När du sitter hemma är det viktigt att du kommer ihåg att avlasta och variera din arbetsställning. Vi har intervjuat en fysioterapeut för att få svar på vad man behöver tänka på och vilka produkter man ska satsa på för att jobba mer ergonomiskt.

”Laptopstöd. Det tycker jag verkligen fler borde satsa på. Gärna ett som är lätt att ta med och som går att justera i höjd”

Inge Forchhammer, fysioterapeut på Lidingö Fysioterapi

Vill du ha fler tips på hur du jobbar mer ergonomiskt?

Läs mer

Hemmakontorspaketet

Om du tar hemmajobbandet på allvar är ett hett tips att satsa på Nordic Office FlexiDesk, ett höj- och sänkbart bord i praktiskt format som du enkelt kan variera din arbetsställning med så att du slipper onödig påfrestning på rygg, nacke och axlar. Med Prokord Deskmounts skrivbordsfäste för datorskärmar, kan du höja, sänka eller luta skärmen med en hand. Ett enkelt och stabilt datorstativ som också gör jobbet är annars Kensingtons Monitorstativ Plus. Komplettera med den ergonomiska musen Rollermouse Mobile från Contour Design.

Designpaketet

Att variera sin arbetsställning behöver inte gå ut över designen. Ta bara en titt på Nordic Office FlexiDesk, ett höj- och sänkbart bord i praktiskt format som hjälper dig att minska belastningen på rygg, nacke och axlar. Lyxa till det med Arozzis kontorsstol Vernazza, Kensingtons stilrena laptopstöd Monitorstativ Plus och den futuristiska bordslampan Inlite LED från Sun-Flex.

Jobba-var-som-helst-paketet

Med Kensingtons laptopstöd Easyriser Go kan du justera din datorskärms höjd och vinkel. Den håller också din dator svalare och kan enkelt fällas ihop så att det sparar plats i väskan. Packa ner laptopstödet i den rymliga och slitstarka ryggsäcken Cirafon Backpack City med plats för det stilrena och trådlösa tangentbordet VoxiconSlim 200W och den nätta trådlösa musen M705 Business från Logitech.

Ryggpaketet

Ont i rygg och axlar? Ett första steg kan vara att variera din arbetsställning genom att sitta på förmiddagen och stå på eftermiddagen. Gör det med Kensingtons höj- och sänkbara skrivbord SmartFit Sit/Stand Desk.

Kom ihåg att ta mikropauser. Varför inte passa på att balansera på Backapps balansbräda 360 och träna leder och muskler, förbättra din hållning, blodcirkulation och bränna mer kalorier än när du står stilla?

Träningspaketet

En mjuk balansbräda (balansplatta) med bra svikt gör det enkelt att träna under arbetstid. När du väl står upp, gör det med ståmattan Standup från Matting som fördelar belastningen på dina fötter. Skifta mellan att stå på ståmattan och balansera på en balansboll för att träna och stärka rygg, bål och ben och få bättre hållning. Smartklockan Fitbit Versa 3 har allt du behöver när du vill träna och känner för att lämna mobilen hemma.