Arbetsplats

Jobba smartare – 5 teknikprylar som lyfter arbetsdagen

Dator, mobil och rätt mjukvara är grundläggande krav för en fungerande arbetsdag. Men det finns massor av andra smarta tekniktillbehör som kan göra din dag roligare och mer effektiv.

1. Smartare anteckningar

Många människor upplever att de minns och lär sig bättre när de antecknar fysiskt på papper. Det finns också flera forskningsstudier som pekar på att det stämmer. Med Wacoms Bamboo Slate anteckningsplatta får du det bästa av två världar. Skriv på papper och få en digital kopia direkt.

Så här funkar det: du ritar eller antecknar på helt vanligt papper med Wacoms medföljande bläckpenna, sedan trycker du på en knapp och inom några sekunder dyker en digital version av bilden upp på din telefon eller surfplatta.

Plattan fångar inte bara pennans rörelse utan även hur hårt du trycker. Är du lätt på handen blir den digitala versionens linje tunnare, och tvärtom. Den digitala bilden kan du spara i vanliga bildformat som jpeg, png och pdf. Perfekt för konferens, möte eller eget idéarbete.

Wacoms Bamboo Slate fick omdömet 8 av 10 i Wired när den lanserades och funkar klockrent.

Wacom Bamboo Slate Small A5

2. Rent ljud för fokus

Ibland vill du bara lyssna på musik och fokusera utan att bli störd av omgivningen. Men på många av dagens arbetsplatser är tystnad närmast omöjlig att finna. Därför är ett par bra brusreducerande hörlurar en smart investering för en bättre arbetsdag.

Dessa trådlösa lurar från Sennheiser är skapade för dig som ställer riktigt höga krav på din musiklyssning och inte vill få upplevelsen störd av andra ljud.

Sennheiser HD 4.50 BTNC Wireless

Vill du ha ännu lyxigare lurar så är Bose Quietcomfort 35 II eller Sony WH-1000XM3 två riktigt bra val.

Bose Quietcomfort 35 II
Sony WH-1000XM3

3. Bättre WiFi med mesh

Få saker kan förstöra ett bra flow som dålig uppkoppling. Lösningen på dålig WiFi-uppkoppling på kontoret eller hemma är ofta ett mesh-nätverk. Med flera accesspunkter blir uppkopplingen stabil i varje vrå. Så att du kan fokusera på att få rätt saker gjorda. Google WiFi och HPE OfficeConnect OC20 är två bra mesh-lösningar för det lilla företaget eller hemmakontoret.

Google Wifi
HPE OfficeConnect OC20

4. Koll på fysiken

Som människor är vi mer beroende av vår biologi än många av oss tänker på i vardagen. Även om du främst jobbar med hjärnan påverkas din arbetsprestation starkt av din fysiska status.

Pulsklockan Garmin Forerunner 235 ger dig koll på fysiken så att du kan optimera din arbetsdag. Den mäter pulsen via handleden, kartlägger ditt sömnmönster och säger åt dig när du har suttit still för länge. Som de flesta vet kan en promenad öka kreativiteten och få dig att bli mer effektiv när du arbetar.

Garmin Forerunner 235

5. Docka datorn hemma

Sitter du ofta hemma och jobbar? Se då till att du har extern skärm och tangentbord för en ergonomisk arbetsställning. Utrusta också hemmakontoret med en dedikerad dockningsstation som gör det superenkelt att koppla in datorn och börja jobba. Med bara en kontakt kan du koppla in en eller två skärmar, tangentbord, mus hårddiskar och laddare.

För dig som kör Mac är HyperDrive Pro från Hyper ett bra val. Och för PC-användaren finns smarta Superspeed Dual Video Docking Station With Power från Targus.

HyperDrive Pro
Superspeed Dual Video Dock Station with power

Fler smarta tips för en effektivare arbetsdag hittar du här.

Senast uppdaterad: 12 januari 2023

Taggar