Making datacenter infrastructure invisible. Together.

Trender inom integrerade infrastruktursystem och datacenter

Nutanix har för andra året i följd utnämnts av konsultföretaget Gartner som en av de ledande leverantörerna av integrerade infrastruktursystem. Integrerade system konsoliderar servrar, datalagring och nätverksinfrastruktur tillsammans med mjukvara som hanterar och administrerar enheten.

Läs mer om Nutanix och Lenovo Data Center Group

Nutanix erbjuder integrerade datacenterlösningar som gör det möjligt för en IT-avdelning att fokusera på de applikationer och tjänster som verkligen stöder verksamheten.

Nutanix Enterprise Cloud Platform

Nutanix Enterprise Cloud Platform är en integrerad mjukvarudefinierad och virtualiserad infrastrukturlösning som ersätter behovet av åtskilda servrar och datalagringslösningar. Lösningen eliminerar även behovet av separata övervakningslösningar och processer. Lösningen är skalbar och kan innefatta från tre till hundratals servrar för företag med 100 anställda och uppåt.

Lenovo HX 2000 med mjukvarulösningen Nutanix Xpress

Lenovo HX 2000 serien med integrerad Nutanix Xpress mjukvara är en komplett hyperkonvergerad lösning som paketerar server, datalagring och virtualisering i en enda utrymmessparande enhet som förenklar företagets infrastruktur.

  • Plug and Play. All mjukvara är förinstallerad och klar att köra, i det närmaste samtliga på marknaden förekommande, virtualiserade applikationer för små och medelstora företag
  • Inbyggd virtualisering. Inbyggd Nutanix AHV hypervisor med kraftfull VM administration eliminerar behovet av kostsamma licenskostnader för virtualisering – och dessutom, inga ytterligare mjukvarukomponenter att installera och administrera.
  • Framtidssäkrad. Enkel säkerhetskopiering av data till publika molntjänster från exempelvis Amazon Web Services (AWS) eller Microsoft Azure, erbjuder en praktisk väg till en genomförbar molnstrategi.
  • Support. Prisbelönt support särskilt utvecklat för små och medelstora företag från Lenovo och Nutanix tekniska team och nätverk av IT-experter.
Länk till e-bok.

Lösningen erbjuder följande fördelar:

  • Upp till 60% lägre investerings- och driftkostnader
  • Gränslös skalbarhet
  • Snabb driftsättning och enklare övervakning ger upp till 8 gånger snabbare realisation av värde
  • Upp till 90% reducering av energiförbrukning, kyla och utrymme enligt IDC
  • Frigör tid för IT-avdelningen att fokusera på innovation, utveckling och verksamhetens behov

Lär dig mer om Nutanix Enterprise Cloud Platform.

”Lenovo Converged HX Series: Why Lenovo for Hyperconverged?”

Ladda ned denna White Paper från IDC här.

Lenovo och Nutanix ingår ett strategiskt partnerskap

I denna White Paper från Lenovo beskrivs samarbetet mellan Lenovo och Nutanix och de möjligheter samarbetet erbjuder företag som ser hyperkonvergerade system som en intressant lösning.

”With its partnership with Nutanix, Lenovo greatly enhances its value proposition in the hyperconverged platforms market”

”Hyperconverged customers will benefit from the combination of Lenovo’s highly reliable x86 sever portfolio and Nutanix’s leading hyperconverged software platform.”

Vill du veta mer? Ladda ned denna White Paper från Lenovo här.