Infrastruktur

Våra vanligaste nätverks-missar

Nätverket är företagets nervsystem. Strular det så skakar hela verksamheten. Se till att du inte gör dessa vanliga fel.

1. Dålig wifi-täckning på grund av för få eller felplacerade accesspunkter/repeaters. Att lägga till accesspunkter på nya platser innebär kabeldragning. Med hjälp av strategiskt placerade wifi-repeaters vidarebefordras signalen utan nya kablar, men detta har sina begräsningar.

2. Störningar på grund av att det finns för många olika wifi-nät som använder samma kanal på en begränsad yta. I sådana fall kan nätverken störa ut varandra så att det inte går att få någon tillförlitlig trådlös uppkoppling. Byt wifi-kanal i företagets routers.

3. Bristande säkerhet och prestanda på grund av att routerns fasta mjukvara (firmware) inte har uppdaterats. Tillverkarna uppdaterar firmware kontinuerligt för att både routerns funktion och säkerhet ska hänga med i utvecklingen och förbättras.

4. Dålig prestanda på grund av att tjänster inte prioriteras rätt med hjälp av QoS-teknik (quality of service). Att kunna ha en videokonferens utan störningar eller avbrott är till exempel viktigare än hur snabbt en stor fil laddas ned från internet.

5. Överbelastning på grund av att wifi-nätet används till tunga tillämpningar som passar bättre i det trådade nätverket. Till exempel är videokonferenser lämpliga att skötas via trådat nät.

Läs också:

Nätverk utan huvudvärk
5 anledningar att köpa nätverk som tjänst

Senast uppdaterad: 13 januari 2023

Taggar