Fokus

Rusta er för det moderna kontorsarbetet.

Bättre design, säkerhet och stöd för samarbete.

Kontakta oss

Rusta er för det moderna kontorsarbetet

Hur vi jobbar förändras snabbt. Det medför nya krav på design, säkerhet och lösningar för samarbete. Finns inte allt på plats riskeras effektivitetsvinster att gå om intet, bristfällig informationssäkerhet och låg attraktivitet som arbetsgivare.

Anna Josefson, produktchef för bärbara datorer på HP, ser tre viktiga krafter för förändring inom dagens kontorsarbete, vilka alla ställer nya krav på tekniken.

– Till att börja med förändras arbetskraften markant när generationen som föddes kring millennieskiftet, som vuxit upp med IT-verktyg, utgör en allt större del av den. De driver på en förändring av vilka verktyg som används och hur man kommunicerar, säger hon och fortsätter:

– Vidare ser vi hur den fysiska arbetsplatsen förändras. Vi har inte längre en fast arbetsplats utan rör på oss, både inne på och utanför kontoret. Till sist förändras sättet vi jobbar på när vi lägger mer tid på att mötas på många olika sätt, såväl fysiskt som digitalt.

Design för maxad mobilitet

För att möta dessa trender har HP starkt fokus på tre aspekter i sin produktutveckling – design, säkerhet och samarbete.

– Vi satsar på design för att kunna erbjuda bärbara enheter som är tunnare, lättare och bättre anpassade för ett mobilt arbetssätt. De går att vrida och vända på för olika situationer och är tåliga. Dessutom ska de vara attraktiva och tilltalande för användarna, förklarar Anna Josefson.

– En viktig komponent är också batteriet, där vi har longlife-teknik i alla våra företagsdatorer. Det innebär att de är designade att ha en hög batterikapacitet under en treårig livscykel, vilket också medför att de har en utökad garantitid om tre år, något unikt i branschen.

Dags att betala säkerhetsskulden

Digitaliseringen har framgångsrikt utnyttjats för att effektivisera, men samtidigt har den snabba utvecklingen medfört att det uppstått vad Anna Josefson träffande beskriver som en säkerhetsskuld.

– Alla har pratat mycket om IT-säkerhet, men först nu börjar företag och organisationer inse allvaret i att ha en ordentlig plan för och kunskap om hur man skyddar sig, menar hon.

Ett exempel på hur HP sätter fokus på detta är ett starkt skydd av BIOS (mjukvaran som styr alla hårdvarukomponenter), en vanlig lucka för dem som vill ta sig in i ett företags system. Ett annat exempel är funktionen HP SureView som kan slås på för att dimma skärmen från 35 graders vinkel. Då kan stolsgrannen ombord på flygplanet inte se känslig information som du jobbar med.

Rätt teknik för digitalt samarbete

Slutligen fokuserar HP på bra tekniska lösningar för att stödja digitalt samarbete. Med hjälp av Bang & Olufsen ser man till exempel till att inbyggda högtalare ger bra ljud från datorn. Genom speciell mjukvara filtreras också bakgrundsljud effektivt bort både från dig och den du talar med. Datorn är utvecklad så att du har bättre ljud med de inbyggda högtalarna och mikrofonerna än om man ökar komplexiteten och kopplar på extern utrustning.

  Vi har inte längre en fast arbetsplats utan rör på oss, både inne på och utanför kontoret.

– Alla som har använt Skype eller liknande lösningar vet hur dåligt ljud kan sänka ett digitalt möte. Detsamma gäller bildkvalitet. Det ska vara som att sitta mittemot den du möter på riktigt. Därför certifierar vi bland annat våra inbyggda kameror för Skype for Business, säger Anna Josefson.

– För att summera anstränger vi oss på HP ständigt för att du ska kunna fokusera på ditt jobb, vara mer flexibel, säker och involverad på din arbetsplats, var du än befinner dig, avslutar hon.

Mer om HP och säkerhet: www.hp.se/pcsecurity
Mer om HPs batterier: www.hp.com/go/liionbattery

Anna Josefson
Produktchef, HP

Se hela utbudet från HP här »