Kundcase

Så fick Trustpilot en trygg IT-miljö

Hos Trustpilot kan man läsa både bra och dåliga omdömen av olika företag på nätet – själva har de bara goda erfarenheter av Dustin, som alltid är flexibla och levererar snabbt.

Trustpilot är ett av Europas snabbast växande IT-företag som nu även håller på att etablera sig på den brittiska och amerikanska marknaden. Med Trustpilots oberoende och öppna plattform är det enkelt att ta reda på om du kan lita på ett företag, innan du köper något av dem.

– Vi har haft en period av kraftig tillväxt vilket ställer höga krav på verksamheten, berättar Tonni Buur, Trustpilots supportchef med internt IT-ansvar.


Dustin levererar infrastrukturen

Sedan 2011 har Dustin levererat det mesta av Trustpilots infrastruktur, bland annat bärbara datorer, brandväggar och nätverksutrustning. Nyligen levererades tio bärbara datorer till det nya försäljningskontoret i London. Enligt Tonni har Dustin alltid varit bra på att föreslå rätt lösning vid rätt tidpunkt.

– När vi flyttade till ett nytt kontor i Köpenhamn 2011 var vi i stort behov av en bra nätverksinfrastruktur. Då hade vi ungefär 25 anställda och sedan dess har företaget växt snabbt. Situationen innebar ett antal utmaningar, exempelvis byte av föråldrade kablar, eftersom kapaciteten helt enkelt var för låg.

– Vi förklarade vilka behov vi hade för Dustin, som direkt kom med bra förslag på olika lösningar. Efter ingående diskussioner om för- och nackdelar kunde vi snabbt fatta ett beslut, säger Tonni.Mobila medarbetare ställer krav på flexibilitet och service

Tillit och flexibilitet är viktiga komponenter i vardagen hos Trustpilot.

– Flexibilitet är en viktig del i vårt arbete. Eftersom det mesta av vår infrastruktur finns i molnet kan vi arbeta överallt. Sådan flexibilitet är mycket värdefull för oss, särskilt eftersom allt fler medarbetare inte nödvändigtvis är fast placerade på ett kontor, säger Tonni.

Av samma skäl använder Trustpilot bara två typer av datorer: Lenovo för medarbetare som måste ha mobil kapacitet och HP Spectre för övriga. Det gör det enklare för Dustin att ge snabb och tillförlitlig service.

– Eftersom Dustin är väl förtrogna med vår infrastruktur kan de agera både i förbyggande syfte och rycka ut vid akuta situationer. Har vi tekniska frågor hjälper de oss direkt och behöver vi tio nya datorer med kort varsel så fixar Dustin det också, säger Tonni.

Sammanfattning


Utmaning

Det snabbt växande IT-bolaget Trustpilot behövde en pålitlig leverantör för att lösa det mesta av företagets infrastruktur.


Lösning

Med Dustin får Trustpilot regelbunden hjälp med allt från att föreslå rätt lösning vid rätt tidpunkt till snabba och tillförlitliga leveranser av nya datorer.


Effekt

Trustpilot kan fokusera på kärnverksamheten under en period av kraftig expansion. Nya medarbetare är tekniskt utrustade från dag ett och arbetsvardagen blir enklare för alla.


Tre tips för ett lyckat IT-Infrastrukturprojekt:

  1. Utgå från organisationens behov.
  2. Se till helheten.
  3. Planera noggrant för nutid och framtid.


Text: Per Gregersen

Senast uppdaterad: 10 januari 2023

Taggar