Kundcase

Fullt fokus på kampanjer

På kampanjsajten Campadre får klubbmedlemmar tips om kläder, inredningsprylar och resor som säljs till starkt reducerade priser under en kort period. Campadres trettiotal medarbetare producerar de många kampanjerna, vilket kräver moderna och kraftfulla datorer eftersom många bilder och stora filer hanteras. Men företagets IT-park var eftersatt, säkerheten bristfällig och verksamheten drabbades dagligen av driftstörningar.

– Grejerna fungerade inte som de skulle. Flera anställda hade gamla trasiga datorer, olika versioner på program och operativsystem, och olika märken på sina datorer. Vår server kunde gå sönder när som helst, berättar Stefan von Stein, vd.

Han bestämde sig för att lägga ut IT-driften. Uppdraget gick till Dustin som började med att byta ut alla datorer inklusive servrar mot ny, fräsch utrustning. De bärbara Lenovo-datorerna kör nu samma mjukvara inklusive Office 365 i molnet.

En fysisk server med två virtuella servrar har ersatt flera servrar, och backup görs både lokalt och i molnet. Stefan von Stein ser bara fördelar med upplägget, som bland annat innebär att utrustningen hyrs, Dustin sköter driften och står för support.

– Vi behöver inte göra någon stor investering, vi får en vettig månadskostnad och vi behöver ingen intern IT-tekniker. Eftersom alla har samma utrustning nu är det större sannolikhet att vi kan hjälpa varandra när någon har problem. Kan vi inte lösa det internt har vi tillgång till en bredare kompetens via supporten.

Tack vare den nya lösningen har företagets kommunikation mellan kontoren i Stockholm och Trollhättan förbättrats. Den vanliga konferenstelefonen är utbytt mot Skype for Business (tidigare Lync, reds anm.) med chatt och videokonferensmöjligheter.

– Nu är alla uppkopplade mot samma tjänst. Överlag kan medarbetarna nu fokusera på sitt arbete i stället för att fixa med sladdar och oroa sig över driftavbrott, säger Stefan von Stein.

3 tips för effektivare IT-drift

  • Hitta en bra IT-partner
  • Outsourca IT-miljön
  • Anamma nya verktyg som effektiviserar arbetet

Nu är alla uppkopplade mot samma tjänst. Överlag kan medarbetarna nu fokusera på sitt arbete i stället för att fixa med sladdar och oroa sig över driftavbrott.

Så blev det möjligt

UTMANING

Campadres IT-miljö var eftersatt med gammal utrustning och brist på IT-kompetens. Datorerna körde olika programversioner och operativsystem. Säkerhetsrutiner fungerade dåligt och företaget drabbades av dagliga driftstörningar.

LÖSNING

Alla klienter byttes ut till nya, bärbara från Lenovo och stationära från Dell. Servermiljön består av en fysisk server med två virtuella servrar. Backup tas lokalt och via molnet. Office 365 körs i molnet och tjänster som Skype for Business används.

EFFEKT

Med sin nya IT-miljö slipper Campadre driftavbrott och har fått säker backup, bättre support och fast, förutsägbar kostnad för IT. Nu kan medarbetarna koncentrera sig på sitt arbete och behöver inte oroa sig för IT-problem.