Inspiration

5 poddar för IT-proffs

Oavsett om det är på bussen, i löpspåret eller under en lugn helgmorgon så är en bra podd ett av de absolut smidigaste sätten att få inspiration, kunskap och nya tankar. Men poddutbudet är enormt och det är lätt att missa godbitar. Här är Dustin-redaktionens 5 poddtips för dig som jobbar med IT och vill ha koll på tekniken, affärerna och kulturen i techbranschen.

Recode Decode with Kara Swisher

Teknikjournalisten Kara Swisher har bevakat Silicon Valley längre än de flesta. Hon har träffat och intervjuat alla från tidiga stjärnor som Steve Jobs och Bill Gates till representanter för det nya gardet som Facebooks Sheryl Sandberg och Snapchats Evan Spiegel. Hon är känd för att våga vara stenhård mot de uppburna Silicon Valley-stjärnorna, samtidigt som hon är respekterad som få i branschen. I Recode Decode intervjuar hon personerna som styr och sätter agendan för teknikutvecklingen.

Recode Decode »

a16z

Riskkapitalfirman Andreessen-Horowitz är en av Silicon Valleys absolut mest framgångsrika och har investerat i bolag som exempelvis Airbnb, Facebook, Buzzfeed och Coinbase. De producerar också en riktigt bra podcast som går på djupet med trender och fenomen i teknikvärlden.

a16z »

The Wired podcast

Prisbelönt podd från brittiska Wired som tar upp aktuella och intressanta frågor inom teknikvärlden, ofta med ett europeiskt perspektiv som kan vara svårt att hitta hos amerikanska techpoddar.

The Wired podcast »

The Tim Ferriss show

En av världens största podcasts som gillas av entreprenörer, teknikintresserade och människor som vill optimera sina liv. Succéförfattaren och investeraren (Twitter, Facebook och Uber med flera) Tim Ferriss intervjuar världens mest framgångsrika människor inom olika områden. En podd som kanske många känner till, men har du inte lyssnat så finns här en guldgruva av ingående intervjuer med några av världens mest inflytelserika och intressanta personer inom teknik, startuppföretag och IT.

The Tim Ferriss show »

Vergecast

För dig som vill ha järnkoll på veckans teknik- och prylnyheter är denna podd från techsajten The Verge ett självklart val. Här synas aktuella produkter, tjänster och företag i sömmarna. Ibland är det flamsigt och något ostrukturerat men det är alltid insatt och fyllt av intressanta analyser.

Vergecast »

Fler smarta tips hittar du här »

16 april 2018

Taggar