Xerox logo

Xerox

Xerox har en lång historia som sträcker sig från början av 1900-talet. Då hette företaget The Haloid Photographic Company och de höll på med fotopapper samt framkallningsutrustning. Idag så säljer Xerox printerlösningar som passar alla, från privatpersoner till företag.

Produktkategorier

Multifunktionsskrivare

Om du behöver en tillförlitlig kontorsmaskin som klarar av allt ditt företags anställda kan tänkas behöva så är det här du hittar en sådan. Dessa maskiner klarar allt från att scanna och kopiera till att skriva ut via nätverket.

Laserskrivare

Här har vi samlat Xerox olika laserskrivare, både de som skriver ut i färg och de som håller sig till svartvita utskrifter. Bland dessa hittar du allt från maskiner som passar om du bara ska skriva ut lite då och då till produktionsmaskiner som kan gå varma hela dagarna.

Toner och bläck mm

Ibland behöver man ge sin skrivare lite kärlek i form av toner, bläck och trummor med mera. Om ovanstående är något som du behöver så hittar du allt sådant här.

På platsen service

Precis som med bilar kräver skrivare regelbunden service för att ge bästa möjliga utskrifter. Därför rekommenderar vi starkt att du köper till ett serviceavtal till din skrivarlösning. På så vis får du alltid hjälp på plats när det behövs.

Xerox

Xerox historia började redan 1906 då företaget grundades som The Haloid Photographic Company. På den tiden så tillverkade Xerox fotopapper samt annan fotoutrustning och det är inte speciellt långt ifrån vad de håller på med idag. Vi hoppar fram några år i tiden till 1946. Detta är året då Xerox med Joseph C. Wilson i spetsen skriver på ett avtal med uppfinnaren Chester Carlson. Carlson hade nämligen kommit på en teknik som blev grunden till de första kopiatorerna. Detta blev en enorm succé för Xerox och under 60-talet så släppte Xerox flera revolutionerande produkter.

Mycket har hänt sedan grundandet men något som Xerox aldrig slutar med är att innovera. Ett bevis på detta är Xerox PARC vilket är ett dotterbolag som ägnar sig helhjärtat åt forskning inom datateknik och som har uppfunnit många smarta saker under årens lopp.

Idag så är Xerox en av världens största när det kommer till dokumenthantering och företagets kopiatorer samt skrivare går att hitta över hela världen. Så vare sig du är ute efter en liten laserskrivare till skrivbordet eller en multifunktionsskrivare för hela kontoret så har Xerox något för dig. Xerox tillverkar även skanners av olika typer för att slutföra kedjan mellan digitalt och papper.