Senast publicerat

Strategi och ledarskap
Rapport & utvärderingsverktyg: Resilient IT

Världen tar stormsteg mot att bli ”virtual first”. I rapporten delar vi med oss av vad du behöver tänka på. Dessutom får du ett utvärderingsverktyg som hjälper dig att skapa rätt grundförutsättningar och bygga en mer motståndskraftig IT-organisation.

26 februari 2021
Strategi och ledarskap
Hur du lyckas med införandet av samarbetsverktyg

När världen går mot att bli virtual first krävs det nya verktyg som möjliggör den digitala arbetsplatsen. Avgörande vid val av samarbetsverktyg är verktygets förmåga att koordinera kollegor och hantera information smidigt.

26 februari 2021
Strategi och ledarskap
Virtual first - vår nya verklighet

”Virtual first”, att man föredrar det virtuella framför det fysiska, har skyndats på när den digitala arbetsplatsen fått en allt större betydelse i människors vardag. Det har i sin tur resulterat i ett ökat och breddat användande av samarbetsplattformar men även en ökad belastning på IT.

26 februari 2021
Strategi och ledarskap
Virtual first ställer nya krav på arbetsplatsen

Ett stressat införande av samarbetsverktyg kan framkalla digital stress och flaskhalsar hos en organisation. Genom att skapa förståelse kring varför man väljer att integrera ett nytt verktyg samt hur det fungerar kan man undvika eventuell oro och därmed åstadkomma en mer lyckad leverans.

26 februari 2021
Kundcase
Smidig distansundervisning med Chromebook

I Sibbo har alla grundskolelever en Chromebook i ryggsäcken. Datorn erbjuder flexibla undervisningsmetoder och sparar filerna även vid distansutbildning.

19 februari 2021
Arbetsplats
Så väljer du rätt skoldator

Processor, operativsystem och batteritid. Det är många aspekter att ta hänsyn till i valet av skoldatorer. Dustins skolexpert Christer Dahlström tipsar om hur du väl-jer rätt enhet för din verksamhet.

19 februari 2021
Inspiration
Klassrum där tekniken stödjer pedagogiken

ALC-salar, Active Learning Classrooms, bygger på pedagogisk forskning som visar att kunskap är ingenting som överförs, utan någonting som utvecklas i samspel med omgivningen.

19 februari 2021
Strategi och ledarskap
Video: Så förvandlar du din data till insikter

Vill du undvika att falla i den vanligaste fällan när det gäller data? Lägg 3 minuter på vår film ”How to turn data into insights.”

17 februari 2021
Strategi och ledarskap
Whitepaper: Det digitala guldet – insikter från 5 experter på data

Så förvandlar du din data till affärsnytta. Fem experter delar med sig av sina insikter i vårt Whitepaper.

9 februari 2021
Hållbarhet
Snart måste all IT gå att återanvända

Om du jobbar inom IT står antagligen hållbarhetsfrågor högt på agendan. Om inte, är det hög tid att skifta fokus.

9 februari 2021
Infrastruktur
Mjukvara vs. hårdvara: ett maktskifte

I datorns barndom vara mjukvarans roll att få hårdvaran att leverera. Idag är det tvärtom. Här är makrotrenden som påverkar dina viktigaste strategiska beslut.

9 februari 2021
Infrastruktur
”Gamla IT-system är ett jätteproblem”

Vill du anamma en mer långsiktig IT-strategi? Då kan du paradoxalt nog behöva gå emot dina instinkter – och satsa på mer kortlivade system.

9 februari 2021
Infrastruktur
Infrastrukturen som bygger innovativa företag

Världsmästarna i IT-infrastruktur har inte något hemligt recept. De har bara varit kloka nog att sätta kunden eller användaren först, och plocka friskt från det digitala buffébordet. Så går det till.

9 februari 2021
Infrastruktur
Med hållbarhet som drivkraft

Schneider Electrics hållbarhetsprogram Green Premium genomsyrar hela verksamheten – från produkter och tjänster till det dagliga arbetet.

8 februari 2021
Infrastruktur
SSD-diskar för dig som spelar grafiktunga spel eller arbetar med högupplöst material

Flera intressanta SSD-modeller lanseras nu på marknaden för att möta efterfrågan på ytterligare prestandaförbättringar på hårddiskfronten.

8 februari 2021
Strategi och ledarskap
Därför måste en CIO vara nyfiken

Digitaliseringens höga tempo innebär att du som CIO aldrig blir färdig med ditt jobb. Ju tidigare du omfamnar detta faktum, desto snabbare kommer du lära dig älska det.

8 januari 2021
Strategi och ledarskap
5 tekniska utmaningar för dig som CIO - och hur du löser dem

Det krävs en bra infrastruktur för att kunna jobba strategiskt och ständigt utveckla affären. Så får du den på plats, och undviker att fastna i tekniken.

27 november 2020
Strategi och ledarskap
4 saker du bör digitalisera

Du kan inte digitalisera hela din verksamhet på en gång. Här är fyra områden du bör fokusera på, som snabbt skapar nytta och ger effekt.

27 november 2020
Strategi och ledarskap
Whitepaper: Talang och teknik – insikter från 10 digitala chefer

Vad ska du digitalisera och varför? Och hur ska du få med hela företaget? I vårt whitepaper delar tio nordiska CIO:er med sig av sina insikter inom fyra viktiga digitaliseringsområden.

25 november 2020
Strategi och ledarskap
Så hittar du ditt digitala varför

Som CIO har du företagets kanske viktigaste och mest spännande uppdrag – nämligen att göra det intressant. För kunderna, medarbetarna och samhället. Men du ska inte börja med en dataplattform, du ska börja med ett ankare. Då faller resten på plats.

23 november 2020
Infrastruktur
Rapport: Dagens nätverksproblem och dess lösningar

Alla företag, oavsett storlek, strävar efter att bli snabbare, effektivare och i förlängningen mer lönsamma. En viktig pusselbit för att uppnå detta är IT-miljön.

17 november 2020
Därför är bläck ett klimatsmart val

Glöm alla dina fördomar om bläckstråleskrivare (om du har några). Epsons bläckstråleskrivare har inte bara hög utskriftskvalitet, de är även billigare i drift, drar mindre energi och producerar mindre avfall än laserskrivare. Torbjörn Thyrén, Country Manager på Epson Sverige, förklarar varför.

16 november 2020
Arbetsplats
Rusta dig för effektiva distansmöten

Suddig bild och stökigt bakgrundsljud kan förstöra det bästa av möten. Som tur är finns det bra och prisvärd utrustning som på ett enkelt sätt förvandlar ditt skrivbord hemma, eller för den delen ditt stammishak, till en effektiv digital arbetsplats.

28 oktober 2020
Arbetsplats
Allt fler förälskar sig i Ultra Wide

Med en Ultra Wide-skärm får du funktionaliteten av två skärmar i en. Möjligheten att kunna variera från en stor arbetsyta till flera olika fönster, helt utan skarv, gör den optimal för många typer av arbetsuppgifter.

28 oktober 2020
Arbetsplats
Maximal kreativitet på mötet

Säg farväl till torra whiteboard-pennor och foton av mötesanteckningar på mobilen. Fredrik Degerblom, produktspecialist inom professionella skärmar på Samsung, berättar hur en digital whiteboard kan lyfta dina jobbmöten.

28 oktober 2020
Kundcase
Miljön i förarsätet

13 000 anställda i Trondheims kommun kan skriva ut dokument var de vill, och man slipper papper som ligger kvar och skräpar. Kommunen sparar både miljön och kostnader på sitt effektiva skrivaravtal.

28 oktober 2020
Arbetsplats
Har du strömskyddat din elektronik?

Strömavbrott och spänningsvariationer kanske inte inträffar varje dag men sker trots allt med jämna mellanrum. Med en ordentlig UPS har du det strömskydd du behöver.

27 oktober 2020
Arbetsplats
Den mobila arbetaren

Arbetet är inte längre en plats dit du går, det är något du gör. Och när många kan utföra sitt arbete var som helst och när som helst, ökar kraven på arbetsverktygen. Däribland headsetet.

27 oktober 2020
Strategi och ledarskap
7 steg för en lyckad krishantering

Vad gör du när krisen knackar på dörren? När man är mitt inne i en krishantering är man också förbi det viktiga första steget, planeringen.

12 oktober 2020
Strategi och ledarskap
Så agerar du i en kris

En av lärdomarna från 2008 års finanskris är att bra verksamhetsstyrning underlättar krishantering. Om du saknar en noga utarbetad plan, utgå från tidigare samlade erfarenheter och tänk på följande.

9 oktober 2020
Strategi och ledarskap
Navigera IT rätt under en kris

En av lärdomarna från 2008 års finanskris är att bra verksamhetsstyrning underlättar krishantering, bidrar till motståndskraft och en förmåga att hantera oförutsedda händelseförlopp.

9 oktober 2020
Strategi och ledarskap
Rapport & checklista: Vägledning i kris

När krisen är ett faktum behövs tydligt ledarskap. Men det är inte allt. I vår rapport får du värdefulla tips på vad IT-avdelningen behöver tänka på och inte minst får du ett verktyg som hjälper dig att krishantera.

8 oktober 2020
Strategi och ledarskap
De två viktigaste IT-frågorna i en kris

Mitt uppe i en kris är det nödvändigt att hela organisationen är delaktig i arbetet, tar sitt ansvar och bidrar positivt. Läs mer om vilka två huvudfrågor IT behöver ställa sig.

8 oktober 2020
Strategi och ledarskap
Så löser du de 4 vanligaste knutarna i IT-strategin

Här är de vanligaste anledningarna till att du fastnar i din IT-strategi – och svaren på hur du kommer vidare.

21 september 2020
Strategi och ledarskap
Håller din IT för att locka talanger?

Håller din IT måttet för framtidens medarbetare? När digitaliseringen rusar blir CIO nyckeln för att locka talanger.

14 september 2020
Strategi och ledarskap
Så undviker du att tappa det digitala initiativet

Blanda inte ihop digital strategi med teknisk taktik. Så lägger du grunden för en äkta digitalisering av ditt företag.

10 september 2020
IT-säkerhet
Det här stör vi oss på mest när det gäller IT-säkerhet

Din IT-säkerhet är inte bättre än människorna som ska arbeta i den. “På vissa företag är det här en horror show.”

31 augusti 2020
Arbetsplats
Undvik fallgroparna med digitala möten

När fler jobbar hemifrån kan ditt företag få effektivare möten på köpet. Men de kräver också mer planering.

31 augusti 2020
Kundcase
Vardagar med flyt

Skoldagarna för 10 000 elever och lärare i Grenland flyter på smidigt med enheter som är anpassade till varje enskild användares behov. Det sparar både tid, pengar och irritation.

27 augusti 2020
Kundcase
Snabb omställning för Randstad

Anställda i Randstad och Dfind har fått en mer effektiv och flexibel arbetsdag efter övergången till Chromebooks. Med Dustin har processen gått både snabbt och smärtfritt.

27 augusti 2020
Arbetsplats
Mer miljövänliga utskrifter med originalbläck och toner

Vad är egentligen ett bra val när det kommer till våra utskrifter? Här delar Ola Warrén från HP med sig av sina bästa tips för dig som vill skriva ut mer miljövänligt.

4 augusti 2020
Strategi och ledarskap
Rätt IT för växande företag

Digitaliseringen går fort nu. Så ser du till att ha en skalbar IT-lösning som ständigt kan anpassa sig till ditt företag.

3 augusti 2020
IT-säkerhet
Så naiva är vi när det kommer till IT-säkerhet

Skillnaden mellan vad vi investerar i IT-säkerhet och de faktiska kostnaderna går att mäta i miljarder, och gapet bara växer.

30 juli 2020
Strategi och ledarskap
Digitaliseringen väntar inte längre på dig

Vill du ta företaget till andra sidan digitaliseringen innan omvärlden gör det åt dig? Då behöver du tid, strategi, mod och en IT-infrastruktur som gör allting möjligt.

27 juli 2020
Infrastruktur
Bygg en IT-infrastruktur som Netflix

Hur går man från postorder till 182 miljoner digitala användare? Det vet Netflix. Istället för IT-kaos använder de molnet – och containers.

23 juli 2020
Arbetsplats
Experternas bästa råd till IT-team som jobbar hemifrån

Så jobbar ett IT-team bäst på distans. Experterna på The Remote Leader Project ger sina fyra bästa tips.

17 juli 2020

Besök vårt arkiv för fler intressanta artiklar.