aI airplane arrow-down-small arrow-down arrow-left-corner arrow-left-small arrow-left arrow-right-corner arrow-right-small arrow-right arrow-up-small arrow-up arrows availability awards badge-employee bag button-click-2 button-click calendar-check calendar carrot cart-clock check-box check circle clock close cloud-2 cloud-safe clouds-download clouds-upload code coffee compact compare computer connect-network contact-user contact conversation credit-card delivery-2 delivery desk diploma doc docs document-license download dustin-symbol-inner dustin-symbol-outer dustin-symbol easy-workplace education email-recieve email-send email equality event-micro fabric folder food gallery gaming gift globen graph hamburger headphones heart heart home idea image info-attention info it key kitchen knowledge label laptop leaf list location log-in log-out lounge-zone man-woman market meeting-2 meeting meetings microsoft-365 minus mouse network-wifi-2 network-wifi network office-2 office-3 office-4 office pen phone plus popover-arrow popover-edge-arrow presentation printer question report-doc report-numbers report-stats screen search security-2 security seminar-micro-2 seminar-micro server service services settings shopping-cart-2 shopping-cart-3 shopping-cart-4 shopping-cart-5 shopping-cart silent skip-left skip-right sound speech-bubble-2 speech-bubble star-black-gray star-black star-gray star statistic-2 statistic stop storage switch-account tea-1 tea-2 time-ongoing tomato trash-bin travel upload user-minus user-plus user video-elearnings video-play-button weather-activitet workplace zoom-in zoom-out

Women in Business
19.05.2021

Ett exklusivt digitalt event av kvinnor, för kvinnor.

I år med fokus på att leda på distans och skapa mångfald.

Välkommen till Women in Business 2021, ett digitalt event för dig som vill bredda ditt nätverk samt få nya insikter och verktyg i karriären. Missa inte chansen att knyta värdefulla kontakter och delta i givande diskussioner. På scen står flera kända profiler inom ledarskap och mångfald redo att ge dig verktyg och strategier i karriären.

  • 19/5 kl 15:00-16:45
Till anmälan

50

De första 50 som anmäler sig får en gåva hemskickad.

Läs mer & anmäl dig

Vår sponsor:

Dell Technologies logotyp Dell Technologies logotyp
microphone

Nya perspektiv

Inspireras av framgångsrika ledare och föreläsare

light bulb

Vässa dina kunskaper

Få insikter som tar dig vidare i karriären

conversation

Bredda ditt nätverk

Knyt nya kontakter och diskutera aktuella ämnen

Våra gäster:

Åsa Degermark

Pandemin har utmanat vårt ledarskap på många sätt. I början var digitala förutsättningar i fokus, men efter ett år med hemmaarbete har förutsättningarna ändrats, både för ledare och medarbetare. Jag kommer att dela insikter om de viktigaste nycklarna till dina medarbetares välmående, möjligheten att behålla affärsfokus och nya normer för socialisering. En sak vet vi säkert: distansarbete kommer att bli vanligare även efter pandemin, så det är viktigt att ledare anpassar sitt ledarskap för framtidens arbetsmiljö.

Som kommunikationschef på Ericssons avdelning för teknik och innovation har Åsa Degermark varit drivande eller delaktig i ett stort antal förändrings- och digitaliseringsprojekt med partners, startup-företag och andra industrier. Åsa är certifierad ledarskapscoach och utvecklar såväl ledare som ledningsgrupper.

Åsa Degermark

"Det digitala ledarskapet innebär en ökad press"

Vi fick en pratstund med Åsa Degermark, certifierad ledarskapscoach, om ledarskapets nya utmaningar i kölvattnet av pandemin. Och hur du på bästa sätt kan stötta dina medarbetare i en tid när våra möten förflyttats till skärmen.

På vilket sätt har ledarskapet förändrats?

Det har förändrats på många sätt i och med att hela ramverket förändras. Vi har våra invanda strukturer och rutiner från arbetsplatsen. Och en stor del av vårt beteende är knutna till dessa. När vi inte längre kan ses och småprata på kontoret är det svårare att vara ansvarig för medarbetarnas hälsa.

Vilka utmaningar ser du med att leda på distans?

Utmaningarna har skiftat över tid. I början handlade det om att få teamet att fungera och förse alla med rätt digitala verktyg.

Cheferna fick jobba otroligt mycket. Vardagen var helt fullbokad av Teamsmöten och de hade svårt att stänga ner datorn på kvällarna. Då trodde vi alla att det var en tillfällig lösning. När det visade sig att det inte var det gick vi in i nästa fas. Motivation började tryta, hösten kom och resultatet gick ner. Fokus skiftade till att jobba med de dolda sakerna. Idag är den främsta utmaningen för ledare att hålla motivationen uppe i teamet, ge rätt stöd till medarbetarna och upptäcka psykisk ohälsa.

Hur kan dagens ledare lösa dessa utmaningar?

Nummer ett är att se till att själv vara i balans. Det digitala ledarskapet innebär en ökad press. Mitt tips är att omprioritera tiden och jobba aktivt med aktiviteter som främjar gruppdynamiken och de psykosociala faktorerna; det vill säga att göra saker tillsammans. Det kan vara allt från en skogspromenad till en utmaning eller att alla lagar mat tillsammans från sina kök.

Walks and Talks är ett utmärkt verktyg. Försök träffas på en kort promenad och ställ frågorna; hur mår du egentligen, hur har ni det hemma? Försök vara kreativ och ta gärna teamet till hjälp för att komma på nya sätt att mötas.

Vad vill du att vi ska få med oss från din föreläsning?

Jag vill skicka med att bortom det digitala är vi fortfarande människor, ibland mycket sköra människor. Vi måste särskilja ett digitalt arbetssätt med de humana aspekterna. Även om vi blir allt mer effektiva är vi fortfarande homosapiens. Vissa tycker att balansen är bättre när de kan jobba hemifrån. Medan andra som lever i ensamhushåll tycker att det är jobbigt och kanske helt saknar sociala kontakter. Därför måste dagens ledare lägga energi på att förstå människor och deras förändring.

Natalie Mellin

Idag har kvinnor bara 15 procent av chefspositionerna i de flesta branscher, en siffra som bara har förbättrats något sedan 1990-talet. Jämställdhet mellan könen kommer inte att nås på ytterligare 99,5 år enligt Global Gender Gap Report 2020. Detta trots åtskilliga insatser och mängder av data som visar sambandet mellan mångfald och positiva ekonomiska resultat. Det är dags för förändring.

Natalie Mellin är har spelat en nyckelroll i att öka medvetenheten om mångfald och inkludering det senaste årtiondet. Genom att utmana hur vi pratar om mångfald har hon gjort begreppet mer konkret, och därmed skapat förändring på riktigt. Natalie är en prisbelönt talare med erfarenhet från innovativa teknikföretag som Spotify och King. För närvarande arbetar hon som Head of People & Culture på Resolution Games, en VR/AR-spelstudio som fokuserar på att skapa uppslukande upplevelser för alla.

Natalie Mellin

"Det är fortfarande fult att medge att vi styrs av fördomar"

Under sin föreläsning kommer Natalie Mellin att lära oss mer om hur vi styrs av våra omedvetna fördomar. Du kommer även att få tips på hur du kan övervinna dessa och skapa mångfald på företaget genom att bli mer medveten om hur din hjärna fungerar.

Hur kom det sig att du började arbeta med mångfald och inkludering?

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för jämlikhet och rättvisa. Det började redan när jag var liten och insåg att färger är kodade och vägrade ha på mig rosa kläder. Mitt intresse ledde till studier inom genusvetenskap vilket i sin tur gjorde att jag började arbeta bredare med frågor inom mångfald och inkludering.

Vilka insikter har du fått efter att ha jobbat med de här frågorna på olika företag?

Att det är lättare att prata om skillnader som är kopplat till kön än att prata om fördomar som baseras på till exempel ras, klass, religion och ålder.

Det är också vanligt att vilja skapa en global strategi, men där stöter man ofta på hinder eftersom vi har så olika perspektiv och historia i olika länder.

Varför går utvecklingen så långsamt tror du?

Vi behöver ett nytt angreppssätt som väger in hur vår hjärna fungerar. Jag brukar referera till ekonomen och psykologen Daniel Kahnemans resonemang om vårt sätt att tänka. Han delar in det i system ett och system två. System ett är snabbt och agerar automatiskt utan att vi är medvetna om det, medan system två är långsamt och rationellt. Jag menar att för mycket av våra inkluderingsstrategier riktar sig till system två trots att det är system ett som hanterar en majoritet av våra beslut. I dag är det fortfarande vanligt att vi ser oss själva som fördomsfria. Till exempel möter jag ibland människor som hävdar att de är “colour blind”, det vill säga att de inte ser hudfärg eller yttre attribut. Jag upplever att det är fortfarande är fult att medge att man styrs av fördomar. Men det är så vår hjärna fungerar, och det är bättre att vi är medvetna om det.

Den amerikanska psykologen Timothy Wilson har funnit att hjärnan tar emot 11 miljoner signaler varje sekund. Men vi kan bara processa 40 av dessa. Det innebär att cirka 99,99 procent av alla intryck kommer att hanteras av det automatiska systemet.

Hur ska vi göra då för att övervinna vårt automatiska system?

Vi måste skapa strategier som får besluten att gå över till det rationella systemet. Ett trick är att sakta ned beslutsfattandet. När vi saktar ner eller skapar strukturer och processer så kan vi minska risken att vårt automatiska system får styra och ställa för mycket. Det kan till exempel handla om att bygga modeller för att läsa av ansökningar där man utgår från en kravlista och får träffar på den sökande som har rätt kompetens, istället för att vi börjar med att titta på en bild på ett CV.

Louise Koch

Louise Koch

Director, Global Social Impact Sales Strategy & Customer Engagement, Dell Technologies

Föreläsning: Changing the world with purpose driven and virtual leadership

Louise Koch är en av de 100 mest framgångsrika CSR-learna i världen. Hon har en stark tro på hållbarhet som drivkraft för att skapa framgång och utveckla företag. I sin karriär på Dell Technologies har hon framgångsrikt byggt upp ett antal olika program för att integrera CSR-frågor i kundrelationer, och leder ett virtuellt team som består av ledare i fler än 170 länder. Louise kommer att dela med sig av sin resa och erfarenhet om hur ett starkt virtuellt ledarskap i ett globalt teknikföretag kan förändra världen.

Natalia Lopez

Natalia Lopez

Social Sustainability Manager, Dustin

Föreläsning: Prejudices and Biases Warm Up

Social Sustainability Manager, Dustin

Föreläsning: Prejudices and Biases Warm Up

Natalia har mer än 15 års erfarenhet av hållbarhetsfrågor med ett CV som spänner över flera branscher, kulturer och kontinenter. Hon har utvecklat Dustins mångfalds- och inkluderingsstrategi och övervakar även att företagets supply chain-arbete genomförs på ett ansvarsfullt sätt. Från Latinamerika till Asien och Europa - Natalias mångkulturella och flerspråkiga bakgrund har gjort att hon på ett naturligt sätt kan leda och inspirera människor att kämpa för mer hållbara lösningar.