Private Cloud
En egen molnmiljö med garanterad tillgänglighet, flexibilitet och kostnadskontroll

Med Private Cloud får du en egen molnmiljö för ditt företags serverinfrastruktur med hög säkerhet och garanterad tillgänglighet till en fast månadskostnad. Lägg över ansvaret för managering, övervakning, underhåll och support av serverparken på oss. Skala upp och ner efter behov.

Det här ingår i tjänsten:

flexibility

Flexibilitet & kostnadskontroll

Slipp investera i fysiska servrar, betala bara för det du använder och skala upp och ner efter behov.

administration

Övervakning & managering

Vi står för managering, incidenthantering av din serverinfrastruktur och ser till att ditt företags IT-miljö är uppdaterad och övervakad dygnet runt. Larm identifieras och hanteras proaktivt.

support

Lokal support i världsklass

Få tillgång till snabb och effektiv support dygnet runt, året runt.

backup

Backup

Vi hjälper dig att säkra dina data oavsett om de befinner sig på en server, klientdator, mobil eller i molnet.

availability

Tillgänglighet

Vi har en tillgänglighet om 99,9 % på våra hostingtjänster. Modern teknologi, kompetenta konsulter och tillförlitlig redundans innebär att din IT-miljö alltid är tillgänglig.

green electricity

Grön el

Våra toppmoderna datacenter drivs enbart av grön el och våra generatorer av miljövänlig diesel. Strömförbrukningen inkluderas i tjänsten.

Toppmoderna datacenter & självserviceportal

Tjänsten levereras från toppmoderna datacenter som är säkerhetsklassade enligt branschstandard. Alltid med full backup, återställning av data och inbyggd redundans.

I vår självserviceportal kan du i realtid se hur mycket resurser företaget använder och skala upp eller ner efter behov. Du betalar bara för det du använder.

Proaktiv IT-drift &
lokal support

När du väljer att placera ditt företags serverinfrastruktur hos oss får du tillgång till proaktiv drift och lokal support till en fast månadskostnad. Du får också managering och incidenthantering av din serverinfrastruktur.

Våra konsulter ser till att din IT-miljö alltid är uppdaterad, tillgänglig och övervakad dygnet runt. Framtida felkällor och larm identifieras och hanteras proaktivt. Om olyckan är framme tar vi fullt ansvar och löser problemet.

Inspiration från Kunskapsbanken

Kaspar De Linde

Kundcase

FURUNO Martime Training

"Det har varit värdefullt att kunna skala upp och skala ner."

– Kaspar De Linde, Senior instructor, FURUNO Maritime Training.

Så här hjälpte vi FURUNO Maritime Training

Har du koll på alla IT-ord?

En privat molnlösning (private cloud) eller ett privat moln innebär en helt egen molnmiljö med garanterad tillgänglighet, flexibilitet och kostnadskontroll. Läs mer här.

En molnmiljö är en eller flera molnlösningar. Läs mer här.

En serverinfrastruktur (server infrastructure) är precis som det låter, en infrastruktur (grundläggande uppbyggnad) av servrar. Läs mer här.

Managering, att managera något (manage), betyder att hantera något. T.ex. att vi sköter drift, förvaltning och optimerar det du vill att vi ska managera. Läs mer här.

Incidenthantering (incident management) är de rutiner och säkerhetsskydd en organisation har när en indicent (händelse, störning) inträffar. Läs mer här.

En klientdator (client) är ett vanligt ord för en dator som är uppkopplad mot en server vilket tillåter den att köra olika program. Läs mer här.

Klient (client) är ett vanligt ord för en dator, surfplatta eller mobil som är uppkopplad mot en server vilket tillåter den att köra olika program. Läs mer här.

Hostingtjänster (hosted services) är tjänster där du hyr utrymme hos företag som ”hostar” (är värd för) ex. en serverlösning eller webbplats. Läs mer här.

Redundans (redundancy) betyder i IT-sammanhang att ha dubbel eller flerdubbel uppsättning av viktiga komponenter eller data för att vara försäkrad om att allt snurrar vidare även om något går sönder eller data går förlorad. Läs mer här.

En backup (backup) betyder att man säkerhetskopierar viktiga dokument, inställningar eller hela system för att kunna återställa den säkerhetskopierade datan till sitt ursprungliga tillstånd. Läs mer här.

Vill du veta mer?

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss.