LaCie

LaCie är en fransk hårddisktillverkare som verkligen sticker ut från mängden. Företaget har nämligen sedan starten brytt sig lika mycket om att deras produkter ska vara lika snygga som de ska vara högpresterande. Idag är LaCie Seagates premiummärke vilket gör att du alltid kan förvänta dig den bästa prestandan i en snygg förpackning. Läs mer »

Porsche Design

LaCies mest kända designsamarbete är troligen det med F. A. Porsche, ett samarbete som resulterat i några av världens mest ikoniska hårddiskar. Dessa hårddiskar är framtagna för att ge dig som användare den bästa möjliga prestandan kombinerat med en utstickande och unik design.

LaCie Rugged

Detta är en serie hårddiskar för dig som behöver lite extra skydd mot tuffare tag. LaCie Rugged har sedan serien introducerades varit en storfavorit för de som jobbar ute på fältet och behöver säkerhetskopiera sin data. Det är inte konstigt då LaCie Rugged erbjuder rejält med lagring och rejält med skydd.

Thunderbolt

Här hittar du alla olika hårddiskar som LaCie erbjuder med Thunderbolt samt Thunderbolt 2. Om din dator är utrustad med Thunderbolt och du är ute efter bästa möjliga prestanda är det troligen en av dessa hårddiskar du är ute efter då Thunderbolt erbjuder extremt höga överföringshastigheter.

LaCie

Företaget LaCies historia börjar egentligen med två stycken olika företag på olika sidor Atlanten. Ett företag vid namn électronique d2 i Frankrike och företaget LaCie i USA. Båda företagen grundades i slutet av 80-talet och båda företagen höll på med hårddiskar samt lagringslösningar. I mitten av 90-talet så köpte électronique d2 upp LaCie och några år senare bestämde de sig för att döpa om företaget till just LaCie.

Design

LaCie har sedan det grundades värderat design väldigt högt. Bara för att man gör högpresterande datorprodukter betyder ju inte det att produkterna måste se tråkiga ut. Detta har gjort att LaCie under årens lopp tagit hjälp av en uppsjö världskända industridesigners som exempelvis Philippe Starck, Neil Poulton och Christophe Pillet. Ett av LaCies mest kända designsamarbeten är dock förmodligen det med F. A. Porsche som inleddes år 2003 och sedan dess har resulterat i många olika populära produkter.

Produkter

Under årens lopp så har vi sett många ikoniska produkter från LaCie och nu pratar vi inte bara designmässigt utan även funktionsmässigt. För även om vi ovan skrivit om hur mycket energi LaCie lägger på design så ska man inte tro att design är det enda de tänker på. LaCie har alltid stått för kvalitet och hög prestanda. Exempelvis så har LaCie Rugged varit en storfavorit för de som behöver en resehårddisk som går att lita på och LaCie 2Big, 4Big med flera är extremt populära backup-hårddiskar då de helt enkelt håller högsta kvalitet. 

Det är därför inte konstigt att Seagate som köpte LaCie år 2014 ser LaCie som deras premiummärke. Du kan helt enkelt alltid lita på LaCies produkter lika mycket som du kan lita på att de ser bra ut på skrivbordet.