Infrastruktur

Ett ökat behov av stabila och trygga nätverkslösningar

Idag är många företag beroende av en trygg och stabil uppkoppling för att kunna sköta sina verksamheter. I takt med digitaliseringen har en fungerande nätverkslösning (NaaS) blivit allt viktigare, förklarar Espen Steinkjer, teknisk rådgivare på Dustin Managed Services i Norge.

Fungerande IT är idag ett grundläggande behov för företag inom alla branscher. Särskilt när många tjänster ligger i molnet och medarbetare måste komma åt dessa för att kunna sköta sina jobb. Trots detta möter Espen många företag som har bristfälliga IT-lösningar.

– Det händer fortfarande att vi besöker bolag som sitter med nätverkslösningar som är anpassade för hemmabruk. Internet går långsamt, dataöverföringen är inte trygg, och medarbetarna lägger mycket tid på att felsöka och få all nödvändig teknik att fungera.

Nätverk som tjänst är en tjänst där Dustin tar ansvar för kundens lokala datanätverk. I nätverkslösningen ingår brandvägg, router, switch samt trådlösa accesspunkter. Kunden kan vara trygg i att nätverket fungerar, samtidigt som det är säkert från intrång. Nätverk som tjänst är kopplat till molnet så att övervakning, administration och uppdatering kan ske direkt från Dustin.

– Vi paketerar helhetslösningar åt företag, som i detta fallet med Switch Communication. Vi ser särskilt att många små och medelstora företag fortfarande har osäkra och dåliga IT-lösningar idag, vilket kan vara en risk för deras verksamheter.

Dustin hjälper företag att se över sin nuvarande IT-miljö, och ger råd kring hur man bättre kan möta verksamhetens behov. De får även många frågor gällande användning av befintliga tjänster, så som Office 365.

– När fler företag fokuserar på digitalisering behöver de en bra infrastruktur för att deras tjänster ska fungera korrekt. På Dustin vill vi hjälpa företag att jobba mer effektivt och säkert.

Text: Emelie Fågelstedt

Läs även:
"Säker IT-lösning gör arbetet enklare"
Dustins paketerade "Office 365 med tjänst" erbjudande
"Network" - Dustins kompletta nätverkslösning

Senast uppdaterad: 13 januari 2023

Taggar