En IT-partner för storföretag

Som en av Nordens ledande IT-leverantörer har vi många samarbeten med företag som har över 500 anställda, och vi arbetar dagligen med att förstå den typen av verksamhet och lösa IT-utmaningarna.

Att uppehålla IT med hög tillgänglighet och prestanda. Att möta kraven med tids- och personalbrist. Att hålla kostnader nere. Att hålla jämna steg med teknikutvecklingen och realisera nya möjligheter.

Vi löser stora utmaningar.

Hur vi löser stora utmaningar

Health & Fitness Nordic

Läs mer om varför Health & Fitness Nordic med varumärkena SATS, ELIXIA, Fresh Fitness, SAFE och HiYoga valde Dustin för att leverera alla klienter såväl som infrastruktur- och Azure-tjänster.

Hur vi hjälper Health & Fitness Nordic »

Tage Rejmes Bil

Tage Rejmes Bil valde Dustin som leverantör av hårdvara och Microsoft­licenser för Azure och Office365.

Hur vi hjälper Tage Rejmes Bil »

Manpower Group Solutions

En smidig mobil lösning och ett steg mot ökad miljöhänsyn är några av vinsterna när Manpower Group Solutions valde att hyra telefoner av Dustin.

Hur vi hjälper Manpower Group »

Några av våra kunder

Hur kan vi hjälpa dig?

Det här är Dustin

Dustins storkundsteam

För större kunder och leveransavtal tillsätter Dustin alltid ett kundteam för att optimera kvalitén i leverans och logistik. Tillsammans med kunden tillsätter vi dedikerade personer för varje affärsområde och på alla berörda avdelningar.

Så här kan ditt kundteam se ut:

 • Kundansvarig & affärsorienterad projektledare, Key Account Manager
 • Leveransavtals- & informationsansvarig
 • Inkommande order/beställningsteam, dedikerade innesäljare på en egen slinga för telefon, mail, fax, webb och online-beställningar
 • Back Office Support team, support, service, retur- & garantiärenden
 • Funktionsansvarig för webb & startsida
 • Klienttjänsteansvarig
 • Logistik-, leverans- och tjänsteteam (Dustin-lagret i Rosersberg)
 • E-sourcingansvarig
 • Kvalité-, miljö- & etikansvarig
 • Ekonomi-, faktura- & finansansvarig
 • Produktspecialistteam, dedikerade på samtliga produktområden

Enklare IT: inköp, fakturering, licenshantering och support

Tillsammans med en rad smarta tilläggstjänster som EDI, licenshantering, finansieringslösningar samt en förstklassig support och kundportal kan vi erbjuda dig en mycket enklare IT-vardag.

Läs mer om förenklad IT för storföretag »

Snabba och säkra leveranser

Vår logistiklösning bygger på vårt skräddarsydda logistikcenter på 20 000 kvadratmeter i Rosersberg. Därifrån levererar vi fler än 1,5 miljoner paket varje år och 98% av dem når kunderna dagen efter beställning. Med oss slipper du därför att få olika leveranser från olika leverantörer vid olika tidpunkter.

Integrerat i logistikcentret finns även ett konfigurationscenter där vi kan förbereda utrustning för användning direkt vid leverans, utan att leveranstiden förlängs.

Våra tjänster och lösningar

De senaste åren har vi utökat vår specialistkompetens inom avancerade tjänster och lösningar för att bli en ännu bättre strategisk IT-partner. Genom förvärv av en rad bolag i Norden och Nederländerna som är specialiserade inom nätverk, säkerhet, lagring, licenser, IT-drift, mobilitet, print och klient kan vi erbjuda helhetslösningar för såväl hårdvara som kundunika tjänster.

Idag ingår spetskompetens från DAV Partner, Core Services, Commsec, Idenet, IKT Gruppen, ITaito, JML-System, Norriq, Purity IT, Resolute, Saldab IT och Vincere Groep i Dustinfamiljen. Dustin Sverige AB har toppcertifieringar inom bl.a. Apple, Dell, Cisco, Citrix, Fortigate, HPE och Microsoft.

Relaterade artiklar

Förenkla inköpen med EDI

I dag finns egentligen ingen anledning att hantera fakturor och orderinformation i pappersformat eller via e-post. Låt inköpssystemet kommunicera direkt med Dustins system så får ni enklare och billigare order- och fakturahantering – och bättre kontroll.

Experten Fredrik: Dustin en tjänsteleverantör

Dustin har idag 360 medarbetare som levererar tjänster i hela Norden. Detta i kombination med vårt starka utbud av produkter och en effektiv logistik. Fredrik Berg är en av IT-experterna som jobbar med tjänster och i den här texten berättar han om tjänsten Modern Workplace.

Kapa kostnader med rätt licenshantering

Att prenumerationstjänster i molnet blivit vanligare medför många fördelar, men det löser tyvärr inte alla utmaningar kring licenshantering för stora företag. Dels finns det fortfarande ofta en del installerade licenser att hålla ordning på och dels är risken stor att man betalar för sådant som inte används.

Ladda ned checklistan för applikationsdrift

10 steg till applikationsdrift med hög upptid, prestanda och säkerhet.

Snabba fakta

 • En av Nordens ledande IT-återförsäljare av produkter, tillhörande tjänster och lösningar, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Nederländerna
 • Spetskompetens från Vincere Groep, ITaito, DAV Partner, Core Services, Commsec, Idenet, IKT Gruppen, JML-System, Norriq, Purity IT, Resolute och Saldab IT ingår i Dustinfamiljen
 • 34 års erfarenhet i branschen
 • Över 250 000 IT-produkter från över 900 tillverkare
 • Vi skeppar ca 5 000 kollin/dag och över 95% av leveranserna kommer fram dagen efter beställning
 • Över 60 specialister inom 20 områden, vars kompetens du nyttjar kostnadsfritt
 • Dustin Sverige AB har ISO-certifikat 9001, 14001, OHSAS 18001 och AFS samt toppcertifieringar inom bl.a. Apple, Dell, Cisco, VMWare, Citrix, Fortigate, HP, HPE och Microsoft

Kvalité och miljö

Med Dustin kan du känna dig trygg med en stark etisk kod och djupt rotade hållbarhetsinitiativ.

Ansvarsfull tillverkning

Mål: 100 procent av våra leverantörer, där den totala inköpsvolymen överstiger 200 000 kronor eller motsvarande per år, ska anta de åtaganden som finns i Dustins uppförandekod för leverantörer.

Minskad klimatpåverkan

Mål: Vi ska minska vår klimatpåverkan med 40 procent till år 2020 jämfört med 2014/15.

Ansvarsfull resursanvändning

Mål: Vi ska ha återtagit 140 000 sålda produkter till år 2020.

Affärsetik och korruption

Mål: 100 procent av våra verksamhetsområden ska genomgå en riskbedömning avseende affärsetik och anti-korruption. 100 procent av de rapporterade incidenterna ska följas upp.

Mångfald och jämställdhet

Mål: Vardera kön ska senast år 2020 vara representerat till minst 40 procent i hela organisationen.

Etik

Vår vision är att vara kundens förstahandsval och att sätta standarden för effektiv IT. För att vara ett pålitligt företag arbetar vi kontinuerligt på ett etiskt och ansvarsfullt sätt, med en öppen och transparent dialog med våra intressenter.

Dustins uppförandekod innefattar våra värderingar och affärsprinciper och beskriver vårt åtagande att göra affärer på ett ansvarsfullt, effektivt och transparent sätt. Läs vår uppförandekod här.

Läs vår uppförandekod här »

Miljö och hållbarhet

Som en av de ledande IT-leverantörerna i Norden, har vi en möjlighet att bidra till en hållbar samhällsutveckling; ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Steg för steg strävar vi efter att minska vår egen, våra kunder och leverantörers påverkan på klimat och människor.

En viktig satsning hos oss är de fabriksinspektioner vi gör, både bland de fabriker som tillverkar Dustins egna produkter, men även för att säkerställa att våra leverantörer efterlever våra krav.
Läs vår hållbarhetsredovising »

Relaterade artiklar

Inspektion skapar bättre arbetsförhållanden

Med inspektioner vill Dustin säkerställa att alla produkter som lanseras under eget varumärke är etiskt och ansvarsfullt tillverkade. Satsningen har redan lett till att fem fabriker i Kina förbättrar sina arbetsförhållanden.

Cirkulär ekonomi - Slut på slit och släng.

Elektroniskt avfall är den snabbast växande avfallstypen i världen, och återvinns ofta på sätt som är skadliga både för människor och miljö. Så hur kan vi göra elektroniken mer hållbar? Svaret är att tänka cirkulärt.

Så återanvänds tekniken

I Sverige skrotas dagligen datorer som skulle överstiga världens högsta byggnad, Burj Khalifa, om de ställdes på varandra. Företaget Inrego vill ändra på detta genom att rekonditionera och sälja vidare uttjänt IT-utrustning.

Tips

article cover photo

Infrastruktur

Digitaliseringsstrategi: 5 tips för att lyckas

Oavsett om du vill utveckla applikationer för att skapa högre engagemang med kunder eller modernisera IT-infrastrukturen för högre flexibilitet, finns det vissa saker du bör ha i åtanke för att lyckas med din digitaliseringsstrategi.

28 januari 2019
article cover photo

Infrastruktur

Outsourcing av IT-drift: 5 steg för att lyckas

När du ska outsourca IT-drift finns ingen plats för misstag - men mycket kan gå fel. Det gäller att planera långsiktigt, fokusera på rätt saker och inte missa viktiga detaljer.

17 januari 2019
article cover photo

Trender & Nyheter

IT-chefens främsta utmaningar 2018 – och hur du bemöter dem

Vi tog hjälp av Alexandra Heymowska, chefredaktör på CIO Sweden, för att lista några av IT-chefernas främsta utmaningar 2018 – och hur de kan bemötas.

13 mars 2018

Guider

article cover photo

Infrastruktur

Guide: Vägen till rätt infrastruktur

Valet av lösningar för IT-infrastrukturen kan vara krångligt. Hur mycket och vad ska du lägga i publika molntjänster? När är det bättre att drifta saker lokalt? Hur undgår du för mycket komplexitet när du ska hantera lösningar av olika slag?

8 februari 2018
article cover photo

Infrastruktur

Guide till bättre datasäkerhet

När affärskritisk data äventyras är det en mycket allvarlig incident som hotar såväl företagets rykte som plånbok. Läs vår guide för praktiska tips för att höja datasäkerheten.

28 november 2017

Rapporter

article cover photo

Infrastruktur

Disaster Recovery: Få företag beredda när olyckan är framme

När IT blir allt mer affärskritiskt är företag och myndigheter mer känsliga för alla typer av tekniska avbrott, oavsett orsak. Det gör att behovet av backup och Disaster Recovery (DR) ökar.

19 april 2018
article cover photo

Infrastruktur

Lägesrapport: IT-säkerhet bland storföretag

Hur står det till med IT-säkerheten i större nordiska företag? Hälften av alla storföretagen i Norden saknar skydd mot informationsläckor och digitala attacker. Varför är det så?

11 april 2018
article cover photo

Infrastruktur

Säkerhet viktigaste IT-initiativet för företagsledningen

Stigande globala säkerhetsattacker med större mediebevakning har gjort att företagsledningar blivit medvetna om riskerna för dataintrång och drivit IT-säkerhet till en topp-prioritet.

28 december 2017