Philips arbetar för en mer hållbar värd

Philips värnar om en miljömedveten och hållbar leveranskedja. Hela 64 skärmar från Philips har därför fått betyget 9.0 i sitt TCO-certifikat. Detta innebär att Philips skärmar överträffar de hårda, men viktiga kraven som TCO ställer.

Grönare lösningar

Dagens produkter måste ha en längre livstid, prestera på högsta möjliga nivå, med en lägre förbrukning. Exempel på skärmar som står ut i klassen är 346B1C och 276B1JH, som levererar rekordlåg energiförbrukning - helt utan att kompromissa med prestandan.

- Vi på Philips ser vart utvecklingen är på väg, och där vill vi vara med och bidra till en positiv framtid. Därför ser vi det som oerhört glädjande att vi erhållit TCO-certifikat för en så pass stor produktlinje. Vi vill bidra till en bättre värld, och hitta innovativa lösningar som inte drar ner på användarens upplevelse, Frank Olsson, Nordisk försäljningschef för Philips monitorer.

De flesta produkter har till exempel två av de väsentliga gröna funktionerna hos Philips-skärmar: PowerSensor, som sparar upp till 70 procent energi genom att minska skärmens ljusstyrka när användaren är borta, och LightSensor som justerar skärmens ljusstyrka enl. miljön. Ytterligare exempel på kraftfulla modeller som erhåller toppbetyg av TCO är 242B1 och 275B1H, med IPS-panel, FHD respektive QHD utgör dessa perfekt alternativ för den som är ute efter ett mellanpris-alternativ.

När du köper Philips stödjer du en hållbar produktionskedja, och således en grönare värld. Upptäck hela Philips utbud av miljövänliga skärmar nedan.

TCO certified logo

Vad innebär TCO Certified?

En del IT-prylar har en mörk resa bakom sig, med inslag som konfliktmineraler, socialt ohållbar tillverkning och negativ miljöpåverkan. Så gör du för att navigera rätt.

Tenn, tungsten, tantal och guld kan finnas i din mobiltelefon. Det är råvaror som går under samlingsnamnet 3TG och som kan härstamma från konfliktområden med inslag av barnarbete. Som inköpare av IT-utrustning är det inte lätt att hålla koll på leverantörskedjor och livscykler hos våra IT-produkter. Genom att välja en produkt med en certifiering som exempelvis TCO Certified tar du ansvar utan att själv behöva ha detaljkunskaperna.

Läs mer om Philips’ TCO-certifierade produkter här