Fokus

Tre upplevelser i en.

Telefon, pc och surfplatta i samma enhet.

Kontakta en rådgivare

Tre upplevelser i en

Stationär, bärbar eller telefon? Med nya Elite X3 behöver du inte välja. För första gången kan du få kraften från en dator i din hand.

Ett steg i utvecklingen mot färre enheter och ultramobilitet är 3-i-1 enheten. Ett av få exempel är nya Windows 10-baserade HP Elite X3, som innefattar smart telefon, surfplatta och pc i en och samma enhet. Den nya 3-i-1-lösningen är en smart 6-tums-telefon som du kan docka ihop med antingen en ultratunn ”dum” laptop eller en valfri extern skärm med tangentbord och mus - så att den kan fungera som en stationär dator. Kraften sitter i själva telefonen i samtliga scenarion.

– Elite X3 är en företagsprodukt och mobila användare är den stora målgruppen. Framför allt är det anställda som inte vill bära med sig många enheter men som vill ha möjligheten att arbeta varsomhelst, närsomhelst, säger Sepideh Naghdi, nordisk affärsutvecklare för mobility på HP.

  Att använda ett lösenord tillsammans med irisskanning eller fingeravtrycksläsning gör det väldigt svårt för främmande att få tillgång till hemlig information.

Skapar nya möjligheter

Tanken med Elite X3 är att den ska användas till mer än att bara kommunicera. Det som framför allt skiljer Elite X3 från en vanlig smartphone är att den är en ”pc-möjliggörare”, vilket betyder att den ger nya möjligheter för anställda som tidigare bara haft en telefon att även kunna nyttja fördelarna med en pc. Du kan skriva rapporter och jobba direkt på skärmen, alternativt koppla upp dig på valfri extern skärm och jobba via den.

– Exempel på yrkesgrupper som kan gynnas av att ha en pc i handen är poliser på uppdrag. Tillbaka på stationen kan de arbeta vidare på valfri skärm. En annan yrkesgrupp är sjuksköterskor som kanske bara får en mobil i arbetet. Då kan sjukhuset ha ett antal ”dumma” skärmar som varje sköterska kan koppla upp sig på, via telefonen, vid behov.

Eftersom Elite X3 är IP67-klassad och tål vatten är den lätt att rengöra och kan även användas som en registreringsmöjlighet i exempelvis väntrummet på en vårdcentral för att effektivisera patientprocessen, fortsätter Sepideh Naghdi.

Flera aktiva skärmar

En stor skillnad mellan X3 och en vanlig smart telefon att den gör det möjligt att ha två skärmar aktiva samtidig. Du kan koppla upp din telefon på en storbildskärm i konferensrummet och redigera i diverse dokument samtidigt som du ringer, sms:ar eller tittar på film i din telefon.

– När du kopplar upp en Elite X3 via dockningsstationen, med en lapdock eller trådlöst via en miracastsändare, får du upp ett klassiskt pc-skrivbord med Windows 10 på skärmen, istället för en direkt avbildning av telefonen som du får med en vanlig smartphone.

Olika skal till X3

Till Elite X3 finns även en rad användbara tillbehör. Sephideh tipsar om att till exempel använda ett skal med streckkodsläsare när du inventerar, eller förvandla din Elite X3 till en mobil kassa.

– Perfekt för mindre butiker eller kedjor som vill öka kapaciteten under exempelvis julhandeln, konstaterar hon.

Dubbel säkerhet

När vi går omkring med vår dator i fickan krävs naturligtvis rigorös säkerhet. Det har HP tagit fasta på och möjliggör multifaktorinloggning genom att kombinera lösenord med biometri.

– Att använda ett lösenord tillsammans med irisskanning eller fingeravtrycksläsning gör det väldigt svårt för främmande att få tillgång till hemlig information. Hackaren eller tjuven behöver både tillgång till ditt lösenord och dig som person för att kunna logga in. Ett annat plus är att du kan ha två simkort i telefonen samtidigt, ett privat och ett för arbetet, och riskerar på så vis aldrig att blanda ihop olika typer av information, menar Sepideh Naghdi.

Sepideh Naghdi
Nordisk affärsutvecklare för mobility, HP

Se hela utbudet från HP här »