Lenovos ThinkPads möter det förändrade arbetslandskapet

När allt fler jobbar hemifrån är rätt teknik och hög säkerhet förutsättningar för kontinuitet i arbetsflödet. Lenovos ThinkPad-serie har flera nya lösningar som möter det förändrade arbetslandskapet.

Skiftet i hur vi arbetar har lett till att behovet av en solid IT-grund är ännu mer avgörande. Många arbetsplatser är redan eller kommer att bli hybrida, där anställda kan arbeta på distans och komma till kontoret vid behov, till exempel för att samarbeta om ett projekt.

– Företag behöver därför erbjuda digitala lösningar och teknik som gör det dagliga arbetet och samarbetet på hybrida arbetsplatser så smidigt och säkert som möjligt, säger Daniel Lindberg, Country Manager på Lenovo Sverige.

För att medarbetare ska kunna arbeta sömlöst, och företagets IT-support ska kunna hjälpa alla på distans, krävs en genomtänkt plan och robusta säkerhetslösningar.

Våra produkter och tjänster, skapar tillsammans en helt sömlös, hybrid arbetsmiljö för medarbetarna, samtidigt som organisationens IT-support får överblick och bättre möjligheter att lösa utmaningar.

– Våra ThinkPads har inbyggda ThinkShield-säkerhetslösningar och biometriska säkerhetsfunktioner som skyddar både dina data och din enhet. Match-on-chip-fingeravtrycksläsare och en separat Trusted Platform Module (dTPM) krypterar data, vilket försvårar hackning, säger Pasi Välimaa, Solutions Technologist på Lenovo.