Arbetsplats

Optimera ljudet vid hybrida konferenser och möten

Ljudet är A och O. Alla som är inbjudna till möten och konferenser måste både höra och höras för att kunna delta. Här är åtta tips på hur du kan optimera ljudet för ett lyckat stormöte.

online meeting at the office in a room
 1. Val av mikrofon

  Tänk på vilken mikrofon du använder och anpassa hur och var du sitter, efter mikrofonen. Använder du datorns inbyggda mikrofon tas omgivande ljud in, medan en extern mikrofon kan riktas bättre mot den som talar.

 2. Rätt högtalare för rummet

  Använd högtalare som är dimensionerade för rummet ni befinner er i. Se till att de är riktade och fördelade på ett sätt som gör att alla hör vad som sägs.

 3. Öka ljudkvaliteten med hörlurar

  Saknas högtalare eller om störande ljud är oundvikligt är det bästa att använda hörlurar. Ett headset med inbyggd mikrofon ökar också ljudkvaliteten, då mikrofonen kommer nära munnen.

 4. Uppkoppling och ljudkvalitet

  Har ni videomöte krävs det en bra uppkoppling. Bandbredden påverkar ljudkvaliteten. Prova att stänga av kameran om det hörs dåligt. Det brukar hjälpa.

 5. Dämpa ekot

  Om möjligt, välj ett rum där det inte ekar. Rum med mattor, gardiner och bokhyllor hjälper till att dämpa eko- och burkeffekten.

 6. Fritt fram för ljud till bordsmikrofon

  Placera externa mikrofoner på bordet så att alla hörs tydligt. Undvik att ställa datorer eller annat på bordet som kan försvåra för ljudet att nå mikrofonen.

 7. Mikrofon på mute

  Har du bullrigt eller störande ljud i bakgrunden, stäng av mikrofonen när du inte pratar.

 8. Sitt rätt

  De som sitter närmast den externa mikrofonen hörs bäst. Se till att alla sitter så att de både hörs och hör bra. Om det inte går kan de som sitter längst ifrån delta i mötet via sin telefon eller dator, via ett headset.

The cover of Dustin Solutions Magazine

Gillar du denna artikel?

Artikeln kommer från vår tidning Solutions. Här kan du läsa hela tidningen i webbläsaren.

Läs Solutions Magazine

Få alla att höra och höras med rätt utrustning

Se alla produkter

Senast uppdaterad: 21 februari 2023

Taggar