Arbetsplats

Unboxing utan bekymmer

Att administrera nya mobiler är ofta ett långdraget och mödosamt arbete. Nu har Apple kommit med en tjänst som gör att du kan konfigurera företagets mobiler utan att ens vidröra dem.

Att starta upp och göra företagsunika inställningar på en ny Iphone är bara början på en utdragen process som inkluderar installation, distribution, inventering och hantering. Apples Device Enrollment Program (DEP) gör att du som IT-administratör kan distribuera och konfigurera ditt företags iOS-enheter, utan att behöva röra dem manuellt. Kortfattat kan man säga att DEP förhöjer värdet av ett Mobile Device Management-system (MDM).

DEP-kontot ger dig kontroll över företagets enheter

– Företagets inköp av iOS-enheter dyker automatiskt upp i ert DEP-konto. Där kan du med ett klick tilldela enheterna till företagets MDM-system som sköter resten. Användaren får en startklar mobiltelefon eller surfplatta i handen, säger Alexander Pontikis, mobilitetsspecialist på Dustin.

DEP kommer även väl till hands när en medarbetare slutar – att låsa upp en mobiltelefon kostar både tid och pengar. Med DEP har IT-administratören koll på användarinställningar och företaget slipper lämna ifrån sig appar som installerats på enheten. Eftersom mobiltelefonerna automatiskt blir låsta till företagets MDM-system tappar de helt stöldvärdet.

Några fördelar med Apple DEP

  • Obligatorisk och låsbar MDM-registrering. Konfigurerar iOS-enheter så att det krävs automatisk registrering i MDM. På så sätt kan företaget säker ställa att enheterna är konfigurerade enligt organisationens behov.
  • Trådlös övervakning. Inför begränsningar, samt ger ytterligare enhetskonfigurationer och funktioner, exempelvis filtrering av webbinnehåll och single-app-läge.
  • Zero-touch-konfiguration för IT-avdelningen. Möjliggör större installationer och utrullningar trådlöst och med möjlighet att omedelbart konfigurera kontoinställningar, program, applikationer och få tillgång till IT-tjänster.

Läs mer om hur du får full kontroll över företagets iOS-enheter »

Senast uppdaterad: 11 januari 2023

Taggar