Storage

Behöver du någon form av lagring som ska vara uppkopplad på ditt nätverk så har vi lösningen för dig vare sig du är ute efter SAN eller DAS-lagring till servern eller om du vill köpa en NAS.

Här nedan följer några enkla förklaringar av de olika typerna av lagring vi har samlat här. Är du dock ute efter en lagringslösning så rekommenderar vi att höra av dig till våra experter för att tillsammans med dem hitta den bästa lagringslösningen för ditt företag.

SAN

Denna förkortning står för storage area network och denna typ av lagring är lite speciell jämfört med de andra två typerna. SAN-lagring bildar nämligen ett eget nätverk av lagringsenheter som en server sedan kan koppla upp sig mot.

Servern kan då hämta data från SAN-lagringen och dela vidare denna över ditt vanliga nätverk precis som den skulle gjort med en DAS. Skillnaden är att andra enheter uppkopplade mot ditt vanliga nätverk inte har direktkontakt med lagringen, något som förstås bidrar till ett säkrare system.

NAS

En NAS (networked attached storage) kan vara perfekt för ett mindre företag som ej har en egen server men som vill ha en central plats för alla filer företagets anställda behöver komma åt. Även större företag kan dock ha nytta av en NAS när det är viktigt att filservern är så snabb som möjligt.

DAS

DAS står för direct attached storage och är helt enkelt lagring som du kopplar in direkt till den enhet som ska komma åt lagringen. Denna typ av lagring har alltså inga nätverksfunktioner, istället så används DAS-lagring oftast tillsammans med en server som får stå för de funktionerna.

Bästsäljare

Nyheter

Kampanj