Undvik att medarbetarna tar osäkra genvägar

Är det för krångligt att koppla upp sig mot VPN? När säkerhetslösningarna blir för komplicerade ökar risken för osäkra genvägar. Samtidigt gör distansarbete att behovet av säkerhet blir större. Så här jobbar Microsoft Surface och Microsoft 365 ihop för att underlätta det moderna arbetslivet.

För majoriteten av företag är produktivitet avgörande.

– Vi behöver vara effektiva för att konkurrera. Samtidigt vittnar många anställda om att säkerheten kan ge onödiga avbrott och en del tar genvägar för att till exempel slippa logga in i vissa system, säger Helena Kappen, affärsområdeschef för Surface & Devices på Microsoft

För att skapa en lyckad hybrid arbetsmiljö behöver företag och IT-ledare ge medarbetarna de verktyg de behöver för att lyckas.

Microsoft gav Forrester Consulting i uppdrag att utvärdera datorkraven för hybridarbete. Bland de ledare som var med i undersökningen säger 70 procent att deras företag behöver datorförbättringar för att stödja hybridarbete.

Med Microsoft senaste produkter som Surface Laptop 4, Surface Pro 8 och Surface Go 3 blir det enklare att implementera säkerhetslösningar som sparar tid för IT-avdelningen utan att ställa till det för användarna.

– Vi erbjuder till exempel biometrisk inloggning, en stark form av identifiering. Du kan glömma bort ditt lösenord men du har alltid med dig sitt ansikte och fingeravtryck var du än går, säger Helena Kappen.

Företag som kombinerar Surface-enheter med Microsoft 365 ser verkliga effekter.

– Vi ser till exempel upp till 20 procent färre säkerhetsincidenter för Surface-användare, säger Helena Kappen.