Fokus

Tillskott i printfamiljen.

HP lanserar nya bläckstråleskrivare i A3- och A0-format.

Kontakta en rådgivare

Tillskott i printfamiljen

HP storsatsar på print och lanserar 15 nya skrivare i början av sommaren. Bland de nya tillskotten finns bland annat fyra helt nya bläckskrivare i den energieffektiva PageWide-serien.

HP:s PageWide-serie bygger på en teknik utan rörliga delar och med flera skrivhuvuden i rad. Tekniken gör skrivarna snabba och pålitliga.

  Ungefär 70 procent av alla utskrifter är fortfarande svartvita. För den som vet med sig att man skriver ut mycket svartvitt är laserskrivare ett bra val.

– Vi har Pagewide i A4-format, nu skalar vi upp till A3- och A0-format också. Med våra PageWide-skrivare får du upp till halva utskriftskostnaden jämfört med laser, och de är mycket energieffektiva. Resterande skrivare som lanseras i sommar bygger på laserteknik. Självklart har samtliga av de nya skrivarna samma säkerhet, gränssnitt, universell drivrutin och verktyg för att automatisera hanteringen som alla HP:s skrivare, säger Lars Esping, produktchef inom printlösningar för kontorsmiljönpå HP.

Traditionell skrivare eller MFP?

En viktig aspekt inom print idag är enligt Lars Esping användarvänligheten. Den som ska använda skrivaren bör möta samma gränssnitt och kunna skriva ut enkelt – oavsett maskin och plats. Allt ska vara inbyggt i skrivaren, från säkerhet till rätt mjukvaror. Lars Esping har märkt att allt fler företag fått upp ögonen för multifunktionsskrivare. Han vill dock tipsa om att först se över behoven på den specifika avdelningen.

– Har de ett stort behov av att skanna dokument eller digitalisera dem? Eller skriver de mest ut svartvita dokument? Ungefär 70 procent av alla utskrifter är fortfarande svartvita. För den som vet med sig att man skriver ut mycket svartvitt är laserskrivare ett bra val, säger han.

Säkerhet ständigt aktuell fråga

För merparten av små och medelstora företag är just printmiljön ett eftersatt område när det gäller grundläggande IT-säkerhet. På samma sätt som du skyddar företagets datorer och servrar är det viktigt att printmiljön är en del av företagets säkerhetspolicy. Eftersom skrivaren är uppkopplad mot nätverket är den också sårbar för attacker. Samtidigt är inte alltid printmiljön inkluderad i IT-säkerhetsarbetet, eller så har man kanske inte någon intern kompetens för printsäkerhet, menar Lars Esping.

– Vi har löst det med att inkludera samma säkerhet som på pc-sidan i våra skrivare för att göra det enkelt för kunden. Allt är inbyggt, klart att aktiveras. När du väl satt en säkerhetspolicy för hur du vill skydda data på skrivarna kommer samtliga nya maskiner som inkluderas i samma nätverk att ha samma säkerhetsnivå automatiskt. Skrivarna känner av om någon försökt ändra på operativsystemet, och stänger automatiskt ner och återställer systemet som det var innan attacken, förklarar han.

Lars Esping
Product manager, HP Print

Se hela utbudet från HP här »