Kundcase

Filippa K växte ur sin IT-kostym

Det internationella modevarumärket hade blivit för stort för sin IT-miljö. Med Office 365 med tjänst har Filippa K hittat en säker, flexibel och prisvärd lösning – som underlättar medarbetarnas vardag.

Med 400 anställda hade det internationella modevarumärket Filippa K blivit för stort för sitt gamla mejlsystem. Det behövdes en lättadministrerad, enhetlig och molnbaserad lösning. Med Office 365 med tjänst fick de allt i ett.

– Vi behövde ett modernt, skalbart, säkert, etablerat mejlsystem och en enhetlig Office-version för hela företaget. En molnbaserad lösning som medarbetarna har tillgång till överallt, säger Rodrigo Gallardo, som är tekniskt ansvarig för Filippa K:s IT-system.

Större flexibilitet med Office 365 med tjänst

Målet med ett nytt IT-system var att förenkla, kostnadseffektivisera och minimera problemen. Office 365 med tjänst innebar flexibilitet – med licenser som kan anpassas efter dagens behov.

Små och medelstora företag har mycket att vinna på tjänsten. Att bygga upp och administrera en IT-lösning och licenser inhouse är komplicerat och dyrt. Det hade man insett på Filippa K som tog in Dustin för att övergången skulle gå så smidigt som möjligt. En organiserad flyttstädning var avgörande. På Filippa K rensades, katalogiserades och strukturerades det så att allt viktigt innehåll på ett enhetligt sätt flyttades över till den nya IT-miljön.

Viktigt att förmedla fördelarna internt

Rodrigo Gallardo berättar att det för IT-avdelningen var viktigt att på ett tidigt stadium försöka skapa förtroende internt. Förändringar kan vara påfrestande och komplicerade och därför var det viktigt att tydligt förmedla fördelarna med det nya systemet. Personalen fick också utbildning så att de från början skulle känna sig trygga att hantera och få ut det mesta av Office 365.

– Personalens fokus är det dagliga arbetet på Filippa K och IT-avdelningens uppgift är att tekniskt underlätta det arbetet. Men förändringar kan vara jobbiga och därför behövde vi övertyga alla om att vi valt ett bra system och sedan utbilda personalen i det. Skapar det nya systemet mer problem än det gamla tappar användarna förtroendet för det och fördelarna kan gå förlorade, säger Rodrigo Gallardo.

3 tips för lyckat IT-miljöbyte

  • Se över och standardisera rutinerna för nya användare, så att det blir rätt från början.
  • Informera medarbetarna om förändringarna och vad som förväntas av dem.
  • Utbilda personalen så att de får förtroende för det nya IT-systemet.

Gör som Filippa K och anlita Dustin som din leverantör

Så blev det möjligt

Utmaning

Filippa K behövde en lättadmini­stre­rad, enhetlig och molnbaserad lösning.

Lösning

Office 365 med tjänst – en tillförlitlig och flexibel molntjänst.

Effekt

Ett säkert, enhetligt och användarvänligt IT-system sparar Filippa K både tid och pengar. IT-avdelningen har avlastats och molnlösningen gör arbetet mer flexibelt och effektivt.

Filippa K

  • Skandinaviskt modevarumärke som startades 1993.
  • 50 butiker, 25 shop-in-shops och 700 återförsäljare över hela världen.
  • 400 anställda med huvudkontor i Stockholm.

Text: Moa Thorsell  Foto: Peter Jönsson

Senast uppdaterad: 10 januari 2023

Taggar