• Adobe
  • Utbildning

Adobe

Adobe grundades 1982 i Kalifornien i USA och har sedan starten utvecklat programvara för grafisk produktion, multimedia och kreativitet.

Läs mer längst ned på sidan

Adobe Creative Cloud for teams

Engagera teamet i processen med hela utbudet av Creative Cloud™ datorapplikationer. Alla arbetar med de senaste versionerna av samma verktyg. Alla delar filer. Och alla är förbluffade över det förmånliga priset. Välkommen till Creative Cloud for teams.

Läs mer om Adobe Creative Cloud for teams

Här är några av nyheterna i Adobe Creative Cloud for Teams

  • Character animator: Body tracker gör det enklare att animera en hel kropp.
  • Animate:Dela ditt arbete till sociala medier med ett enkelt klick, tack vare support till Twitter, Youtube video och animerade GIF:ar.
  • Fresco (Ipad): Rita med obegränsade mängder lager och animera dina teckningar ruta för ruta.
  • Photoshop Lightroom: Upptäck nya maskeringsverktyg och preset packs som ger dig mer kreativ kontroll.
  • XD: Hitta import- och playbackfunktion till videor och Lottie-animeringar.
  • After effects: Få upp till 3X snabbare export via Adobe Media encoder och upptäck nya verktyg som hjälper dig att navigera och designa i 3D.

Adobe Creative Cloud for education

Adobe Creative Cloud for education ger studerande, lärare och personal tillgång till branschledande kreativa program för design, internet, video och fotografi – direkt på den stationära datorn, samt problemfria sätt att dela och samarbeta genom tillgång till onlinetjänster.

Läs mer om Adobe Creative Cloud for education

Adobe Acrobat Pro

Den kraftfulla kombinationen av Acrobat desktopprogam, den nya Acrobat DC-mobilappen och Document Cloud-tjänster ger dig möjlighet att skapa, redigera, signera och spåra pdf-dokument så studerande, lärare och annan personal kan uträtta mer – i klassrummet, på kontoret eller på resa, från vilken mobil enhet som helst.

Läs mer om Adobe Acrobat Pro

Adobe

Adobe grundades 1982 i Kalifornien i USA och har sedan starten utvecklat programvara för grafisk produktion, multimedia och kreativitet.

Företaget bildades då John Warnock och Charles Geschke lämnade Xerox PARC, Xerox utvecklings- och forskningsavdelning, för att satsa på sin egen uppfinning. Det var PostScript, en uppfinning som revolutionerade branschen och gav datorn en central roll inom layout och typografi. Adobe fortsatte i samma spår, och redan i mitten av 1980-talet kom programmet Adobe Illustrator, som i dag är standard för de flesta grafiker och kreativa själar.

Det som Adobe troligen är mest känt för är programmet de lanserade 1989, Adobe Photoshop. Detta extremt kraftfulla bildredigeringsprogram tog världen med storm, och Photoshop används än idag för arbete med bilder. Men listan på revolutionerande program slutar inte där. Adobe Acrobat, Acrobat Reader och hela PDF-formatet lanserades 1993. 20 år senare är PDF-formatet fortfarande populärt, och det gäller faktiskt för många av Adobes produkter.

I dag är Adobes mest aktuella produkt Adobe Creative Cloud, som er en molnlösning för alla som vill arbeta med Adobes program. Med hjälp av Creative Cloud kan du abonnera på de program du ska arbeta med, och till dem får du massor av extra molntjänster som gör ditt arbete lättare. Tjänsten ger dig utöver de tidigare nämnda programmen även tillgång till bland annat Adobe Premiere Pro för professionell filmredigering. Du kan också få tillgång till det klassiska programmet InDesign via Creative Cloud.