Inspiration

Microsoft CoPilot tar ditt arbete till nya höjder

Vill du och dina kollegor få mer tid över till era huvudsakliga arbetsuppgifter? Möt Microsoft CoPilot – din personliga assistent som tar hand om energikrävande bromsklossar. En smartare, mer kreativ och produktiv arbetstillvaro är här.

Sitta i möten, skriva protokoll, sammanställa projektrapporter, organisera kalendern, svara på mejl, strukturera och analysera data… Vi ägnar i snitt över en hel arbetsdag per vecka på enbart administration*. Energikrävande, repetitiva uppgifter som tar tid från våra faktiska arbeten. Microsofts AI-baserade lösning, CoPilot, kan hjälpa dig att återfå kontrollen.

– Microsoft CoPilot kan hjälpa dig att spara tid, agera bollplank och assistera i projektledningen. Den möjliggör helt enkelt mer kreativitet och engagemang i arbetslivet, säger Fredrik Berg, Group Service Product Manager Digital Workplace på Dustin.

Picture of a women sitting by her laptop

Så fungerar Microsoft CoPilot

Låter CoPilot bekant? Det är inte så konstigt. Som Microsoft 365-användare har du förmodligen redan stött på en del av Microsoft CoPilot-lösningen i din browser: CoPilot Free, det vill säga själva chattfunktionen (tidigare känd som Bing-Chat).

Ett nytillskott i Copilot-familjen är CoPilot Pro, ett abonnemang för privat bruk eller för individuella användare på företaget. CoPilot för Microsoft 365 är däremot namnet på den nya företagslösningen som nu lanseras.

– CoPilot för Microsoft 365 är så mycket mer än en chattrobot. Det är en sofistikerad lösning som kombinerar avancerad Microsoft-teknologi, LLM:ser och din affärsdata i Microsoft Graph. Den integreras med hela Office-paketet, förklarar Fredrik Berg.

Kort förklarat genomgår CoPilot-systemet ett flertal instanser. Det är just det som gör den kraftfull. Allt börjar med en så kallad prompt som sedan blir “förbehandlad” via ett kluster av din affärsdata: Microsoft Graph (mer om den nedan). Detta paras sedan ihop med prompten och skickas till den unikt sammansatta språkmodellen – som bland annat innehåller välkända Chat GTP-4 – där prompten nu genomgår en komplex efterbehandling. Slutresultatet? Specifika och relevanta svar, förankrade i din affärsverksamhet.

Picture of a office team

Från generellt till specifikt med Microsoft Graph

Det som gör Microsoft CoPilot så effektivt för din arbetsplats är kopplingen mellan LLM och API-gränssnittet, Microsoft Graph. AI-assistenten kan på så vis leverera relevanta svar och actionpunkter förankrade i just din verksamhet.

Tänk dig till exempel att du snabbt behöver ta igen en missad arbetsdag. Med en prompt som lyder: “Berätta vad mitt team kom fram till igår angående den digitala strategin”, kommer Microsoft CoPilot ge dig en sammanfattning baserat på gårdagens möten, mejltrådar och chattkonversationer. Just denna funktion kallas Business Chat, en fristående app, och ingår i lösningen.

Med andra ord förbättrar inte Microsoft CoPilot bara individens produktivitet, den innoverar även på organisationsnivå. Att integrera affärsdatan och göra den tillgänglig för fler öppnar upp för nya, mer strömlinjeformade och effektiva sätt att jobba.

Kom igång smidigt och säkert

Det finns ett par saker du behöver tänka på innan du och dina medarbetare börjar använda CoPilot. Förutom att se till att företaget har rätt licenser, behöver du eller andra IT-ansvariga förbereda företagets IT-miljö. Detta för att säkerställa att AI-assistenten – och de som har tillgång till den – tar del av relevant och säker information.

Ställ dig gärna dessa frågor:

  • Vilken data ska Microsoft CoPilot få tillgång till?
  • Var finns det största behovet av lösningen i vår verksamhet?
  • Har vi intern kompetens för att strukturera datan, eller behöver vi hjälp?

Känns det svårt att komma igång? Vi hjälper dig gärna att göra en så kallad readiness assessment innan du börjar använda din nya AI-assistent. Våra kunniga experter finns dessutom till hands för att bygga upp och stötta i de tekniska processerna

– Det handlar om att hitta en balans i konfigurationen, säger Fredrik Berg.

*Undersökning från YouGov på uppdrag av Pieo, 2020.

Om CoPilot för Microsoft 365

Vad: CoPilot för Microsoft 365 är en AI-lösning som kan integreras med samtliga Microsoft-appar och syftar till att effektivisera och optimera arbetssätt. Tänk: en riktigt smart assistent vid din sida under jobbdagen.

För vem: CoPilot för Microsoft 365 finns tillgängligt för alla företag – oavsett storlek.

Hur: Förutsättningen för CoPilot för Microsoft 365 är att du har Microsoft 365 E3, E5 eller Microsoft 365 Business Premium. Hör av dig till oss här, så hjälper vi dig att komma igång.

Kom igång

3 fördelar med CoPilot för Microsoft 365

1. Effektiviserar arbetsprocesser. Microsofts nya AI-lösning kan göra allt från att summera möten och mejltrådar till att förbättra kod.

2. Öppnar upp för kreativitet och lärande. Den nya AI-kompanjonen kan ge dig utkast, förslag och feedback i alla Microsofts appar såsom Word, Excel och PowerPoint. Språkmodellen gör dessutom att du slipper krångliga kortkommandon och kan istället testa dig fram på nya sätt.

3. Ger dig svar förankrad i din affärsdata. Microsoft CoPilot integreras med din affärsdata (på den nivå du önskar), vilket ger relevanta svar och actionpoints kopplat till just din verksamhet.

Tre olika lösningar

CoPilot Free. En gratis chatbot integrerad i din browser.

CoPilot Pro. Ett abonnemang för privat bruk eller för individuella användare på företaget. CoPilot Pro integreras med ett urval av Microsofts appar.

CoPilot Microsoft 365. En skräddarsydd företagslösning som integreras med bland annat Teams och Microsoft Graph.

Senast uppdaterad: 16 maj 2024

Taggar