Världens tunnaste AC1750 accesspunkt optimerad för tak och väggmontering

WAC6103D-I är en accesspunkt som "bara passar" i olika installationsscenarier. De tre antennerna är optimerade med radiomönster som kan ändras för att passa antingen tak, eller väggmontering.  

WAC6103D-I använder 3x3 antenner för att nå ultrasnabba datahastigheter på upp till 1,75 Gbps. Accesspunkten är även supertunn och är endast 32mm hög och smälter in perfekt.

Antennteknik som förenklar

Även om accesspunkter kan monteras på flera olika sätt, kan en vanlig antenn endast avge signaler i ett bestämt mönster. Det betyder att accesspunkter som är avsedda för att monteras i tak, får helt fel radiomönster om de placeras vertikalt, på t.ex. en vägg. Det betyder att olika accesspunkter måste användas för olika scenarier.

WAC6503D-I är utformad med antenner som anpassar sig till både vägg- och takmonterade installationer. De inbyggda antennerna har två fördefinierade lägen som enkelt ställs om antingen med en fysisk knapp dold under produkten, eller via gränssnittet.

Fristående eller styrd centralt från controller

WAC6503D-I fungerar lika bra som fristående accesspunkt eller som en av flera hundra accesspunkter i en controllerlösning. APFlex tekniken gör att accesspunkten själv känner av om den är del av ett controllernät eller inte, vilket spar tid vid installation.

Tillsammans med ZyXELs NXC controllers aktiveras kraftfulla funktioner så som Client Steering, Auto Healing och lastbalansering mellan accesspunkter.

Hög skalbarhet och bättre nätverk med WLAN Controller

Tillsammans med en WLAN controller får du tillgång till en rad extrafunktioner. Controllern ZyXEL NXC2500 har stöd för upp till 64 accesspunkter, ZyXEL NXC5500 har stöd för upp till 512 accesspunkter.

ZyMesh

Wireless Mesh är en uppsättning av accesspunkter som automatiskt bildar dynamiska trådlösa länkar mellan varandra. ZyMesh förenklar installation eftersom flera accesspunkter kan bryggas trådlöst samtidigt som lösningen är redundant och ökar tillförlitligheten.

Wireless Layer-2 Isolering

Layer-2 isolering låter användare i ett nätverk få tillgång till internet och andra resurser, samtidigt som de skyddas från att andra personer i nätet kan komma åt deras dator eller enhet. L2 isolering är ett krav i offentliga miljöer tex. i hotellnätverk.

Säker Wireless Edge

De NXC2500 funktioner med flera nätverkssäkerhetsfunktioner för att ge den mest robusta skydd för det trådlösa nätverket kanten. Oseriösa AP inneslutning och upptäckt säkerställer att blockera skadlig AP, medan industrystandard WPA / WPA2-Enterprise-autentisering, en mängd olika Extensible Authentication Protocol (EAP) ramar och inbyggd brandvägg funktion möjliggör säker tillgång mot obehöriga eller skadliga aktiviteter i företagets nätverk.

Auto Healing

Om en accesspunkt i ett nätverk går ner, skapas ett tomrum med dålig eller ingen täckning för användarna. Auto Healing-funktionen, känner av om detta händer och ökar automatiskt uteffekten på kringliggande accesspunkter för att fylla tomrummet. När den felande accesspunkten blivit omstartad eller utbytt, återgår systemet till normal uteffekt.

Klientstyrning

I miljöer där användare har enheter med stöd för både 2,4 och 5GHz banden kommer 5GHz bandet prioriteras och användare automatiskt kopplas mot 5GHz bandet. På så vis undviker man störningar i det generellt överfulla 2,4GHz bandet och användarna får en bättre upplevelse.

NAT Traversal

NXC2500 kan forcera NAT gateways för att lösa anslutningsproblem för accesspunkter och WLAN controller utplacerade i olika subnät och för att säkerställa högsta robusthet WLAN-nät.

Omfattande åtkomsthantering

Flera olika autentiseringsmöjligheter erbjuds, så som MAC authentication, captive portal och inloggning via QR-kod.