Så får du alla att jobba mot samma mål

Framgångsrikt företagande kräver engagerade medarbetare. Hur lyckas man med det? Här är fem sätt att öka engagemanget på arbetsplatsen.

Nu kör vi! Målet är satt. Alla är taggade och entusiasmen känns i luften. Låter det som ett drömscenario, långt från din verklighet? Det behöver det inte vara, men för att locka fram gnistan hos teamet krävs att du behandlar var och en som individer.

– Vi måste prata med våra medarbetare om vad som är viktigt för dem, vad de går igång på, säger Alexander Holmberg, som håller kurser i ledarskap och coachar chefer i att bli bättre ledare.

För honom är det solklart: Engagemang börjar inifrån och det är där du måste börja.

– Nyckeln till att få engagerade medarbetare är att skapa en meningsfull och kreativ miljö med tydliga strukturer, säger han.

Eftersom synen på vad som är meningsfullt varierar mellan människor, gäller det att ta reda på vad varje enskild individ behöver för att prestera bra.

– Vill du till exempel att ditt team ska jobba mot ett mål måste du som chef fråga dina medarbetare ”vad behöver du för att vilja uppnå det här målet?” Ett mål är ett mål först när man själv vill nå det, när det blivit ens eget. Att köpa in sig på någon annans mål fungerar inte, säger Alexander Holmberg.

Tydliga strukturer med plats för kreativitet är viktigare än någonsin i en digitaliserad värld. När förutsättningarna snabbt kan förändras uppstår lätt en osäkerhet om vad som förväntas och hur arbetet ska utföras.

– Att våga vara flexibel, tänka om och kunna svara på ändrade förutsättningar är i dag ett måste för att vara framgångsrik. Dessutom, om vi människor inte känner engagemang för vad vi gör, dör vi själsligt.

Fem sätt att öka engagemanget hos dina anställda

Prata mening

Alla går inte igång på samma saker. Ta reda på vad som väcker engagemanget hos varje enskild medarbetare, och utgå sedan från det.

Var närvarande

För att förstå vad som väcker dina medarbetares engagemang behöver du se dem, lära känna dem och visa att du finns där för dem.

Skapa tydliga strukturer

Se till att dina medarbetare känner sig trygga i vad som gäller. I en tydlig och trygg arbetsmiljö är det roligare att arbeta – och lättare att vara kreativ, flexibel och ha roligt.

Skapa förtroende

Att vara chef är inte bara är ett ansvar utan även ett förtroende, och förtroenden förtjänas. Känner inte dina medarbetare förtroende för dig – hur ska du då få med dem i båten?

Stå för det du säger och tycker

Återigen, tydlighet är a och o. Ta reda på var du står och stå sedan kvar. Otydlighet skapar förvirring och osäkerhet – och leder raka vägen till sinande arbetslust.

Läs också:
Bli en bättre chef – 5 trender inom ledarskap
GUIDE: Så skapas en bra möteskultur

7 maj 2019

Digital innovation inom retail: ICA:s perspektiv

Marvin Liljegren, Head of Culture på ICA, var en av talarna på vårt event Digital innovation inom retail och hjälpte till att besvara eventets huvudfråga: hur skapar man relevanta kundupplevelser i butik genom digital innovation?

7 maj 2019

Internet är trasigt: ”Vrede och hat får störst spridning”

Hur påverkar sociala medier egentligen demokratin? Det undersöker författarna Martin Gelin och Karin Pettersson i nya boken Internet är trasigt – Silicon Valley och demokratins kris.

24 april 2019

7 heta prylar som visades på Dustin Expo 2019

Produktnyheterna var många på årets mässa. Här har vi samlat några av dem som fick mest uppmärksamhet.

1 april 2019

Dustin Expo 2019: Insikter från scenprogrammet

Nya produkter är bara en av anledningarna till att 10 000-tals besökare vallfärdar till Dustin Expo varje år. Någonting som lockar minst lika mycket är möjligheten att träffa branschens samlade expertis och lyssna på intressanta seminarier.

1 april 2019

Tre experter – många smarta tips

Under Dustin Expo så satte vi oss ned med flera intressanta personer för att ta del av deras insikter inom olika områden. Här är tre höjdpunkter om hållbarhet, säkerhet och framtidens digitala mötesrum.

1 april 2019

Dustin Expo 2019: De hetaste snackisarna

Dustin Expo har slagit igen portarna för den här gången. För dig som inte kunde vara med den här gången har vi samlat de hetaste snackisarna.

25 mars 2019