Apple strävar efter att göra ett positivt avtryck på planeten

”Apple är idag koldioxidneutralt i den egna verksamheten och har som mål att alla tillverkningskedjor och produktlivscykler uppnår netto-noll till 2030. Det innebär att varje chip som Apple skapar ska vara 100 procent koldioxidneutralt, från design till tillverkning”, skriver Apple i ett pressmeddelande.

Som ett led i detta skriver Apple vidare att:

Genom att övergå till återvunnen aluminium och aluminium som har smälts med vattenkraft istället för fossila bränslen har företagets koldioxidutsläpp för aluminium minskat med nästan 70 % sedan 2015.

Tips!

Med Dustins Takeback-tjänst kan du ge din Mac ett andra liv genom att lämna in den till oss så att Apple kan återanvända enheten och göra en ny Apple-produkt av den. Självklart tar Dustins Takeback-tjänst också emot övriga produkter och tillbehör från andra tillverkare.

Till Takeback

Den nya Apple MacBook Air 13 tum är ett praktexempel på hur Apple kombinerar den senaste tekniken med ett cirkulärt produktionstänk. Den innehåller det nyutvecklade M1-chipet som är speciellt framtaget för Mac och får hela systemet att bli snabbare genom att samverka med Apples eget operativsystem Big Sur. Apple MacBook Air väcks från vila på ett kick och har en batteritid på upp till 18 timmar. Dessutom är chassit gjord av 100 % återvunnen aluminium och drar 71 % mindre energi än den rekommenderade ENERGY STAR-märkningen kräver.

Upptäck Apple här

* Miljörapport: Läs mer

** Apple Pressmeddelande, 24. mars 2022: Läs mer

** Apple Pressmeddelande, 8. mars 2022: Läs mer

Till produkterna