Fokus

Ett program med många möjligheter.

Håll möten var och när du vill.

Kontakta oss

Uppdatera ditt mötesrum med Skype for Business

Idag behöver du inte längre spendera en förmögenhet för att få bra ljud- och bildkvalitet i mötesrummet. Vi har pratat med Claus Stokholm, Solutions Sales specialist på Dustin, om hur du kan spara tid och pengar med hjälp av Microsofts Skype for Business.

Skype for Business är en vidareutveckling av Lync, ett program för videomöten och chatt som ingår i Office 365. Applikationen täcker de flesta mötesbehov som företag har idag och gör att du kan ha videomöten var och när du vill, antingen med datorns inbyggda kamera eller med hjälp av externa skärmar och högtalare. Enligt Claus Stokholm har de företag som satsar på videokonferenser mycket att vinna; pengar, tid och inte minst har möten på distans många miljöfördelar. Han berättar att Dustins Norgekontor har sparat cirka 500 000 kronor på flygresor per år tack vare Skype for Business.

– Vi använder programmet som ett kommunikationsverktyg, vilket inneburit en stor förbättring i vardagen. Tidigare skickade vi e-post eller ringde, nu kan vi chatta och ringa med video vid arbetsplatsen, säger han.

Claus Stokholm tycker att fler företag borde utrusta sina konferensrum med enkel men effektiv utrustning som snabbt går att koppla upp via den egna bärbara datorn. Eftersom många efterfrågar billigare konferenslösningar tipsar han om att investera i konferenskameror och högtalare som ett komplement till Skype for Business.

 I och med att Skype for Business ingår i Office 365 blir det tillgängligt för fler. Satsa på exempelvis en konferensstation från Polycom med ljud och video integrerat på ett smart sätt. Den är gjord för att fungera med Skype for Business och kopplas in enkelt via USB-porten. Du kan även köpa mindre webbkameror för bild i HD-kvalitet som placeras i mitten av konferensbordet.

För företag med en större budget finns även mer avancerade videosystem som är gjorda för att fungera med Skype for Business. Skype Room systems är ett komplett videokonferensrum med Skype for Business som plattform som kostar från 100 000 kronor.

– Vi installerar en eller flera smarta touch-skärmar i rummet och sedan kan deltagarna koppla upp sina personliga enheter mot dem. Du kan dela anteckningar, skriva med en penna eller fingret direkt på skärmen, skicka filer och se samtliga mötesdeltagare på ett enkelt sätt. Upplevelsen påminner mycket om ett fysiskt möte, säger Claus Stokholm.

Claus Stokholm
Solution Sales Specialist, Dustin

Se hela utbudet från Skype här »