Infrastruktur

Därför ska du satsa på ett privat moln

Molnets tryggaste och mest driftsäkra plats är den privata. Därför kan ett privat moln vara din nästa investering.

Private Cloud är vad det låter som – en egen molnmiljö. Du får en egen infrastruktur med servrar och tillgång till resurser – hårdvara, programvara och infrastruktur – som är dedikerade till enbart det egna företaget.

– Det är som regel en lösning som ger ökad kontroll och säkerhet. Det är därför ett naturligt val för det ­företag som hanterar känsliga data i sin verksamhet. Ett privat moln ger också bättre möjligheter att anpassa funktioner och gränssnitt till de egna behoven, säger Fredrik Reinius, expert på IT-tjänster på Dustin.

Samtidigt är det ofta inte frågan om antingen-eller. Det vill säga privat eller publikt moln.

– Det vanligaste i dag är att man har en hybrid­lösning där företagskritiska program eller resurser läggs i ett privat moln. Sådant som kräver ökad anpassning eller säkerhet. Tjänster som kännetecknas av stora volymer – till exempel webbaserad e-post – hanteras i ett publikt moln.

Private Cloud-tjänsten levereras från moderna datacenter som är säkerhetsklassade enligt branschstandard. Alltid med full backup, återställning av data och inbyggd redundans.

– I vår självserviceportal kan du i realtid se hur mycket resurser företaget använder och skala upp eller ner efter behov. Du betalar bara för det du använder.

Dustins konsulter ser till att din IT-miljö alltid är uppdaterad, tillgänglig och övervakad dygnet runt. Framtida felkällor och larm identifieras och hanteras proaktivt. Om olyckan är framme tar Dustin fullt ansvar och löser problemet.

Det här ingår i tjänsten

Flexibilitet & kostnadskontroll

Slipp investera i fysiska servrar. Betala bara för det du använder och skala upp och ner efter behov.

Övervakning & managering

Vi står för managering, incidenthantering av din serverinfrastruktur och ser till att din IT-miljö är uppdaterad och övervakad. Dygnet runt. Larm identifieras och hanteras proaktivt.

Lokal support

Få tillgång till snabb och effektiv ­support ­dygnet runt, året runt.

Backup

Vi hjälper dig att säkra dina data oavsett om de befinner sig på en server, klientdator, mobil eller i molnet.

Tillgänglighet

Vi har en tillgänglighet på 99,9 procent på våra hostingtjänster. Modern teknologi, kunniga konsulter och tillförlitlig redundans innebär att din IT-miljö alltid är tillgänglig.

Grön el

Våra toppmoderna datacenter drivs enbart av grön el. Våra generatorer drivs av miljö­vänlig diesel. Strömförbrukningen inkluderas i tjänsten.

Läs om våra molntjänster

Private Cloud

Med Private Cloud får ditt företag en egen molnmiljö med hög säkerhet och garanterad tillgänglighet. Detta till en fast månadskostnad. Dustin tar ansvar för drift, underhåll och support av serverparken.

Du kan också skala upp och ner efter behov.

Tjänsten levereras från moderna datacenter som är säkerhetsklassade enligt branschstandard. Alltid med full backup, återställning av data och inbyggd redundans.

90 %

av alla företag kommer att använda någon form av molntjänst 2022.

Källa: International Data Corporation

Läs om våra molntjänster

Text: Robert Långström

Senast uppdaterad: 11 januari 2023

Taggar