Contour Design

Slipp belastningsrelaterade skador och få en bättre vardag med ergonomisk utrustning från Contour Design

Contour Design är marknadsledande inom forskning, utveckling och design av ergonomisk kontorsutrustning som RollerMouse och Unimouse. En ergonomisk mus minimerar besvär som kan uppstå på grund av repetitiva rörelser framför datorn och har utformats för bästa möjliga arbetsställning.

Contour logo


Bästsäljare

Produktkategorier

Contour Design RollerMouse Red

RollerMouse Red-serien är smarta styrdon, designade för din kropp. De ger dig oöverträffad precision, kontroll och komfort. RollerMouse Red är skapat av ett solitt aluminiumstycke, vilket ger serien en helt ny look och gör den extra robust. Du ökar din effektivitet och minskar risken för belastningsskador. 99% av användare som går över till en centrerad mus upplever avlastning för handleder, armbåge, nacke och skuldror. Jobbar du med flera skärmar eller med CAD och har krav på individuell anpassning så passar Red-serien perfekt. Ju bredare arbetsyta, desto mer utökas automatiskt pekarens räckvidd i sidled. Att sitta framför datorn har aldrig känts så bra.

Contour Design RollerMouse Free3

RollerMouse Free3 är redskapet för dig som rör dig mellan olika arbetsplatser. Free3 finns både trådlöst och kabelanslutet med USB, och de har två nya framåt- och bakåtknappar som fungerar med de flesta webbläsare. För att underlätta ditt arbetsflöde har de också en rullstav med mjukare klick samt en stadig bottenplatta i aluminium. Redskapet blir en del av arbetsprocessen, istället för att stå mellan dig och utförandet.

Contour SliderMouse Pro

Säg hej till Contours senaste familjemedlem. SliderMouse Pro är en centrerad mus som gör att du kan arbete bekvämt vid skrivbordet, i ergonomiska positioner - utan att sträcka, vrida och anstränga din kropp. Vår nya markörnavigering med det intuitiva mekaniska glidreglaget är integrerat ovanpå Slidermouse Pro, vilket gör att dina händer fritt kan vila över hela musens bredd. SliderMouse Pro är designad och utvecklad i Skandinavien i samarbete med ergonomiska experter

Contour RollerMouse Pro

Välj en proaktiv inställning till din hälsa på jobbet med en centrerad mus som gör att du kan utföra ditt skrivbordsarbete bekvämt och ergonomiskt. Med RollerMouse Pro kontrollerar du allt: markörnavigering, programmerbara knappar och ett stort rullningshjul finns centralt placerade framför dig. Vi har byggt det så här för att förhindra att du sträcker, vrider och anstränger din kropp. Det är sömlöst att anpassa den för att matcha dina personliga preferenser med hjälp av de magnetiska handledsstöden som finns i olika storlekar och material.

Contour Design Unimouse

Unimouse är en revolutionerande vertikal datormus som är designad med fokus på dagligt användande för dig. Unimouse är fullt justerbar med fyra friktionsbaserade leder som gör att du kan prova dig fram tills du hittar den mest bekväma ställningen. Du kan enkelt variera din handställning under arbetets gång, och på så sätt använda olika muskler och undvika att kroppen utsätts för statisk belastning. Unimouse är perfekt för dig som har eller vill förebygga musrelaterade underarmsbesvär men inte trivs med ett centrerat rullstavsstyrdon.

Contour Design Laptop och Keyboard Risers

För att förhindra skador när du arbetar framför datorn är det viktigt att du får en bekväm och naturlig arbetsställning för att förhindra skador i nacke, axlar och handleder. Med Contour Designs Laptop Riser kan du på ett lätt och smidigt sätt lyfta upp din dator eller surplatta till ögonhöjd och på så sätt minska risken för skador. Om du vill anpassa höjden och vinkeln på ditt tangentbord finns också tangentbordsstöden; två miniplattformar, som kan justeras på flera sätt för att hitta den mest bekväma arbetspositionen.

Contour Balance Keyboard

Contour Design Contour Keyboard Balance är tillverkat med din komfort och produktivitet i åtanke. Det har utformats för att passa med de senaste versionerna av RollerMouse-­sortimentet, vilket innebär att du får en mer ergonomisk arbetsposition och dessutom kan använda både mus och tangentbord mer effektivt. Contour Design är lätt att anpassa sig till och du kan skriva i en perfekt vinkel som vidare innebär ett bekvämt arbete.

Contour Design Multimedia Controller

Contour Design Media Controller gör att designers och redaktörer utför kreativa uppgifter mycket mer effektivt än med en traditionell datormus.

Byggd speciellt för video- och fotoredigerare och grafiska designers, förbättrar Contour Design Multimedia Controller arbetsflödet och låter dig göra fler saker, snabbare. Oavsett om du snabbt vill bläddra i stora filbibliotek, se förhandsgranskningar eller enkelt navigera i tidslinjer med olika hastigheter, så gör du det med Contour Design Multimedia Controller.

Prova Contour designs produkter helt kostnadsfritt:

Läs mer

Artiklar om Contour Design

Här har vi samlat artiklar från vår Kunskapsbank som handlar om Contour Design.

Läs mer