliseringen förändrar hur vi bygger företag och gör affärer. Att kunna anpassa sin verksamhet efter marknaden och hitta nya möjligheter blir allt viktigare. Här är fyra moderna affärsmodeller som kommer att forma affärsvärlden de närmaste åren.

11 september 2018