NORDENS STÖRSTA IT-MÄSSA

NORDENS STÖRSTA IT-MÄSSA

17-18 MARS 2016 FLYTTAR DUSTIN EXPO IN I ERICSSON GLOBE

Tack för i år!

Dustin Expo är över för den här gången, och vi vill passa på att tacka alla utställare och besökare som kom till årets mässa. Nu riktar vi blicken framåt och hoppas att vi ses igen på Dustin Expo 2017.

Öppettider Dustin Expo

Företagsdag: torsdag 17 mars
Klockan: 10:00 – 17:00

Företagsdag: fredag 18 mars
Klockan: 10:00 – 16:00

Konsumentdag: lördag 19 mars
Klockan: 10:00 – 17:00

Kontakt

E-post: de@dustin.se

Fri entré!

Var du inte på plats på mässan? Se vad som hände här.

Fredag

Dag två av Dustin Expo är nu över och det innebär att det endast är en dag kvar av mässan. Den tredje dagen är dessutom lite annorlunda då vi har en stor gaminghall som ej funnits under dag ett och två. Men nu åter till dag två.

Dagens talare

Under dag två så kunde vi bland annat före detta stadsministern Fredrik Reinfeldt tala. Han pratade om världens vi lever i, hur den utvecklas just nu och vilka möjligheter detta innebär. Ett exempel är att världen blir allt rikare och även fattigare länder satsar stort på infrastruktur, något som kan innebära stora möjligheter.

En annan talare var Magnus Lindkvist som tyckte att vi alla behövde vara lite mer galna. Hans tips var att man inte ska försöka följa de trender som sker för om något redan är en trend så är vi för sent ute. Istället bör vi bryta regler och testa så många nya saker att andra kallar oss galna. Då har vi chansen att istället sätta en trend och bli marknadsledande.

Micke Nyström från TrueSec gav en föreläsning helt fokuserad på Windows Server 2016 och Frans Rosén pratade om säkerhetshål och hur man kan få allmänheten att hjälpa en hitta dessa. En trend är att stora IT-företag har en webbadress vid namn security@ och uppmanar användare att kontakta den adressen om de hittar ett säkerhetshål för att då få en belöning. I Sverige har detta dock inte slagit igenom och Frans rekommenderar verkligen alla att lägga till en text om detta på sin sajt.

Prylarna

Idag har vi tagit en närmare koll i flera montrar och här är några av höjdpunkterna. LG hade en fullspäckad monter där man kunde klämma och känna på deras nya modulbaserade telefon LG G5, deras nya VR-headset LG 360 VR samt deras 360-graderskamera LG 360 CAM.

Garmin visade upp de GPS-enheter som kommer att ersätta Nüvi-serien och ge förare en helt annan upplevelse än den traditionella bil-GPS:en. De nya Drive-enheterna är nämligen fulla med smarta funktioner som hjälper föraren ha en säkrare färd.

Sist men inte minst så tog vi en titt på Philips jättemonitor på hela 43 tum som tack vare en 4K-upplösning gör att du får plats med enormt mycket på skärmen.

Imorgon!

Imorgon så öppnar mässan för allmänheten och då med flera nya produkter och en hel gaminghall. Så även om du varit här igår eller idag så rekommenderar vi att ta med barnen och komma hit imorgon för en helt ny upplevelse.

Torsdag

Dag ett av Dustin Expo är nu över och vi tänkte därför sammanfatta dagen lite kort här. Men först ett stort tack, vi kan inte varit gladare över hur många av er som tog er hit för att ta del av den senaste tekniken och en uppsjö av (enligt oss) intressanta talare.

Torsdagens talare

Vi hade som sagt massor av talare idag som delat med sig av sina tankar om viktiga ämnen inom IT. Bland annat så var Mårten Thomasson och Mats Hultgren från Addlevel på plats och pratade om säkerhet. Under deras seminarie så fick vi reda på den skrämmande siffran att det i snitt tar 6 – 12 månader för företag att inse att de blivit hackade.

På plats hade vi även Frida Boisen från Bonnier Tidskrifter som pratade om hur man bör använda sociala medier för att stärka sitt varumärke. Ett tips från Boisen var att se sig själv och sitt företag som en tv-kanal och fokusera på hur man vill framställa sig. Hon pratade även om att hur smalt område man än jobbar med så kommer det att finnas en målgrupp som vill läsa vad du skriver bara det är intressant nog.

Elin Bergman från Världsnaturfonden gav oss skärmande statistik som dödade myten om att vi i Sverige är väldigt bra på återvinning samt siffran att det slängs saker som kunde återanvändas eller återvinnas för hela 3,2 triljoner dollar varje år i världen. Sist men inte minst så hade vi även Manuel Knight som förklarade hur enormt viktigt det blivit med en bra företagskultur, bra värdegrunder och rätt ledning.

Prylarna

En IT-mässa utan IT-prylar funkar förstås inte och här kommer några av höjdpunkterna från mässgolvet som du bör ta en titt på om du kommer hit.

Ett exempel är Samsungs nya 360-graderskamera Gear 360. Denna kamera filmar i 360 grader och tanken är att du sedan ska kolla på filmen i ett VR-headset för att verkligen leva dig in i det hela.

Asus visade upp en billig och smart Chromebook riktad mot skolor som kan vara värd en koll om du är rätt målgrupp. Den nya C202 är nämligen stötsäker upp till 90 cm och den har ett modulbaserat inre för att du enkelt ska kunna byta saker om barnen har sönder datorn.

När vi ändå talar om datorer så rekommenderar vi även man tar en titt på Samsungs nya Windows 10-tablet och Lenovos nya X1 Yoga.

På plats har vi även två coola produkter från Philips i form av en tv med nio inbyggda projektorer samt en 43 tum stor datorskärm med 4K-upplösning.

Utställare

Utställare på Dustin Expo 2016

Adobe

Monter 36

Asus

Monter 60

Belkin

Monter 38

Brightstar

Monter 10

Brother Sverige

Monter 63

Buffalo

Monter 02

Canon

Monter 40

Case Logic

Monter 41

Cherry GmbH

Monter 19

Cisco

Monter 27

Communica datadistribution AB

Monter 39

Contour Design Sverige AB

Monter 58

D-Link AB

Monter 46

Dell

Monter 56

Eaton

Monter 06

EET Europarts AB

Monter 51

EIZO Nordic AB

Monter 52

Epson

Monter 64

ESET

Monter 30

Esselte Sverige AB

Monter 15

Fujitsu Sweden AB

Monter 43

Garmin

Monter 35

Honeywell

Monter 07a

HP

Monter 55

HP Enterprise

Monter 55

Intel

Monter 57

Jabra

Monter 10

Kingston

Monter 04

Konftel

Monter 10

Kyocera

Monter 31

Lenovo

Monter 47

LG

Monter 48

Logitech

Monter 62,32

Micron

Monter 01a

Microsoft

Monter 59

Mousetrapper

Monter 18

MTRlog

Monter 01b

NEC Display Solutions

Monter 29

Netgear

Monter 45

Newell Rubbermaid (Dymo)

Monter 16

Penclic

Monter 17

Philips

Monter 28

Plantronics

Monter 13

Pointsharp

Monter 07

SanDisk

Monter 05

Samsung

Monter 61

Schneider Electric

Monter 37

Seagate

Monter 42

Sennheiser Nordic

Monter 49

Smartsign

Monter 29

Sony Mobile

Monter 12

StarTech

Monter 01

Synology

Monter 25

Targus

Monter 14

Thule

Monter 41

Toshiba Northern Europe

Monter 44

Truesec

Monter 24

Wacom Europe GmbH

Monter 21

WD, Western Digital

Monter 03

ZAGG Inc

Monter 11

ZyXEL

Monter 26

Frågor & Svar

Hitta till Dustin Expo 2016

Mässan äger rum i Ericsson Globe, ingång via entré 2. Utanför finns skyltar som hjälper dig att hitta rätt.
Tunnelbana: Grön linje nr 19 och nr 29 mot Hagsätra eller Högdalen tar dig hit på några minuter från T-centralen, kliv av vid t-banestation Globen. Du kan också välja linje nr 17 mot Skarpnäck eller nr 18 mot Farsta Strand och gå av vid Gullmarsplan. Därifrån promenerar du på bara några minuter.    
Tvärbana: Stannar vid både station Globen och Gullmarsplan.  
Bil: Besöksadressen är Globentorget 2. Vi rekommenderar dock att du i största möjliga mån åker kollektivt hit. Parkering finns i det nybyggda Arenagaraget, under Tele2 Arena (cirka 650 P-platser), och i Globen Shopping (cirka 1500 P-platser). Handikapparkering hittar du på Hovets östra kortsida, mot Nynäsvägen.
Gratis buss: Du kan enkelt och kostnadsfritt ta dig till Dustin Expo med vår buss som går tur och retur från Dustin Concept Store på Sveavägen 44 i Stockholm.

Torsdag
Avgår Dustin Concept Store:  
10.00 / 12.00 / 14.00 / 16.00  
Avgår Dustin Expo:  
11.00 / 13.00 / 15.00 / 17.00

Fredag
Avgår Dustin Concept Store:  
10.00 / 12.00 / 14.00  
Avgår Dustin Expo:  
11.00 / 13.00 / 15.00

Lördag
Avgår Dustin Concept Store:  
10.00 / 12.00 / 14.00 / 16.00  
Avgår Dustin Expo:  
11.00 / 13.00 / 15.00 / 17.00

Vilka öppettider har mässan?

Mässan är öppen för våra företagskunder torsdag 17 mars, kl. 10:00-17:00 och fredag 18 mars, kl. 10:00-16:00. På lördag 19 mars är alla välkomna mellan kl. 10:00-17:00

Biljetter och registrering?

Mässan är kostnadsfri, men du behöver registrera dig för att komma in. Genom att anmäla dig i förväg får du din entrébiljett via e-post och slipper köa på plats.  Om du har möjlighet, skriv gärna ut din biljett  och ta med, så går proceduren snabbare på plats, annars hjälper vi till och skriver ut din biljett på plats.

Jag ansvarar för en skolklass och vill gärna komma, hur gör jag?

Alla skolklasser hänvisas till konsumentdagen. För att få komma på företagsdagen krävs särskilt tillstånd, vänligen kontakta de@dustin.se om ni vill komma in på företagsdagen.

Anmälan till seminarier?

Om du missade att anmäla dig till något seminarie, finns möjlighet att boka på detta i entrén till mässan.

Garderob och förvaring?

Garderob och effektförvaring (för föremål som inte tillåts tas in i arenan) finns i entré 2. Dustin Expo ansvarar inte för värdesaker.

Jag är rörelsehindrad, hur tar jag mig runt i arenorna?

I Ericsson Globe finns ramper samt hiss mellan läktarplanen. Toaletter finns anpassade för rörelsehindrade. Tyvärr har vi inga rullstolar för utlåning.

Får jag ta med ledarhund på Dustin Expo 2016?

Inga djur får med hänsyn till allergiker tas med in i arenan. Har du ledarhund och vill besöka oss får vi be dig att vid det tillfället i stället ta med dig en mänsklig ledsagare.

Kan jag ta med barnvagnen på evenemanget?

Barnvagnsparkering (för begränsat antal) finns vid sektion A24 (östra långsidan). Fråga våra evenemangsvärdar, så visar de dig rätt. Notera dock att barnvagnsparkeringen är obevakad. Ta därför med gärna med eget barnvagnslås.

Finns det skötrum?

Skötrum finns vid sektion A7. Låna nyckel i Informationsdisken vid entré 2.

Mat & dryck:

Inne på mässan finns två caféytor som erbjuder dryck, matiga mackor, sallader, hembakade sötsaker och espressomaskin.

Rökning?

Rökförbud gäller i Ericsson Globe. Rökrutor finns på anvisade platser utanför arenan.

Jag har glömt/tappat en sak vid mitt besök, vem ska jag kontakta?

Ring Ericsson Globe växel på tel: 08-600 91 00, måndag-fredag mellan kl 10-17.

Vilka föremål kan jag inte ha med mig in i arenan?

Allmänfarliga föremål, samt mat och dryck utifrån.

Fotografering?

Det kommer att finnas fotografer på plats som fotar och filmar under Dustin Expo. Vill man av olika anledningar inte vara med på film/foto måste det talas om för fotografen.

Öppettider Dustin Expo

Företagsdag: torsdag 17 mars
Klockan: 10:00 – 17:00

Företagsdag: fredag 18 mars
Klockan: 10:00 – 16:00

Konsumentdag: lördag 19 mars
Klockan: 10:00 – 17:00

Kontakt

E-post: de@dustin.se

Fri entré!

Stort tack till alla som deltog i tävlingarna runt om i mässlokalen och grattis till årets vinnare!

Vinnare av Lenovo Yoga Tablet 2Pro-1380

Navid Soltani
Mikael Persson
Jonny Tran

Vinnare av Canon SX60 HS

Noah Dager
Johan Haraldsson
Khaled El-Musleh
Elvis Samuelsson

Vinnare av Canon MG6850

Adrian Larek
Pascal Sayah
Fredrik Lindholm

Har du deltagit i och har frågor gällande tävlingar som arrangerades i olika montrar, vänligen ta kontakt direkt med utställaren.

Öppettider Dustin Expo

Företagsdag: torsdag 17 mars
Klockan: 10:00 – 17:00

Företagsdag: fredag 18 mars
Klockan: 10:00 – 16:00

Konsumentdag: lördag 19 mars
Klockan: 10:00 – 17:00

Kontakt

E-post: de@dustin.se

Fri entré!