Effektivare samarbete i Teams

Det har skett en stor förändring i hur vi arbetar, samarbetar och kommunicerar med varandra. Att Microsoft Teams är Microsofts snabbast växande företagsapplikation någonsin är om något ett bevis på att marknaden har suktat efter nya innovativa verktyg som kan ta vårt samarbete till nya höjder.

De senaste åren har vi sett en tydlig utveckling från individuell produktivitet till teambaserad. Faktum är att 86 procent av alla företagsledare anger bristen på samarbete och effektiv kommunikation som den främsta orsaken till att saker går fel.

- 65 procent av företagen har insett att de måste gå ifrån en hierarkiska världssyn till en team-baserad. Hälften av dem har antingen implementerat ett webbaserat verktyg för detta eller uppger att de kommer att göra det, men bara 7 procent känner sig förberedda för det. De vet att de behöva förändras men de vet inte hur, säger Justin Slane, Enterprise Sales Director på Microsoft.

Som Enterprise Sales Director arbetar Justin tillsammans med Microsofts partners för att öka försäljningen av Microsoft Teams Rooms-kompatibla enheter. Det vill säga kameror, högtalare och annan konferensrumsutrustning som är utvecklade med för att fungera tillsammans med Microsofts Teams-plattform.

Snabbast växande företagsapplikationen i Microsofts historia

Justin behöver inte klaga på att han har lite att göra. Microsoft Teams har visat sig bli den snabbast växande företagsapplikationen i Microsofts historia, vilket är häpnadsväckande med tanke på vilka framgångar företaget har haft genom åren. Över 500 000 organisationer använder Teams idag och av dem har 233 fler än 10 000 användare.

- För många företag är Microsoft Teams lösningen på detta ”hur”. Det är en hubb för samarbete i Office 365 där du kan chatta, dela filer, ha möten och integrera röst och video. Samtidigt är det en plattform där du kan integrera tredjepartsappar och egenutvecklade applikationer. Just nu ser vi att anställda tillbringar en allt större del av sin arbetsdag i Teams, oavsett bransch.

Ett möte är mer än att vara på plats i ett rum

Förr jobbade den typiska Office 365-användaren i Outlook, Word, Excel och Powerpoint, men i takt med att nya generationer har tagit plats i arbetsstyrkan har det skett en stor förändring i hur vi samarbetar. Ett bra exempel på hur Microsofts molntjänster hänger ihop med det moderna sättet att arbeta är hur Microsoft ser mötet som en process och hur Teams är designat för att ta användaren genom denna process.

- Mötet är även det som händer före och efter att vi träffas. När en mötesinbjudan skickas ut kan du skicka med underlag så att alla kan komma dit förberedda och pålästa. Efter mötet kan du gå tillbaka i Teamsflödet och se vad som sades, vilka filer som delades och vad man kom fram till. Om du har missat ett möte kan du på samma sätt gå tillbaka, se vad du missat och ge din feedback.

På frågan om vilka tekniska framsteg som kommer att förändra våra möten i framtiden svarar Justin utan att tveka.

- AI och maskininlärning dyker upp i all teknik, inklusive Microsoft 365. Oavsett om det handlar om översättning i realtid, att integrera en fysisk whiteboardtavla i mötet, ansiktsigenkänning eller att välja ut det viktigaste du har missat till ditt Teams-flöde.

Vi har bara sett början

I skrivande stund finns fler än 60 miljoner konferensrum i världen men bara 15 procent av dem är videoutrustade. I takt med att lösningarna blir enklare och mer kostnadseffektiva tror Justin att nästa steg för många företag är att videoutrusta sina konferensrum och göra dem till Microsoft Teams Rooms. I den utvecklingen är spelar hårdvaran en viktig roll.

I dagsläget har många tillverkare tagit fram produkter certifierade för Teams. Bland annat konferensrumsdatorer från HP och Lenovo och ljud- och bildprodukter från Logitech och Konftel.

- Framtiden är spännande, men för att kunna ta del av det nya sättet att arbeta behöver du förstå vad du har att vinna på att förändras. För nya personer som kommer in i arbetsstyrkan är AI, maskininlärning och video självklarheter. De förstår vad samarbete är och hur moderna verktyg kan hjälpa dem att få ut mer av sin tid, avslutar Justin.

Fokus

Justin Slane

Enterprise Sales Director på Microsoft

Läs också:

Så utrustar du en modern arbetsplats

4 november 2019

Webinar: Smart samarbete och kraftfulla funktioner i Teams

Lär dig mer om hur du förenklar planering, underlättar distansarbete och effektiviserar digitala möten.

Webinar: Hur kan Teams skapa värde för din verksamhet?

I det här första webinaret om Teams går vi igenom de grundläggande funktionerna och förklarar hur Teams kan skapa värde för din verksamhet.

5 verktyg för videokonferensen

Det finns en ocean av verktyg för videokonferenser. Vi listar fem av de mest populära och går igenom deras viktigaste funktioner.

Jobbet är något vi gör, inte en plats vi går till

Det lönar sig att uppgradera till ett modernt operativsystem och ny laptop. Med Windows 10 Pro blir arbetet säkrare, enklare och mer effektivt. Dessutom gynnar det ett mobilt och flexibelt arbetssätt för medarbetarna.

Microsoft 365 Business Standard – en hel familj av smarta applikationer

Här berättar vi allt om hur ditt företag kan maximera produktiviteten och samarbetet med hjälp av Microsoft 365 Business Standard.

Fem skäl att välja Windows 10 Pro

Windows 10 Pro i kombination med en ny PC ger nya möjligheter för dig och ditt företag. Här är fem skäl att ta steget till ett modernt operativsystem och en ny dator.