Fokus

Framtidens kontor är prydligt.

På framtidens kontor arbetar vi rörligt och välordnat.

Kontakta oss

Så ser framtidens kontor ut

Lätta, bärbara datorer som kopplas till stora, svängda datorskärmar, utan sladdhärvor. På framtidens kontor arbetar vi rörligt och välordnat.

– I framtiden är vi rörliga och jobbar mer i olika projekt, i stället för att sitta vid ett fast skrivbord. Det finns redan nya, smarta lösningar för detta, säger Jenny Gustavsson, produktchef på HP.

Arbetsstationer ersätter skrivbordet

Trenden är tydlig – vi går mot mer aktivitetsbaserade arbetsmiljöer. I framtidens kontor byter vi till exempel arbetsplats utifrån vilka och vad vi arbetar med. I stället för egna skrivbord har vi delade arbetsplatser.

– När vi jobbar rörligt blir det ännu viktigare att allt funkar på kontoret. Vi har till exempel en ny större, lite välvd skärm som kan ersätta två skärmar och samtidigt fungerar som en dockningsstation, säger Jenny Gustavsson.

Hon syftar på skärmen HP EliteDisplay S340c, som lanserades i Sverige under början av sommaren.

– I skärmen finns också en webbkamera och högtalare för att det ska vara lätt att koppla upp sig till virtuella möten. I framtiden kan vi räkna med fler videokonferenser och möten via Skype for business, säger Jenny Gustavsson.

Framtidens kontor är prydligt

På framtidens kontor ser vi också mer ordning. Kabelhärvor, olika dockningsstationer och skarvsladdar gör ingen glad. Det finns heller inte utrymme för det när medarbetarna ständigt byter arbetsplats.

  En utmaning med gemensamma arbetsplatser är att olika typer av bärbara datorer kräver olika dockningsstationer. Vi satsar därför på en generisk lösning, som funkar för alla, säger Jenny Gustavsson.

Den generiska lösningen kan till exempel vara så enkel som en sladd från skärmen som passar alla datorer – ett smidigt alternativ till dockningsstationen.

– Lösningarna finns redan i dag. Det moderna kontoret är snyggt, prydligt, öppet och lätt att hålla ordning och reda på, säger Jenny Gustavsson.

Jenny Gustavsson
Produktchef, HP

Se hela utbudet från HP här »