Inspiration

3 sätt som krisen kan förändra ditt jobb

Krisen får människor att omvärdera sina jobb och sin syn på bostaden när vi inte längre förväntas vara på kontoret. Och kanske kommer biologisk säkerhet att bli lika viktig som fysisk och digital säkerhet på stora företag framöver?

Var vill vi bo egentligen?

Om människor på riktigt börjar känna att de kan bo och arbeta var de vill kommer det att förändra våra städer. Ett exempel är förorter och mindre städer som ligger på pendlingsavstånd från större städer som till exempel London. I en värld där vi inte förväntas vara på ett kontor klockan nio till fem kanske vi vill flytta till en plats där vi verkligen vill bo?

Är jobbet viktigt?

När krisen slog till blev det tydligt för många vilka roller i samhället som är avgörande för en fungerande vardag – och vilka som inte är det. Kanske leder det till att en del av oss omvärderar våra prioriteringar. ”Jag tror att många individuellt kommer att fråga sig ’Vill jag verkligen ägna 30 år åt ett yrke som inte är nöd¬vändigt för samhället och är det första vi slutar göra när det är kris?’, säger till exempel futuristen och föreläsaren Ben Hammersley.

En ny typ av säkerhet växer fram

Kanske kommer biologisk säkerhet att bli lika viktig som fysisk och digital säkerhet på stora företag framöver. Att nyckelpersoner i ett företag blir sjuka kan vara lika skadligt som en hackarattack eller ett inbrott. Lösningar för att minimera risken för biologisk smitta kommer troligen att öka kraftigt inom vissa sektorer. Till exempel blodprover, temperaturmätningar, dräkter och masker.

Senast uppdaterad: 16 januari 2023

Taggar