Seagate

Amerikanska Seagate är en av världens största tillverkare av hårddiskar och det har de varit ända sedan Seagate tog fram världens första 5,25”-hårddisk 1980. Än idag så är det lagring som är Seagates huvudfokus och de utvecklar ständigt nya lagringslösningar för både privatpersoner och företag. Läs mer »

Portabla externa hårddiskar

Dessa hårddiskar är perfekta för dig som behöver flytta stora mängder data eller behöver extra lagring till din bärbara dator. Serien Seagate Backup Plus erbjuder även rejält med lagringsutrymme för att du ska kunna säkerhetskopiera din dator på språng. Behöver du extra säkerhet så är Rescue-serien något för dig då dessa skyddas av en återställningstjänst som är bra om olyckan är framme och hårddisken går sönder.

Hårddiskar för skrivbordet

Ett av de enklaste sätten att utöka sin dators lagringsmöjligheter är att skaffa en extern hårddisk. Seagate har därför en uppsjö av bra diskar för det ändamålet. Om du behöver en extern hårddisk för säkerhetskopiering så har Seagate även serien Backup Plus speciellt framtagna för just det. 

Personal Cloud

Personal Cloud är en samling nätverksdiskar från Seagate som låter dig komma åt all din viktiga data var du än är genom din egna molntjänst. Perfekt för små företag som inte vill ladda upp sin data på en extern molntjänst. I denna kategori hittar du även andra nätverkshårddiskar och NAS-lagring för små till medelstora företag. 

Seagate

Segate grundades 1979 i USA och det tog inte lång tid för företaget att ta en plats bland de stora namnen i datorbranschen. Seagate släppte sin första produkt redan 1980 och det var i form av en hårddisk vid namn ST-506. Detta var världens första 5,25”-hårddisk, en storlek som sedan dess har varit standard för många maskiner av olika slag. ST-506 hade en lagringskapacitet på 5 MB och den blev snabbt en succé. Seagate fortsatte att utveckla tekniken och släppte många populära hårddiskar de kommande åren.

Samarbeten

En sak som borgar för den kvalitet som Seagate alltid har stått för är alla de olika samarbeten Seagate haft och de företag som valt att använda Seagates hårddiskar i sina produkter. När Seagate började sin resa mot toppen på 80-talet så tog det inte lång tid tills dåtidens ledande datortillverkare, IBM, fick upp ögonen för företaget. Detta ledde till att IBM under många år valde att använda Seagates hårddiskar i sina datorer. 

När Microsoft skulle släppa sin första spelkonsol, Xbox, så var även då Seagate det naturliga valet och likaså när Apple släppte iPod. Då var det Seagate som hade den perfekta tekniken i form av en högpresterande 1”-hårddisk.

Världens första

Seagate har under årens lopp stått för många ”världens första”. Bland annat så var det Seagate som tog fram världens första hårddisk som snurrade i 7200 RPM i form av den första Seagate Barracuda-hårddisken. Seagate stoppade inte heller där utan de försökte skruva upp hastigheten ännu mer. 1996 släpptes Seagate Cheetah 4LP med en hastighet på 10 000 RPM och några år senare skruvade de upp det till 15 000 RPM. 

Idag så har Seagate ett stort utbud av lagringsprodukter i form av SSD-diskar, externa hårddiskar och interna hårddiskar. De har även flera NAS-modeller i sitt sortiment vilket inte är så konstigt då de även tillverkar några av marknadens bästa hårddiskar för just NAS:ar.