Arbetsplats

Dustin startar marknadsplats för appar

På webbportalen Dustin Marketplace finns en mängd verksamhetsappar som är integrerade med bakomliggande molntjänster.

Webbportalen Dustin Marketplace startade i maj 2016. Den första molntjänsten som lanserades var Office 365 med mobilappar.

– Vi lanserar appar löpande på Dustin Marketplace. Det blir appar inom kundvård, företagshälsovård och samarbete. Våra kunder behöver ingen egen infrastruktur eftersom alla applikationer i Dustin Marketplace är baserade på molntjänster, säger Jenny Litborn, ansvarig för klient- och mobilitetstjänster på Dustin.

Vi ser att efterfrågan på appar växer löpande. I dag använder varje företag i genomsnitt sju appar, om två år är den siffran 13 appar.

På Dustin Marketplace finns appar från olika leverantörer. All information, både den som appen tillhandahåller och den som kunden sparar via appen, hanteras i molnet. Lösningen körs på Microsofts molnplattform Azure.

Fördelen med Dustin Marketplace är att kunderna når apparna var de än befinner sig och att de enbart betalar för det som används, enligt Jenny Litborn.

– I stället för att till exempel investera i ett CRM-system med egen infrastruktur kan kunderna köpa den kundvårdsfunktionalitet som de behöver via vår marknadsplats, säger hon.

Målgruppen för Dustin Marketplace är små och medelstora företag med upp till 500 anställda.

– Vi ser att efterfrågan på appar växer löpande. I dag använder varje företag i genomsnitt sju appar, om två år är den siffran 13 appar, säger Jenny Litborn.

Text: Johan Cooke Illustrationer: Valero Doval

27 september 2016

Taggar