Fokus

Investering i storformat betalar sig snabbt.

Enkelhet, säkerhet och bredd från HP.

Kontakta oss

Enkelhet, säkerhet och bredd från HP

Kostnaden för att skriva ut i storformat är så låg att det snabbt betalar sig att göra det själv även vid mindre volymer. HP har stor produktbredd och möter upp behov i tiden som säkerhet, mobilitet och digitalisering.

Branscher som alltid har varit stora användare av storformatskrivare är det fortfarande – till exempel ingenjörer och arkitekter som använder CAD-ritningar eller samhällsplanerare som skriver ut kartor. Under de senaste tio åren har dock dessa skrivare blivit mycket billigare både vad gäller inköpspris och förbrukning. Marcus Wollard, ansvarig för storformatsskrivare på HP i Sverige, förklarar att en normal A1-ritning i dag kostar så lite som 3-5 kronor att skriva ut.

– Det gör storformat intressant för helt nya typer av verksamheter. Inom till exempel detaljhandeln skriver man ut sådant som tidigare skrevs för hand eller beställdes från tryckerier. Det räcker med att skriva ut en affisch i veckan för att investeringen ska gå ihop jämfört med att köpa dem på stan. Kostnaden tjänas in på ett år. Samtidigt får du mycket snabbare och flexiblare produktion, säger han.

Storformatskrivarna är också lättanvända. Med HP:s medföljande programvara HP Click får du enkelt en överblick och kan kontrollera dokumentet innan det skrivs ut.

Välj skrivare efter behov

I valet mellan olika HP DesignJet-skrivare ska du dels titta på användningsområde. T-serien är avsedd för den som skriver ut ritningar och kartor, medan Z-serien passar marknadsmaterial och foton. Fundera även på den största storleken du vill kunna skriva ut i. Det kan finnas en poäng i att täcka in alla behov även om de största formaten används mer sällan. Slutligen finns olika modeller för olika utskriftsvolymer.

– Ska du bara skriva ut någon gång i veckan så passar det bäst med en skrivare med lägre inköpspris, men högre förbrukningskostnad. Skriver du ut på daglig basis är det bättre att betala mer för skrivaren och mindre per utskrift. Funderar du över vad som passar dina behov bäst kan du med fördel vända dig till Dustin, en av få återförsäljare som är specialiserad och certifierad som HP DesignJet-partner. De har full koll på vårt utbud, förklarar Marcus Wollard.

Säkerhet, mobilitet och digitalisering

Marcus Wollard pekar ut tre viktiga trender framöver. För det första är säkerheten alltmer prioriterad i dessa tider av ökande IT-brottslighet. Det gäller storformatsskrivare i lika hög grad som vanliga skrivare. HP kan i dag erbjuda världens säkraste storformatsskrivare, HP DesignJet T1700. Vidare är möjligheten att enkelt skriva ut från mobila enheter efterfrågad av många företag. Även här ligger HP väldigt långt framme. Slutligen växer behovet av digitalisering.

– Allt fler vill kunna skanna in i storformat. Det kan till exempel handla om att man ändrar en ritning för hand på papper och snabbt vill få in den i det digitala flödet. I dagens kompakta kontorsmiljöer vill många också slippa arkivera pappersdokument och i stället spara dem digitalt, förklarar Marcus Wollard.

Multifunktionsprodukter för storformat som HP DesignJet T830 har gått ner väldigt mycket i pris på senare år. Det gör dem till ett tänkbart alternativ för många fler än tidigare.

Marcus Wollard
HP, Sverige

Se hela utbudet från HP här »