Arbetsplats

Office 365 ”på kran”

Det ska vara enkelt. Så lyder Dustins inställning till Microsofts molntjänster Office 365. För att underlätta maximalt för kunderna erbjuder Dustin Office 365 ”på kran”, det vill säga som en tjänst med fast månadskostnad per användare.

– Med de här paketen gör vi det enkelt för kunden. Man får hjälp inte bara med att köpa licensen utan också med att komma igång och migrera till molnet. När det behövs finns också support, säger Carl-Henrik Göth, product area manager för mjukvara på Dustin.

För kunden finns fyra paketlösningar att välja mellan, för mindre eller större företag. Paketen köps på 24 månader och betalas med en fast månadskostnad per användare. Det går när som helst att skala upp om man vill lägga till ytterligare användare. Efter ett år är det också möjligt att skala ner.

Migreringen sker med marknadsledande programvaran Skykick och innebär att kunden inte behöver tappa mejlhistorik och liknande. Upplevelsen blir i stället att allt fortsätter att rulla på som vanligt, men nu i molnet.Fakta

Office 365 är Microsofts Office-svit för 2010-talet. Här finns kontorsprogram, mejl, videokonferens och kalender.

Med Office 365 paketeras Office-programmen antingen som webb-appar (en lättare, webbkörd version av Word, Excel och de andra programmen) eller fullständiga skrivbordsversioner.

Innehåller Microsoft-produkter som Skype for business (tidigare Lync, används för videokonferens), Exchange (för kalender, mejl och kontakter) samt Sharepoint (Microsofts tjänst för samarbete kring gemensamma dokument).

Dustin säljer samtliga produkter och tjänster kopplade till Office 365. Dustins Office 365 paketeringar innehåller allt som behövs för att komma igång snabbt.

Text: Henrik Nilsson